Αύξηση 300% της ζήτησης για online μαθήματα Bitcoin και κρυπτονομισματων

O αριθμός των ανθρώπων, που εγγράφονται σε online μαθήματα που σχετίζονται με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, έχει εκτοξευθεί στα ύψη, μετά τον COVID-19. Με την πανδημία να εξαναγκάζει σε παγκόσμια σχεδόν καραντίνα, εκατομμύρια άνθρωποι στρέφονται στο internet και την ηλεκτρονική εκπαίδευση.

Οι καθημερινές ρουτίνες έχουν καταστραφεί και πολλοί ψάχνουν πως να αξιοποιήσουν δημιουργικά -μένοντας σπίτι- τον άφθονο χρόνο τους. Οι πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης βλέπουν, από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού, ένα τεράστιο κύμα ενδιαφέροντος για το Βitcoin και τα κρυπτονομίσματα.

Η δημοφιλής online πλατφόρμα μάθησης Udemy, δήλωσε στο Decrypt, ότι μόνο τον περασμένο μήνα σημείωσε τετραπλάσια ζήτηση για μαθήματα σχετικά με το Bitcoin και γενικά τα κρυπτονομίσματα. «Αυτό που βλέπουμε στην πλατφόρμα Udemy, είναι ότι τον Μάρτιο η ζήτηση μαθημάτων Bitcoin / cryptocurrency έχει τετραπλασιαστεί» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Coursera, μια υπηρεσία που συνδυάζει μαθήματα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, είδε επίσης μια τεράστια αύξηση εγγραφών στα μαθήματα που σχετίζονται με Bitcoin, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σε σύγκριση με εκείνες του προηγούμενου έτους. «Τον Μάρτιο σημειώσαμε αύξηση 293% του συνολικού αριθμού εγγραφών και 200% για τα μαθήματα Blockcain, Cryptocurrency και Bitcoin ειδικά» δήλωσε εκπρόσωπος της Coursera.

H τόσο αυξημένη ζήτηση αυτή την εποχή, με τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει. Με την εξέλιξη της πανδημίας , τα online μαθήματα είναι από τους λίγους τρόπους να παραμείνει κανείς παραγωγικός, χωρίς να βγει από το σπίτι του. Ο φωτογράφος Radi Konstantinov εξήγησε στο Decrypt, τους λόγους που έψαξε μια online πλατφόρμα, για να μάθει περισσότερα για το Bitcoin και την κρυπτογράφηση.

Πάντα ασχολούμουν με την τεχνολογία, αλλά δεν είχα καμία επίσημη εκπαίδευση. Από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησα να μαθαίνω JavaScript στο Udemy, σε μια προσπάθεια να επεκτείνω τις δεξιότητες μου. Με δεδομένο το ενδιαφέρον μου για τα κρυπτονομίσματα, το επόμενο βήμα μου θα είναι να μάθω για την τεχνολογία blockchain και τις έξυπνες συμβάσεις. Αν και τα μαθήματα είναι σύντομα, θα ήταν δύσκολο να το κάνω αν η ζωή μου ήταν όπως πριν, για αυτό εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία τώρα που έχω χρόνο.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, δεν αποτυπώθηκε μόνο στις πλατφόρμες ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Πολλά ανταλλακτήρια δήλωσαν ότι σημείωσαν μεγάλη αύξηση στον αριθμό εγγραφών τους, τον Μάρτιο. Ειδικότερα η Kraken ανέφερε αύξηση κατά 83% στις εγγραφές της τον Μάρτιο.

Συλλογική δίψα για μάθηση

Η αύξηση της ζήτησης για online μαθήματα Bitcoin αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης. Με τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα να παραμένουν κλειστά, για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID-19, αναζητούνται άλλοι τρόποι μάθησης.

Το edX, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που προσφέρει δωρεάν online μαθήματα, από το Harvard, το MIT και άλλα πανεπιστήμια, ανέφερε πως είδε μια «τεράστια αύξηση στις εγγραφές». Ο Lee Rubenstein, αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης του edX, δήλωσε «Αυτό οφείλεται 100% στον COVID-19. Οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι χρειάζονται μαθήματα και δεξιότητες.»

Η Class Central, που συγκεντρώνει διαδικτυακά μαθήματα από πολλούς πάροχους -συμπεριλαμβανομένων και των Coursera και edX- είδε σημαντική ανοδική τάση στους χρήστες, αναφέροντας ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είχε έξι εκατομμύρια νέες εγγραφές.

Πηγή: https://decrypt.co/24801/demand-for-bitcoin-online-courses-explodes-by-300


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αύξηση 300% της ζήτησης για online μαθήματα Bitcoin και κρυπτονομισματων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.