Η Ρωσία αναβάλλει πάλι τον νόμο για τα crypto κατηγορώντας τώρα τον κορονοϊό

Αφού αντιμετώπισε πολλαπλές καθυστερήσεις, η έγκριση του σημαντικού νομοσχεδίου για τα ψηφιακά νομίσματα στη Ρωσία, αναβάλεται για ακόμη μια φορά, τώρα λόγω του κορονοϊού.

Ο Anatoly Aksakov, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Αγορών της Ρωσίας, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο «για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία» (On Digital Financial Assets), έχει πλέον οριστικοποιηθεί, αλλά δεν θα εγκριθεί πριν από το τέλος της άνοιξης του 2020.

Σύμφωνα με την έκθεση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RBC της 31ης Μαρτίου, ο Aksakov παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες καθυστερήσεις στην έγκριση του νομοσχεδίου προκλήθηκαν από διαφωνία σχετικά με τον νέο τύπο περιουσιακού στοιχείου, μεταξύ των τοπικών αρχών. Ο Aksakov, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Τραπεζών στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας , ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα αντιτίθεται στη νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων ενώ η Κρατική Δούμα (Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας), υποστήριζε ορισμένες πρωτοβουλίες κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, ο πολυαναμενόμενος νόμος αναβάλλεται για άλλο λόγο τώρα. Η Ρωσία μετατοπίζει την προσοχή της σε δράσεις προτεραιότητας κατά της πανδημίας του κορονοϊού και όλες οι νομοθετικές διαδικασίες έχουν επιβραδυνθεί, σύμφωνα με τον Aksakov. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το νομοσχέδιο έχει σημειώσει αρκετές καθυστερήσεις, αφού αρχικά εισήχθη τον Ιανουάριο του 2018.

Ο Aksakov επεσήμανε ότι το επικείμενο crypto-νομοσχέδιο θα παράσχει έναν ορισμό των κρυπτονομισμάτων και θα απαγορεύσει τη χρήση τους ως πληρωμή. Επιπλέον πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την έκδοση και κυκλοφορία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ μόλις στα μέσα Μαρτίου, ένας νομικός διευθυντής της κεντρικής τράπεζας είχε δηλώσει πως ο νέος νόμος θα απαγόρευε την έκδοση και κυκλοφορία των κρυπτονομισμάτων.

Ο Ρώσος αξιωματούχος αναφέρθηκε επίσης και στην εξόρυξη κρυπονομισμάτων, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο «On Digital Financial Assets», δεν θα περιλαμβάνει κανονισμούς σχετικά με αυτήν. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι τα κέρδη από αυτήν θα πρέπει να φορολογηθούν, σημειώνοντας ότι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι «ένας τύπος επιχείρησης που παράγει αξία.»

Οι τελευταίες δηλώσεις του Aksakov, για την νέα καθυστέρηση στην έγκριση του επικείμενου νομοσχεδίου, έγιναν τη στιγμή που η Ρωσία καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση περιπτώσεων κορονοϊού για έκτη συνεχή μέρα. Όπως ανέφερε το Reuters, οι αρχές της Μόσχας έχουν διατάξει τους κατοίκους να απομονωθούν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο της εθνικής απαγόρευσης.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/russia-postpones-its-crypto-law-again-now-blaming-coronavirus


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.