Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολιτικοί και μεγαλοστελέχη της Wall Street, περίμεναν κατάρρευση των αγορών αρκετά πριν την εμφάνιση του covid-19

Η επιδημία του κορωνoϊού έφερε πλήγματα στην παγκόσμια οικονομία και αυτό οδήγησε τους πολιτικούς και τους κεντρικούς τραπεζίτες να αντιδράσουν με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, οι ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Wall Street και οι διαχειριστές των hedge fund είχαν μία από τις καλύτερες χρονιές, για πάνω από μία δεκαετία, από την οικονομική κρίση του 2008.
Στην πραγματικότητα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η γραφειοκρατία (ενν. πολιτικοί παράγοντες) και το σύγχρονο τραπεζικό cartel γνώριζαν ότι μια σύγκρουση βρισκόταν στον ορίζοντα, καθώς η κρίση του covid-19 ήταν απλά η καρφίτσα που έσκασε το μπαλόνι.

καποιοι γνωριζαν οτι θα σκασει η φουσκα των υπερτιμημενων μετοχων και των χειραγωγημενων ομολογων

Στα τέλη του 2019, οι παράγοντες της αγοράς και οι κορυφαίοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Wall Street, συζήτησαν εάν οι Η.Π.Α. θα αντιμετώπιζαν ύφεση το 2020. Αυτό έγινε αφού το χρηματιστήριο, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones Industrial Average, έσπασαν πέρυσι κάθε προηγούμενο.
Λίγους μήνες πριν αρχίσει να εξαπλώνεται ο κορωνοϊός, οι κεντρικές τράπεζες, όπως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, άρχισαν ήδη να κόβουν τα επιτόκια και να διοχετεύουν δισεκατομμύρια στα χέρια ιδιωτικών τραπεζών.
Είναι σχεδόν σαν η ελίτ να γνώριζε ότι η φούσκα θα εμφανιστεί το 2020, καθώς τα ομόλογα χειραγωγούνταν από τις τράπεζες και οι μετοχές, μαζικά, παρουσιάζονταν υπερτιμημένες.
Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των τραπεζιτών προέβλεπε ότι το 2020 θα υποφέρει από μια πραγματικά βαριά ύφεση που θα μπορούσε να είναι χειρότερη από την τελευταία οικονομική κρίση. Οι κεντρικές τράπεζες άρχισαν να χαλαρώνουν τη νομισματική τους πολιτική και δημιούργησαν τεράστια ποσά τόνωσης κατά τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19
Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell, δήλωσε στον Τύπο τον Οκτώβριο του 2019, ότι η Fed θα αγοράζει κρατικά ομόλογα σε μαζικές ποσότητες, αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν «ποσοτική χαλάρωση (QE)». Λίγο πριν από την εκδήλωση του covid-19, η Fed μείωσε το επιτόκιο αναφοράς τρεις φορές και κατεύθυνε δισεκατομμύρια δολάρια στα χέρια ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Όταν ξεκίνησε το 2020, τα σήματα καπνού έβγαιναν από παντού, καθώς οι διαχειριστές των hedge funds και οι στρατηγικοί αναλυτές προειδοποιούσαν, ότι η χρηματιστηριακή αγορά ήταν εξαιρετικά υπερτιμημένη. Στις 14 Ιανουαρίου, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν πώς το χρηματιστήριο ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλο σε σχέση με την οικονομία.
«Αυτές οι υψηλές αποτιμήσεις, σε προηγούμενες περιόδους, έχουν σταθμίσει τις αποδόσεις του μετοχικού κεφαλαίου κατά τα επόμενα πέντε χρόνια και μείωναν τις πιθανότητες θετικών αποτελεσμάτων«, σημείωνε η στρατηγική ανάλυση της Goldman Sachs, από την Sharmin Mossavar-Rahmani, στην έκθεση για τις προοπτικές της εταιρείας το 2020.
«Ότι το μεγαλύτερο μέρος των αποδόσεων του περασμένου έτους προέρχεται από υψηλότερες αποτιμήσεις και όχι από την αύξηση των κερδών, ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών«, πρόσθεσε η Mossavar-Rahmani.
Παρά τις προειδοποιήσεις μιας τεράστιας φούσκας στη χρηματιστηριακή αγορά, μερικοί υψηλόβαθμοι της Wall Street συνέχισαν να διαμαρτύρονται επειδή πολλοί άνθρωποι θεωρούσαν «υπερτιμημένες» τις μετοχές των εταιρειών

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19
Η Wall Street και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είχαν το καλύτερο έτος το 2019, όταν ο S&P σημείωσε άνοδο 30% και ο Dow αυξήθηκε πάνω από 22%, καθώς και οι δύο δείκτες έσπασαν ρεκόρ. Η Apple και η Advanced Micro Devices (AMD), ήταν οι μεγαλύτερες μετοχές το 2019 και πολλοί στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς δήλωσαν ότι οι μετοχές αυτές ήταν εξαιρετικά υπερτιμημένες.

