BITCOIN: πόσο ισχύει η θεωρία του τετραετούς κύκλου μεταξύ των halving;

Οι traders και οι αναλυτές των Crypto, πάντα μελετούσαν τα halvings για να εντοπίσουν ενδείξεις και να προβλέψουν τη μελλοντική τιμή του bitcoin. Ορισμένοι traders πιστεύουν επίσης ότι οι μεταβολές των τιμών του BTC μετατοπίζονται κάθε τέσσερα χρόνια και οι κερδοσκόποι χρησιμοποιούν συχνά τα halvings ως ορόσημα εξελίξεων.
Στις 28 Μαρτίου, ο αναλυτής Benjamin Cowen, οικοδεσπότης εκπομπών στο Youtube για τα Crypto, εξήγησε ότι η τιμή του bitcoin δεν κινείται σε κύκλους τεσσάρων ετών και τόνισε ότι το κρυπτονόμισμα, εξακολουθεί να ακολουθεί τη μακρά φάση της συσσώρευσης.

το προβλημα με τη θεωρια των τετραετων κυκλων

Το Σάββατο, ο Benjamin Cowen, οικοδεσπότης του Into the Cryptoverse, συζήτησε για το μακροπρόθεσμο διάγραμμα ανάπτυξης του BTC. Ο Cowen λέει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η τιμή του BTC ακολουθεί έναν κύκλο τεσσάρων χρόνων, μεταξύ κάθε ανοδικής περιόδου.
Επιπλέον, υπάρχουν κερδοσκόποι που χρησιμοποιούν τα halvings ως δείκτες, όπως επίσης υπάρχει και ένας αριθμός υποστηρικτών των κρυπτονομισμάτων, που πιστεύουν ότι η τιμή του BTC, θα κορυφωθεί, είτε λίγο πριν είτε αμέσως μετά, το halving.

«Εάν είστε ακόμα οπαδοί της θεωρίας του τετραετούς κύκλου, περιμένουμε ενδεχομένως να αλλάξετε τη γνώμη σας», δήλωσε ο Cowen στην εισαγωγή της εκπομπής. «Τα περισσότερα από τα στοιχεία φανερώνουν ότι δεν είναι ένας κύκλος τεσσάρων ετών και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι είναι,» πρόσθεσε ο Cowen.

In-Between Bitcoin Halvings: Analyst Proves Bitcoin's Price Not Bound to 4-Year Cycles

Οι αναλυτές του Into the Cryptoverse τόνισαν ότι πριν από τέσσερα χρόνια, η τιμή είχε ισχυρότερη ανοδική πορεία από ότι σήμερα. Ο Cowen πιστεύει ότι θα περιμένουμε «πολύ περισσότερο» ώστε η επόμενη μεγάλη άνοδος να καρποφορήσει.
«Ο λόγος για τον οποίο μιλάμε γι’ αυτό είναι ότι, το όνομα του παιχνιδιού, έγκειται στην επιμήκυνση των κύκλων», ανέφερε ο αναλυτής. «Καλώς ήρθατε στο show – Καλώς ήρθατε στο bitcoin! καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι υπάρχουν κύκλοι τεσσάρων ετών», πρόσθεσε.

Ουσιαστικά ένας κύκλος επιμήκυνσης σημαίνει ότι, μετά από κάθε κορύφωση των τιμών και την επακόλουθη διόρθωση, το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη ανοδική φάση της αγοράς, παρατείνεται κάθε φορά. Σύμφωνα με τον Cowen, βρισκόμαστε στη μέση μιας φάσης συσσώρευσης και επίσης μίλησε για το πώς κάποιοι πιστεύουν ότι η τιμή του BTC, θα αυξηθεί μετά το πέρας του halving.

