Market Update: Υψηλή αβεβαιότητα και καθοδικες τασεις κρατάνε το Bitcoin κάτω από τα 6.000 δολ.

Η τιμή του Bitcoin τραβήχτηκε προς τα κάτω και στις 29 Μαρτίου. Η αξία του BTC υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 6.000 δολαρίων. Τα περισσότερα από τα πρώτα δέκα κρυπτονομίσματα, κυμαίνονται μεταξύ 5-8% κάθοδο της τιμής τους, τις τελευταίες 24 ώρες. Καθώς η παγκόσμια οικονομία υποχωρεί και το halving πλησιάζει, οι άνθρωποι είναι αβέβαιοι σχετικά με τη μελλοντική τιμή του bitcoin, καθώς οι θεωρίες περί «ασφαλούς καταφυγίου» σταθερά φθίνουν.

ΤΑ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Η τιμή του bitcoin επηρεάζει συνήθως ολόκληρη την κρυπτο-οικονομία και την Κυριακή, 29 Μαρτίου, η ιστορία δεν άλλαξε. Το BTC διολίσθησε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 6.000 δολ. αφού κυμάνθηκε περίπου στα 6.450 για λίγο και έπειτα στα 6.200 κατά την τελευταία μιάμιση ημέρα. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης (του άρθρου), το BTC ανταλλάσσεται στα 5,904 δολάρια και έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 108 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K

Όπως συνήθως, το tether (USDT) είναι το κορυφαίο ζεύγος με το BTC την Κυριακή, καταγράφοντας πάνω από το 67% των συναλλαγών της ημέρας. Ακολουθούν ζεύγη όπως με το δολάριο ΗΠΑ (8,6%), το JPY (6,2%), το PAX (5,69%), το USDC (5,4%) και το ευρώ (2,18%).
Τα δύο stablecoins, PAX και USDC, σημειώνουν μεγάλο όγκο συναλλαγών με το BTC, από την αρχική σφαγή της αγοράς που ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου. Με τιμή στα 5.904 δολάρια, το BTC έχασε 5,15% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Κυριακής.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K

Το δεύτερο μεγαλύτερο blockchain σε κεφαλαιοποίηση στην αγορά, το ethereum (ETH), είναι σήμερα κάτω κατά 3,6% και διαπραγματεύεται στα 125 δολ. Το ETH έχει κεφαλαιοποίηση στην αγορά που κυμαίνεται γύρω στα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια και περίπου ένα δισεκατομμύριο αναφερόμενο όγκο συναλλαγών την Κυριακή. Οι τιμές του Ethereum μειώθηκαν κατά 18% κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, κατά 4,3% το τελευταίο τρίμηνο και κατά 12% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K

Το πέμπτο μεγαλύτερο blockchain σε κεφαλαιοποίηση, το bitcoin cash (BCH), μειώνεται σήμερα κατά 3% και ανταλλάσσεται προς 208 δολ. Το BCH έχει περίπου 330 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο όγκο συναλλαγών και η αποτίμηση του στην αγορά, είναι σήμερα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακριβώς όπως και το BTC, το κορυφαίο ζευγάρι συναλλαγών του bitcoin cash είναι το tether (USDT) που συγκεντρώνει το 59% των ανταλλαγών της ημέρας.
Το BTC βρίσκεται μετά το tether, ως το πολυπληθέστερο ζεύγος συναλλαγών, ακολουθούμενο από το USD (14,5%), το ETH (1,5%), το KRW (1,4%) και το EUR (0,55%). Το Bitcoin cash μειώθηκε κατά 3% τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ αυξήθηκε κατά 0,27% τις τελευταίες 90 ημέρες και εξακολουθεί να παρουσιάζει θετικό πρόσημο κατά 24% για τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K

Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΗ ΣΤΟΥΣ CRYPTO TRADERS

Αυτή τη στιγμή πολλοί traders στα φόρουμ, στο Youtube, στα κοινωνικά μέσα και με άλλους τρόπους επικοινωνίας, παρουσιάζονται αβέβαιοι για το μέλλον της τιμής του BTC και για τα υπόλοιπα νομίσματα της αγοράς.
Ο δημοφιλής αναλυτής Peter Brandt, σημείωσε στις 27 Μαρτίου ότι για το BTC, «Αυτή είναι η τέλεια καταιγίδα«. Ωστόσο, ο Brandt πρόσθεσε: «Αν το Bitcoin δεν μπορέσει να συσπειρωθεί σε αυτό, τότε τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε ΜΕΓΑΛΗ σκοτούρα.«
Ο Brandt με ένα  tweet, την προηγούμενη ημέρα δήλωνε: «Δεν νομίζω προσωπικά ότι το BTC έχει ακόμα πολύ χρόνο για να αποδείξει ότι έχει αληθινή αξία ή είναι ένα ψέμα»