Η μόχλευση αλα «HOUSE OF CARDS»: 532 τρις δολάρια σε παράγωγα, στις ΑΓΟΡΕΣ παγκοσμίως

Επιπλέον, αρκετοί αναλυτές προειδοποίησαν τους μικροεπενδυτές σχετικά με το πόσο μακριά είναι οι συναλλαγές στη Wall Street με την πραγματική οικονομία, παρά τα παραπλανητικά πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης. Οι αγορές σήμερα αποτελούνται από αλγόριθμους, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, options, συναλλαγές υψηλών συχνοτήτων και παθητικά κεφάλαια, ενώ στις παγκόσμιες αγορές παραγώγων βρίσκεται το επιβλητικό ποσό των 532 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τις περισσότερες φορές, τα παράγωγα χρηματιστηριακών αγορών δεν διακινούνται καν από πραγματικούς ανθρώπους, καθώς οι εκτιμήσεις σημειώνουν ότι το 75% όλων των συναλλαγών, είναι καθοδηγούμενες από υπολογιστή.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19

Επιπλέον, τα παράγωγα όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τα δικαιώματα προτίμησης, συνήθως δεν ασχολούνται με τα ίδια τα αγαθά και απλά εμπορεύονται κομμάτια χαρτιού που αντιπροσωπεύουν το καλαμπόκι, το λάδι, το χρυσό και άλλα προϊόντα.
Ο λόγος που οι αγορές παραγώγων μπορεί να είναι τρομακτικές, οφείλεται στον μεγάλο διαχωρισμό τους από τα πραγματικά αγαθά, την πραγματική οικονομία.
Οι megabanks και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δεν έμαθαν από τα προηγούμενα λάθη τους και πολλές από αυτές τις οντότητες, έχουν μεγάλη μόχλευση με τα παράγωγα σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι, όταν οι τιμές της πραγματικής οικονομίας καταρρέουν, τα ιδρύματα με υψηλή μόχλευση γνωρίζουν μεγάλες απώλειες, όπως ήταν το 2008.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19
Οι μεγαλύτεροι αποδέκτες των Ταμείων διάσωσης της Federal Reserve, από το 2007 έως το 2011, είναι τα ίδια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έλαβαν προγράμματα διάσωσης μήνες πριν από το ξέσπασμα του covid-19. Αυτές οι τράπεζες κερδίζουν επίσης τρισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού, καθώς οι πολιτικοί έδωσαν στη Wall Street μαζικές ενέσεις ρευστότητας ως πολιτική κινήτρων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

η ιστορία επαναλαμβάνεται

Για αιώνες τώρα, πολλοί άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει, ότι οι πολιτικοί και οι κεντρικές τράπεζες, έχουν χειραγωγήσει και καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία.
Οι ΗΠΑ είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η αμερικανική γραφειοκρατία και οι Αφέντες της Wall Street, από το «Σπίτι του Morgan», κατέστρεψαν την οικονομία του έθνους, εισάγοντας ένα ψευδές σύστημα Ponzi.
Η ιστορία δείχνει ότι οι οικογένειες των τραπεζιτών των αρχών της δεκαετίας του 1900, είναι οι ίδιες οι οικογένειες τραπεζιτών που διαχειρίζονται σήμερα τα οικονομικά της χώρας. Η παράνομη απάτη του τραπεζικού cartel, είναι μάλλον η άμεση αιτία όλων των οικονομικών καταστροφών που γνώρισαν οι σύγχρονοι Αμερικανοί, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19
Τα κορυφαία μέλη του Money Trust, ο JP Morgan (αριστερά) και ο JD Rockefeller (δεξιά). Οι ίδιες τραπεζικές οικογένειες που ήταν υπεύθυνες για την κατάρρευση της αγοράς στις αρχές της δεκαετίας του 1900 έως τη δεκαετία του ’30, διοικούν σήμερα megabanks και αμερικανικές εταιρείες.

