Θα είναι δύσκολο για την CoinMarketCap να παραμείνει ουδέτερη?

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της Binance, στις 2 Απριλίου, ότι εξαγόρασε την CoinMarketCap (crypto ιστοσελίδα δεδομένων), η crypto κοινότητα μοιράστηκε, σε αυτούς που την εγκρίνουν και σε όσους εκφράζουν τις αμφιβολίες τους.

Ο Bobby Ong, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της CoinGecko, έδωσε μια συνέντευξη στο My Two Gwei, στις 6 Απριλίου. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εξαγορά -ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων- της CoinMarketCap από τη Binance και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει στο μέλλον.

Ο Ong εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για τη λειτουργία και αξιοπιστία της CoinMarketCap (CMC) και ανέδειξε την ακεραιότητα της δικής του εταιρείας, CoinGecko, ανταγωνιστική της CMC. «400 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα μεγάλο ποσό. Επισημαίνει σαφώς το στρατηγικό ρόλο των στατιστικών. Μετά από αυτή την εξαγορά, πιστεύω θα είναι δύσκολο για την CoinMarketCap να παραμείνει ουδέτερη και ανεξάρτητη, οπότε εμείς είμαστε τώρα ο μεγαλύτερος, ανεξάρτητος μηχανισμός δεδομένων κρυπτογράφησης, στην αγορά.»

Ενώ η CoinMarketCap έχει τις δικές της μεθόδους για την ακεραιότητα των δεδομένων, η CoinGecko χρησιμοποιεί το Score Trust, για να κάνει καλύτερα κατανοητό ότι «ο όγκος που αναφέρεται είναι ρεαλιστικός», σύμφωνα με τον Ong. Η CoinGecko, δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο σχετικά με την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), που είναι σίγουρα μια καινοτομία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί εγκρίνουν την εξαγορά της CMC

Aν και η εξαγορά της CoinMarketCap έχει αρκετούς αρνητές, υπάρχουν πολλοί στην crypto κοινότητα, που υποστηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την Binance , για την απόκτηση του ιστοτόπου δεδομένων.

Ο  Eric Benz, Διευθύνων Σύμβουλος της Changelly, δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει και τα δύο μέρη. Τόνισε μάλιστα πως η χρονική στιγμή της συμφωνίας δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς ο αντίκτυπος του κορονοϊού γίνεται αισθητός, σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες.

Παρόμοια σκέφτεται και ο Mike Alfred, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της fintech εταιρείας Digital Assets Data, ο οποίος δήλωσε ότι η Binance είναι από τις ισχυρότερες και πιο σεβαστές εταιρείες, που λειτουργούν σήμερα στο οικοσύστημα των crypto. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αποτελεί έκπληξη το ότι ενεργεί αποφασιστικά, σε μια περίοδο που πολλές επιχειρήσεις έχουν περιορισμένες συνολικά λειτουργικές και οικονομικές δυνατότητες. «Η συμφωνία αυτή είναι εξαιρετικά στρατηγική σε πολλά επίπεδα και θα βάλει την Binance σε ακόμη πιο ισχυρή θέση, έναντι των άλλων εταιρειών συναλλαγών.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/coingecko-ceo-hard-for-coinmarketcap-to-stay-neutral


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.