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K
Μετ. Η τιμή του Bitcoin γίνεται καθοδική σε βραχύτερα χρονικά πλαίσια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές πληρώνουν την επιδημία του κορωνοϊού. Τα πρόσφατα δεδομένα μαρτυρούν οτι υπάρχουν τώρα 800.000 πορτοφόλια με υπόλοιπο τουλάχιστον 1 Bitcoin, πιο πολλά απ ότι ποτέ.

Ο trader  Crypto Michaël, με ένα tweet προς τους 50.000 ακολούθους του, δηλώνει ότι σκέφτεται πως «κάθε κύκλος διαρκεί περισσότερο από τον προηγούμενο». Η άποψη του ήταν παρόμοια με την πρόσφατη αναφορά μας σχετικά με το βίντεο του Benjamin Cowen, σχετικά με την απομυθοποίηση της θεωρίας των κύκλων τετραετούς διάρκειας (ενν. στην εξέλιξη της τιμής του BTC)

«Τι κι αν αυτό σημαίνει επίσης ότι θα βρούμε υποστήριξη στη MA 300 εβδομάδων;» Ρωτά ο Crypto Michaël. «Το MA 100 εβδομάδων υποστηρίχθηκε το 2012, το MA 200 εβδομάδων την περίοδο 2014-2017. η 300-εβδομάδων συσσώρευση του ΜΑ, πριν από την κορύφωση της περιόδου 2025-2026, με το BTC στα 150.000 δολάρια; » πρόσθεσε.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K
Μετ. Flashback: Ιούνιος 2019, όταν το BTC χτυπούσε τα 13.800 δολ. – «δεν σκεφτόμουν τότε ότι είναι πιθανό να γυρίσει πίσω στα 3.800, αλλά τώρα το σκέφτομαι»

«Λοιπόν, μας λέτε ότι το BTC θα είναι μεταξύ 3.000 και 6.000 για τα επόμενα 2+ χρόνια; Δεν νομίζω ότι οι κάτοχοι του θα είναι ευχαριστημένοι με αυτό «, απάντησε ένας χρήστης. «Έχεις δίκιο. Αλλά νομίζω ότι θα υπάρξει ένας νέος Bitcoin hodler, που θα αναδυθεί εάν η τιμή θα είναι στα 3.000 δολάρια», πρόσθεσε ένας άλλος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων.

Market Update: Uncertainty Remains Thick as Bears Claw Bitcoin Price Below $6K

Ο λογαριασμός Twitter,  The Crypto Fam, είπε στους 20,000 ακολούθους του, ότι σκέφτεται πως τα 6.000 είναι μία καλή μακροπρόθεσμη τιμή: «Αλλά είναι πιθανό όλες οι αγορές να κάνουν ένα άλλο μεγάλο βήμα προς τα κάτω, ακόμα και ο χρυσός, οπότε και το BTC θα τις ακολουθήσει. Πρέπει να εξασφαλίσετε κάποια μετρητά για να αγοράσετε στα νέα χαμηλά» έγραψε σε ένα tweet.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, έχω δει το BTC να ανεβαίνει για λίγο, ενώ το XRP παραμένει σταθερό σε τιμές bitcoin, αμέτρητες φορές, κατά τις οποίες δεν επηρέασε κάπως την τιμή του XRP (ενν. η διακύμανση της τιμής του BTC) έναντι του δολαρίου. Μαθηματικά, απλά δεν βγαίνει», δήλωσε ο trader Tommy Tourettes.

Επί του παρόντος, ορισμένοι traders και αναλυτές έχουν μια σειρά διαφορετικών θεωριών σχετικά με το πού θα οδηγηθούν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι βέβαιοι για καμία θεωρία που να φανερώνει αξιόπιστα τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Πηγή: Jamie Redman – 30/03/2020 – https://news.bitcoin.com/market-update-uncertainty-remains-thick-as-bears-claw-bitcoin-price-below-6k/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.