Η Wall Street συντρίβεται το 1907, το 1929 και στις αρχές της δεκαετίας του ’30. Όλα προέρχονταν από την απληστία και τις δόλιες δραστηριότητες που επικαλέστηκε το «House of Morgan», γνωστό και ως «Money Trust». Τα μέλη της Money Trust περιλάμβαναν τις οικογένειες του JP Morgan , του JD Rockefeller και μια μικρή ομάδα οικονομικών μεγιστάνων.
Η αυτοκρατορία της Morgan, αποτελείται από τις U.S. Steelel, General Electric, International Mercantile Marine, International Harvester, AT & T και περίπου 21 σιδηροδρόμους. Είναι ενδιαφέρον ότι, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, πολλοί πολιτικοί και χρηματιστές, παραιτήθηκαν μήνες πριν από τη συντριβή και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις αναδιαρθρώθηκαν.

ο Ιανουάριος του 2020 είδε τις περισσότερες παραιτήσεις από CEO στις ΗΠΑ: 219 ηγέτες επιχειρήσεων ξαφνικά παραιτήθηκαν

Η συντριβή του 2020, που ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου, γνωστή και ως «Μαύρη Πέμπτη», ήταν μια έκπληξη για τους περισσότερους Αμερικανούς που παρακολουθούσαν το χρηματιστήριο εκείνη την ημέρα.
Ωστόσο, οι άνθρωποι της Wall Street, οι διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες δεν φάνηκαν καθόλου έκπληκτοι από τη φούσκα που έσκασε.
Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι το τραπεζικό καρτέλ και η αμερικανική γραφειοκρατία γνώριζαν ακριβώς πότε θα έφτανε η ώρα της συντριβής. Ένα από τα μεγαλύτερα σημάδια ότι η ελίτ γνώριζε για την επικείμενη κρίση ήταν πως το 4ο τρίμηνο του 2019, είχε τις περισσότερες παραιτήσεις από CEO εταιριών τα τελευταία χρόνια, καθώς 1.300 ανώτατα στελέχη, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους το Νοέμβριο του 2019.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19

Οι παραιτήσεις από διευθύνοντες σύμβουλους μεγάλων εταιρειών και από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κατέγραψαν ξανά ρεκόρ τον Δεκέμβριο του 2019.
Ο κόσμος είδε ότι η ίδια τάση συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καθώς ο Ιανουάριος του 2020 έσπασε το ρεκόρ στις περισσότερες αναχωρήσεις από CEO στην Αμερική, που είχαν καταγραφεί σε διάστημα 30 ημερών. Οι 219, μεγάλα επικεφαλής στελέχη, απείχαν απροσδόκητα από τις θέσεις τους με ελάχιστες ή και καθόλου προειδοποιήσεις.
Παρόλο που μερικοί από αυτούς τους διευθύνοντες συμβούλους διοικούσαν αυτές τις εταιρείες για δεκαετίες, παραιτήθηκαν ξαφνικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, παραιτήθηκε, ο Adam Bierman από την Medmen ξαφνικά έφυγε και η Mandy Ginsberg της Tinder και της Match Group αποχώρησε από την εταιρεία της.
Ο κατάλογος των αξιόλογων CEOs που έφυγαν, είναι αρκετά εξαντλητικός, αλλά περιλαμβάνει ανθρώπους όπως ο Randy Freer της Hulu, ο Ajay Banga της Mastercard, ο Ginni Rometty της IBM, ο John Legere του Tmobile, ο Matt Levatich της Harley Davidson, ο Jeff Weiner του Linkedin, ο Bill Gates της Microsoft, ο Keith Block της Salesforce, η Leslie Wexner (Victoria’s Secret, Bath & Body Works, Pink) και πολλοί από τους πιο γνωστούς επικεφαλής επιχειρήσεων.

το πολιτικό προσωπικό πήδηξε από το πλοίο, μετά την ιδιωτική ενημέρωση της γερουσίας

Οι προστάτες των σύγχρονων μονοπωλίων, γνωστοί και ως πολιτικοί των ΗΠΑ, ερεύνησαν εξονυχιστικά για να γνωρίσουν εκ των προτέρων τις οικονομικές επιπτώσεις. Η γερουσιαστή Kelly Loeffler (R-GA) κατηγορήθηκε ότι μοιράστηκε εμπιστευτικές πληροφορίες και ξεφόρτωσε εκατομμύρια σε μετοχές μετά τη διενέργεια της ενημέρωσης σχετικά με τον κορωνοϊό στην Γερουσία.