In-Between Bitcoin Halvings: Analyst Proves Bitcoin's Price Not Bound to 4-Year Cycles

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα halvings σημαίνουν ότι πρέπει να κορυφωθεί (η τιμή) σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά ή/ και πριν, από το επόμενο halving. Αλλά, έχουμε εξηγήσει πώς αυτό δεν είναι αλήθεια», παρατήρησε ο Cowen.
Οι αναλυτές απέδειξαν τον ισχυρισμό του, παρουσιάζοντας διάφορους σχηματισμούς κορύφωσης της τιμής, του 2011, της περιόδου που προηγήθηκε της ανόδου το 2013 και τον καλπασμό του 2017. Ο trader είπε ότι το να περιμένουμε έναν κύκλο τεσσάρων ετών «δεν έχει καν νόημα» και η μέτρηση περιόδων μεταξύ δύο κορυφώσεων ή δύο υφέσεων, επίσης δεν ισοδυναμεί με έναν τετραετή κύκλο.

«Αυτό που είπαμε είναι ότι, πιθανόν, το 2020 και το 2019 θα είναι χρόνια συσσώρευσης και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβαίνει τους επόμενους μήνες – θα είναι περίοδος συσσώρευσης». Ο Cowen πιστεύει ότι εκτός από μερικές σπάνιες εκδηλώσεις κάτω από τον ΜΑ 200, ο κινούμενος μέσος όρος (ΜΑ) των 200 εβδομάδων, έχει κρατήσει αρκετά καλά. Ο αναλυτής δήλωσε:

Επομένως, το bitcoin είναι ακόμα σε εξέλιξη, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Η επιμηκυνση των κυκλων και το παραδειγμα του, εξαψηφιασ τιμησ, bitcoin

Το βίντεο του Cowen δείχνει, ότι οι τιμές του BTC θα μπορούσαν να έχουν αγγίξει το εξαψήφιο μέγεθος κάποιες φορές ενώ φαίνεται να είναι πιο αισιόδοξος, για το τελευταίο τρίμηνο του 2021.
Το νόημα του βίντεο, έτσι όπως επισημάνθηκε από τον Cowen, ήταν να ενημερώσει τους ανθρώπους που φαίνεται να κρέμονται από θεωρίες περί τετραετών κύκλων και το halving. Ο ερευνητής είπε επίσης στους ακροατές του, πώς μπορούν να διαβάσουν την άποψή του με περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο του στο blog του, σχετικά με το θέμα.

«Θα βρείτε αμέτρητα γραφήματα, που μιλάνε για τη θεωρία του τετραετούς κύκλου και πώς είναι πιθανώς λανθασμένη, όπως και για την επιμήκυνση των κύκλων που μάλλον είναι τελικά αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει προς μελέτη», ανέφερε ο αναλυτής.
Ο Cowen πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι, θα χάσουν την ευκαιρία να μάθουν σχετικά με την επιμήκυνση των κύκλων και τη φάση συσσώρευσης, επειδή είναι υπερβολικά επικεντρωμένοι στις θεωρίες περί τετραετούς κύκλου.

In-Between Bitcoin Halvings: Analyst Proves Bitcoin's Price Not Bound to 4-Year Cycles

Η αναφορά του trader, συνάδει με τις πρόσφατες δηλώσεις του συνιδιοκτήτη του Bitmain, Jihan Wu, ο οποίος είπε επίσης ότι η έντονη ανοδική φάση της τιμής, μπορεί να μην έρθει αμέσως μετά το halving του bitcoin. «Νομίζω ότι η έντονη ανοδική φάση, αυτή τη φορά, δεν μπορεί να έρθει αμέσως μετά το halving [και] πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στο χρόνο εκδήλωσης της ανόδου«, δήλωσε ο Wu σε πρόσφατη συνέντευξή του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Bitmain, επισήμανε ότι η τιμή του BTC θα αποκτήσει ανώτατο όριο, θα γίνει πιο σταθερή και η αξία του κρυπτονομίσματος θα παρουσιάζει επίσης περισσότερο αργή ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου.
Η θεωρία του Wu ευθυγραμμίζεται με την άποψη του Cowen, για την επιμήκυνση του κύκλου ενώ ο Wu τόνισε επίσης ότι «δεν θα μπορούμε να δούμε αιφνίδια αιχμές στην τιμή του [BTC]».

πηγή: Jamie Redman – 29/03/2020- https://news.bitcoin.com/between-bitcoin-halvings-bitcoins-price-not-bound-4-year/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.