Αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα crypto δείχνουν οι παραδοσιακοί επενδυτικοί οίκοι

Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 31 Μαρτίου, αποκάλυψε ότι τα ανώτερα στελέχη επενδυτικών συναλλαγών πιστεύουν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις του χώρου ενδιαφέρονται να επωφεληθούν από την πρόσφατη πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων και ιδιαίτερα του Bitcoin (BTC).
Σύμφωνα με την «έκθεση για την υιοθέτηση του ψηφιακού χαρτοφυλακίου» που δημοσιεύθηκε από την πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών της Acuiti, έχουν ξεκινήσει περίπου 100 οντότητες που προσφέρουν δυνατότητα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς πελάτες.

Η έρευνα δείχνει μεγαλύτερη υιοθέτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μεταξύ παρόχων υπηρεσιών (26%) από τις παραδοσιακές επενδυτικές επιχειρήσεις (17%). Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τα ποσοστά υιοθέτησης περιορίζονται στα στοιχεία του CME ή στη Bakkt.

ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ Bitcoin ΚΑΙ ΤΟΥ Ethereum ΕΛΚΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Όλες οι εταιρείες αγοραπωλησίας κρυπτονομισμάτων που μελετήθηκαν στην έκθεση, αναγνώρισαν ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα παράγωγα του Bitcoin. Περίπου το 57% των παραδοσιακών επενδυτικών εταιρειών διαπραγματεύονται το Bitcoin, ενώ το 29% διαπραγματεύονται τα παράγωγα του Ethereum (ETH).

Ένα από τα ευρήματα της έρευνας είναι ότι, παρόλο που το XRP κατατάσσεται ως το όγδοο δημοφιλέστερο ψηφιακό στοιχείο, το XRP καταλαμβάνει την 8η θέση στην κατάταξη των δημοφιλέστερων κρυπτονομισμάτων, το ζεύγος XRP/USD κατατάσσεται 5ο σε προτίμηση ζευγάρι μεταξύ των θεσμικών επενδυτών. Τα τρία πρωταρχικά κριτήριά τους είναι η ρευστότητα, η αστάθεια και οι ευκαιρίες αρμπιτράζ*.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΑΜΠΡΟ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μεταξύ όλων των εμπορικών ιδρυμάτων που συμμετείχαν στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναμονή για επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα, ήταν οι αδυναμίες των ανταλλακτηρίων σε θέματα ασφαλείας και οι φόβοι για hacking.
Μια άλλη ανησυχία που περιγράφεται λεπτομερώς στην έκθεση, είναι ο φόβος βλάβης της εταιρικής τους φήμης και γι ‘αυτό πολλοί επενδυτικοί οργανισμοί δεν θέλουν να προσφέρουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ του χαρτοφυλακίου τους.

Αν και η έρευνα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι τα ποσοστά υιοθέτησης παραμένουν χαμηλά, το μέλλον φαίνεται λαμπρό ως προς αυτό το δρόμο επέκτασης των κρυπτονομισμάτων. Το 97% των παραδοσιακών επενδυτικών εταιρειών, εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαπραγματεύονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εντός των επόμενων δύο ετών.

*αρμπιτράζ: η ταυτόχρονη αγορά και πώληση χρεογράφων, νομισμάτων ή εμπορευμάτων σε διαφορετικές αγορές ή σε μορφές παραγώγων, προκειμένου να επωφεληθεί ο επενδυτής από τις διαφορετικές τιμές για το ίδιο περιουσιακό στοιχείο

πηγή: Felipe Erazo -05/04/2020 – https://cointelegraph.com/news/traditional-traders-show-growing-interest-in-crypto


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.