Evidence Shows Politicians and Wall Street CEOs Expected the Market Crash Well Before Covid-19
Η γερουσιαστής Kelly Loeffler (R-GA), κατηγορήθηκε για το ξεπούλημα εκατομμυρίων μετοχών πριν οι πολιτικοί λάβουν μια ιδιωτική ενημέρωση μαζί με τον Πρόεδρο Donald Trump. Το ίδιο και μερικοί άλλοι από το πολιτικό προσωπικό.

Η Loeffler δεν ήταν η μόνη από το πολιτικό προσωπικό που κατηγορήθηκε για ντάμπινγκ στις χρηματιστηριακές αγορές πριν από την «Μαύρη Πέμπτη», καθώς μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπως ο Richard Burr της Βόρειας Καρολίνας, η Dianne Feinstein της Καλιφόρνιας και ο James Inhofe της Οκλαχόμα, όλοι πούλησαν μετοχές πριν από την απόρρητη ενημέρωση της γερουσίας στις 24 Ιανουαρίου. κανένας από αυτούς τους πολιτικούς δεν προειδοποίησε το ευρύ κοινό για μια επικείμενη συντριβή της χρηματιστηριακής αγοράς.

Λύση στα κρυπτονομίσματα: Η ανάγκη να διαχωριστούν τα χρήματα από το κράτος, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη

Οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων έχουν προειδοποιήσει για τη νομισματική χειραγώγηση εδώ και πάνω από μια δεκαετία και πολλοί bitcoiners πρόβλεψαν αυτά τα γεγονότα.
Το σύστημα του χρήματος έχει καταστεί απατηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα ψηφιακά νομίσματα, όπως το bitcoin, θα μπορούσαν να στρέψουν το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα προς το καλύτερο.
Η ανάγνωση αυτού του άρθρου θα πρέπει να σας κάνει ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι ο καπιταλισμός που υπάρχει, είναι στην πραγματικότητα ευνοιοκρατία (cronyism*) αναμεμειγμένος με χειραγωγημένα κέρδη.

Οι έννοιες όπως τα κρυπτονομίσματα και οι ελεύθερες αγορές, γίνονται όλο και πιο δελεαστικές για τους ανθρώπους, κάθε μέρα. Ο λόγος αυτής της τάσης, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι πολιτικοί, καθιστούν φανερά προφανές ότι εμπαίζουν την κοινωνία. Η ελίτ, που γνώριζε καλά για την συντριβή των μετοχών της χρηματιστηριακής αγοράς στα μέσα Μαρτίου, από πολύ νωρίτερα, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όσους κατανοούν τη συμπαιγνία μεταξύ του κράτους και των κεντρικών τραπεζών.
Περισσότερο από ποτέ, οι ακτιβιστές και οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς, πιστεύουν ολόψυχα, ότι η επιθυμία να διαχωριστούν τα χρήματα από το κράτος είναι ένας στόχος για τον οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς. Ειδικά, επειδή έχουμε ισχυρές αποδείξεις δόλιας συμπεριφοράς, από τους λεγόμενους «εκπροσώπους μας» και τα τραπεζικά ιδρύματα.

* Ο κρονισμός (Cronyism) είναι η πρακτική της μεροληψίας για την απονομή θέσεων εργασίας και άλλων πλεονεκτημάτων σε φίλους ή έμπιστους, ειδικά στην πολιτική και μεταξύ πολιτικών και υποστηρικτών διαφόρων οργανώσεων. Για παράδειγμα, αυτό περιλαμβάνει τον διορισμό «ημετέρων» σε θέσεις εξουσίας, ανεξάρτητα από τα προσόντα τους.

πηγή: Jamie Redman/ 04-04-2020- https://news.bitcoin.com/politicians-wall-street-ceos-expected-market-crash-before-covid-19/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τα στοιχεία δείχνουν ότι πολιτικοί και μεγαλοστελέχη της Wall Street, περίμεναν κατάρρευση των αγορών αρκετά πριν την εμφάνιση του covid-19

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.