Καθώς τα νοσοκομεία καταρρέουν, ο Maduro ανταμείβει με petros τους γιατρούς

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νicolas Maduro, ανακοίνωσε μια εκστρατεία υποστήριξης του ιατρικού προσωπικού της χώρας του -εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού- δινοντας μπόνους ενός Petro σε κάθε γιατρό.

Σύμφωνα με ένα tweet, που δημοσιεύθηκε στις 2 Απριλίου, από κυβερνητικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση θα διανέμει ειδικό μπόνους, ενός Petro, για τους «Γιατρούς της πατρίδας» (Médicas De la Patria). Η κίνηση αυτή είναι για την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μια ένδειξη της εκτίμησης των προσπαθειών των «ιατρών του έθνους», για την καταπολέμηση του COVID-19, αλλά και μια ευκαιρία για την ενίσχυση της υιοθέτησης εθνικού ψηφιακού νομίσματος.

Τα κρυπτονομίσματα θα διανεμηθούν με τη χρήση του Patria System της Βενεζουέλας, μια ψηφιακής πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση για να παρακάμψει το αποτυχημένο τραπεζικό σύστημα και να εκδώσει μπόνους και επιδοτήσεις χρησιμοποιώντας token.

Η αξία του Petro είναι συνδεδεμένη με την τιμή ενός βαρελιού πετρελαίου της Βενεζουέλας. Μετά από την συντριβή (κάτω από 18ετή χαμηλά), κατά την διάρκεια του Μαρτίου -λόγω της παγκόσμιας πανδημίας- η τιμή του πετρελαίου σημείωσε αύξηση 20% τις προηγούμενες μέρες, φτάνοντας σήμερα στα 27 περίπου δολάρια το βαρέλι.

Ενώ η κυβέρνηση Maduro, ισχυρίζεται ότι η αξία του Petro είναι 60 δολάρια, οι δημοφιλείς πλατφόρμες συναλλαγών, που χρησιμοποιούνται στη Βενεζουέλα , κυμαίνουν την τιμή του από 20 ως 26 δολάρια. Ωστόσο όταν οι μηνιαίες αποδοχές του ιατρικού προσωπικού στη χώρα είναι περίπου 6 δολάρια (3.60 δολάρια και συμπληρώνονται από κουπόνια τροφίμων αξίας 2.90 δολαρίων), το μπόνους του ενός Petro, ισοδυναμεί με μισθούς αρκετών μηνών εργασίας.

Ίσως βέβαια ο Maduro θα ήταν καλύτερα να δώσει τα Petro για να ενισχύσει τα νοσοκομεία της χώρας, τα περισσότερα από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Αντιπρόεδρος νοσοκομείου σε αναφορά του, στις 1 Απριλίου, περιγράφει το σαπούνι και το απολυμαντικό ως «πολυτέλειες» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του κράτους.

Με την ήδη έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού και την γρήγορη εξάπλωση του ιού, η επικεφαλής του πανεπιστημιακού τμήματος μολυσματικών ασθενειών, Maria Landaeta, δήλωσε: «Ο φόβος μου είναι ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχουμε προμήθειες.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/as-hospitals-crumble-venezuelas-president-airdrops-petros-to-doctors?fbclid=IwAR2hQ7ri729MJYfx5qAOe-EWIgwgrqCGW4L_trW5NYlsKh3s9YquNVro2nA


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.