Η παγκόσμια Crypto κοινότητα σε πλήρη ισχύ, ενάντια στον κορονοϊό

Στην πανδημία του κορονοϊού, που συνεχίζει να προκαλεί θανάτους με πρωτοφανή ρυθμό σε όλο τον κόσμο, πολλά εξέχοντα μέλη της blockchain και crypto βιομηχανίας, λαμβάνοντας υπόψιν τους την παγκόσμια έκκληση για βοήθεια, έχουν αναλάβει γρήγορα ουσιαστική δράση -είτε με την άμεση συμμετοχή τους στην έρευνα, είτε μέσω της δωρεάς κεφαλαίων και υλικών πόρων, όπως μάσκες, εξοπλισμός απολύμανσης κτλ.

Ήδη από τον Ιανουάριο, η Binance δώρισε ιατρικές προμήθειες αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων, στις κινεζικές αρχές, σε μια τεράστια προσπάθεια για την καταπολέμηση των καταστροφικών επιπτώσεων του κορονοϊού. Η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε «Binance for Wuhan» και η κορυφαία πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, πρόσφερε συνολικά 366.000 ζευγάρια γάντια, 56.800 μάσκες, 9 αποστειρωτές, 5.280 μπουκάλια απολυμαντικού χεριών, 20.000 κιτ δοκιμών, 7.850 προστατευτικές στολές, 20.000 ζευγάρια γυαλιά, 388 συμπυκνωτές οξυγόνου, 1.000 λαμπτήρες μικροβιοκτόνου και περίπου 5 τόνους απολυμαντικών.

Crypto against Covid (Binance)

Η Binance Charity ξεκίνησε επίσης μια πρωτοβουλία, που επιδιώκει να συγκεντρώσει 5 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα, για την αγορά ιατρικών προμηθειών για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία COVID-19.

Η Binance ξεκίνησε την καμπάνια #CryptoAgainstCOVID, με μια πρώτη δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν κυρίως για αγορά ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών και θα διανεμηθούν σε όλη την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Changpeng Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Binance, δήλωσε πως όλες οι συναλλαγές που θα γίνουν με τη μορφή δωρεάς θα δημοσιευθούν, για να εξασφαλιστεί πλήρης διαφάνεια. Ακόμη πρόσθεσε: «Η κοινότητα των crypto είναι μια αυξανόμενη δύναμη και έχουμε την ευκαιρία να την ενισχύσουμε μέσω της φιλανθρωπίας. Ενθαρρύνουμε όλη την κοινότητα να συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία, καθώς ενωνόμαστε ενάντια στον COVID-19 και μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Μερικές αξιοσημείωτες προσπάθειες

The Giving Block

Πρόσφατα, η μη κερδοσκοπική πλατφόρμα συλλογής κεφαλαίων, The Giving Block, ξεκίνησε μια προσπάθεια δωρεών σε κρυπτονομίσματα, για την καταπολέμηση της συνεχιζόμενης πανδημίας. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή του The Giving Block, Alex Wilson, η προσπάθεια #cryptoCOVID19, διευκολύνεται από την Gitcoin, μια open-source πλατφόρμα, στην blockchain της Ethereum.

Ο Wilson επεσήμανε, ότι όλες οι δωρεές που πραγματοποιούνται μέσω του widget της The Giving Block, μεταφέρονται απευθείας στα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, που διαθέτουν το καθένα το δικό του θεσμικό λογαριασμό στο Gemini, έτσι ώστε τα εισερχόμενα κεφάλαια να μεταβιβάζονται απευθείας στους δικαιούχους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων που έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα, σύμφωνα με τον Wilson, έχουν έρθει με τη μορφή των Bitcoin, Ethereum, Dai και Zcash.

COVIDathon

H Decentralized AI Alliance (DAIA) ξεκινάει την 1η Απριλίου το COVIDathon, το πρώτο στον κόσμο αποκεντρωμένο hackathon, το οποίο σχεδιάστηκε για να βοηθήσει την παγκόσμια ιατρική βιομηχανία στην δημιουργία λύσεων για την καταπολέμηση του COVID-19. H συμμαχία αυτή, έχεις ως τώρα 50 μέλη από τον blockchain χώρο (SingularityNET, Ocean Protocol, Aragon, Shivom, NEM, InboundJunction), καθώς και κοινότητες επαγγελματιών υγείας, βιοτεχνολόγους και γενετιστές.

Κατά την άποψη του Ben Goertzel, πρόεδρου της DAIA, στη σημερινή παγκόσμια πανδημία κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η παγκόσμια crypto-κοινότητα πρέπει -στο σύνολό της- να ξεκινήσει άμεση δράση. Μιλώντας λεπτομερέστερα για το COVIDathon πρόσθεσε: «Το hackathon COVIDathon AI / blockchain ενώνει παγκόσμια διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, που αναπτύσσουν τεχνολογίες ΑΙ και blockchain, κατασκευαστές φαρμάκων, ιατρών και πολιτικών ερευνητών, σχηματίζοντας μια κοινότητα ικανή να δημιουργεί και να εξελίσσει νέα εργαλεία, με την ανταπόκριση και τη δημιουργικότητα που απαιτεί μια κατάσταση που αλλάζει διαρκώς.»

Ο Goertzel ελπίζει ότι η κοινότητα εκτός από την ανάπτυξη νέων εργαλείων μηχανικής μάθησης για τη βοήθεια της βιοϊατρικής και επιδημιολογικής ανάλυσης, θα παρουσιάσει καινοτομίες, όπως νέες εφαρμογές για την παρακολούθηση της υγείας των ανθρώπων και θα ανακαλύψει νέες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19.

Ripple Labs

Στις 25 Μαρτίου η Ripple Labs, σε ένα tweet δήλωσε ότι έχει δωρίσει συνολικά 200.000 δολάρια σε δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συγκεκριμένα στην κοινότητα Tipping Point και το Silicon Valley Community Foundation. Τα χρήματα αποσκοπούν πρωτίστως στη συγκράτηση της εξάπλωσης του κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι πολλά νέα στοιχεία δείχνουν πως ο αριθμός επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στη χώρα, είναι πλέον υψηλότερος και από αυτών της Κίνας.

Η κοινότητα Tipping Point, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που ξεκίνησε πρόσφατα το «Ταμείο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών», μέσω του οποίου επιδιώκει να συγκεντρώσει συνολικά ένα εκατομμύριο δολάρια, για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Παρομοίως, το ταμείο του Silicon Valley Community Foundation, θα επικεντρωθεί στη συγκράτηση του κορονοϊού στην Silicon Valley.

MOCD των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, αρκετές διεθνείς εταιρείες blockchain, συνεργάζονται για να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίησης της εξάπλωσης του κορονοϊού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -κυρίως μέσω της χρήσης λύσεων που σχετίζονται με κατανεμημένες βάσεις δεδομένων.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχει ήδη ξεκινήσει τη χρήση διαφόρων ψηφιακών πλατφορμών για τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών της κυβέρνησης. Για παράδειγμα, ένα blockchain σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ικανό να επεξεργαστεί 2.919 τύπους εγγράφων -επιτρέποντας έτσι στους πολίτες να πιστοποιούν τα επίσημα έγγραφα τους online, χωρίς να χρειάζεται να βγουν από τα σπίτια τους.

Napoli Blockchain Association

Το Napoli Blockchain Association, ξεκίνησε πρόσφατα μια συγκέντρωση σε κρυπτονομίσματα (Bitcoin και Ether), για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού, αγοράζοντας ηλεκτροϊατρικές συσκευές για την ενίσχυση του τομέα υγείας της Ιταλίας, ειδικά στην περιοχή της Καμπανίας.

Η Ιταλία υπήρξε μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την πανδημία του COVID-19, μαζί με το Ιράν, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Το πιο εντυπωσιακό είναι, ότι το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού, βάζει ένα ιδιαίτερα βαρύ φορτίο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ιταλίας, μιας χώρας που έδειχνε πως είχε μια από τις καλύτερες ιατρικές υποδομές στον κόσμο. Ο πρόεδρος του Napoli Blockchain Association, Celestino Santagata, δήλωσε ότι αυτός και η ομάδα του θα χρησιμοποιήσουν τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Mateon

H blockchain βιοφαρμακευτική εταιρεία Mateon Therapeutics, δημοσίευσε μια έκθεση στις 25 Μαρτίου, ισχυριζόμενη ότι έχει τελειώσει επιτυχώς τις δοκιμές της σε φάρμακα για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα από τα σκευάσματα, το ΟΤ-101, έχει επιδείξει σημαντική επίδραση έναντι του COVID-19.

Από τεχνική άποψη, το φάρμακο λειτουργεί αναστέλλοντας τη δέσμευση του ιού στο στόχο του, εμποδίζοντας τον έτσι να αναπαραχθεί και να μολύνει τον ξενιστή του, σταματώντας την πνευμονία που προκαλείται και οδηγεί σε επιπλοκές του ασθενούς. Μετά από αυτές τις πολλά υποσχόμενες εξελίξεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mateon, Vuong Trieu, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από την πλατφόρμα μας για ταχεία αντιμετώπιση των ιικών επιδημιών και προσβλέπουμε στο να συνεργαστούμε με την GMP, για να επεκτείνουμε περαιτέρω την πλατφόρμα αυτή, στις ΗΠΑ και την Κίνα.»

Folding Home (F@H)

Το Folding Home είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ιατρικούς ερευνητές να έχουν επαρκή υπολογιστική ισχύ για τις ερευνητικές τους προσπάθειες. Ο Greg Bowman, διευθυντής του Folding Home, αποκάλυψε ότι το έργο έχει σήμερα 400.000 υπολογιστές που συμβάλλουν ενεργά στην έρευνα.

Επιπλέον, το Folding Home μπόρεσε να συγκεντρώσει την υποστήριξη αρκετών μεγάλων εταιρειών, όπως η Tezos, blockchain πλατφόρμα πολλαπλών χρήσεων και η CoreWeave, εταιρεία που παρέχει ευέλικτες υπηρεσίες πληροφορικής και μηχανική μάθηση,οικονομικά προσιτή, στις μονάδες GPU της NVIDIA.

Στην ενότητα υπάρχει δύναμη

Παρά την καταστροφή -τόσο οικονομική όσο και κοινωνική- που συνέβη λόγω της πανδημίας COVID-19, υπήρξαν πολλές προσπάθειες για συνεισφορά και βοήθεια. Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα, στον χώρο της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να συμβάλλουν στην ενίσχυση της έρευνας και την παροχή προμηθειών σε εκείνους που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/global-crypto-community-comes-out-arms-swinging-against-coronavirus?fbclid=IwAR3UbzoWqVXQotQkScm0CR2LO62Q755DUSko95gm7WsBtSWOef0KQwBNBcs


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.