Η BINANCE απορρίπτει τις κατηγορίες για υπεξαίρεση και δίνει τη δική της εκδοχή

Η Binance αντέδρασε σε πρόσφατους ισχυρισμούς ότι είχε καταχραστεί εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε κρυπτονομίσματα ενός χρήστη, αναφερόμενη στις πρόσφατες αναφορές που ανάδειξαν την είδηση, ως ψευδείς πληροφορίες.

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ BINANCE ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Την Τετάρτη, το Bitcoinist ανέφερε ότι η Binance κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε σχεδόν 860.000 δολάρια σε κρυπτονομίσματα, από έναν χρήστη με έδρα την Ουκρανία. Την Πέμπτη, η Binance παρουσίασε την δική της εκδοχή σχετικά με το ζήτημα.
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, παραδέχτηκε ότι ο λογαριασμός του χρήστη αποκλείστηκε, αλλά εξήγησε ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε, μετά από έρευνα των Αρχών της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με την Binance, στις 8 Νοεμβρίου του 2018, ένα κορεατικό crypto έργο, έχασε 3.995 ETH αφού έπεσε θύμα μίας απάτης στην καταβολή τελών. Οι υπεύθυνοι του έργου ανέφεραν το περιστατικό στην τοπική αστυνομία. Στη συνέχεια, η Κορεατική Αρχή κατάληξε σε έναν ύποπτο, του οποίου η ταυτότητα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αν και αντιμετωπίζεται ξεχωριστά από τον χρήστη Binance σε αυτό το σημείο.
Ο ύποπτος με κάποιον τρόπο είχε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα εσωτερικά μηνύματα του έργου και αποκαλύφθηκε ότι επιδίωξε να εγγράψει το token του σε διάφορα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της Binance.

Ο ύποπτος ξεκίνησε τότε μια απάτη κοινωνικής μηχανικής, αποστέλλοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ μέρους της Binance, υποσχόμενος να εγγράψει το token του θύματος στον κατάλογο των αποδεκτών νομισμάτων του ανταλλακτηρίου, έναντι αμοιβής φυσικά. Το θύμα, έστειλε στον ύποπτο περίπου 10 δισεκατομμύρια κορεάτικα Won σε Ethereum, ποσό που ισοδυναμεί με πάνω από 8,2 εκατομμύρια δολάρια. Η νοτιοκορεατική αστυνομία διαπίστωσε ότι ένας χρήστης της Binance είχε λάβει «την πλειοψηφία των κλεμμένων κεφαλαίων». Η Binance, αναφέρεται στον χρήστη με τα αρχικά B.K.

Στις 18 Ιανουαρίου 2019, η κορεατική αστυνομία ζήτησε από τη Binance να μεταφέρει τα κλεμμένα κρυπτονομίσματα από το λογαριασμό του Β.Κ. στο λογαριασμό του θύματος, πράγμα το οποίο έκανε η εταιρεία. Επιπλέον, το ανταλλακτήριο, ενημέρωσε τον B.K. σχετικά με το αίτημα της κορεατικής Αρχής και τον συμβούλευσε να έρθει σε επαφή με την τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μια ουκρανική υπηρεσία επιβολής του νόμου ήλθε σε επαφή με τη Binance, εξ ονόματος του χρήστη. Η εταιρεία εξήγησε το περιστατικό και διαβεβαίωσε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, υποδηλώνοντας ότι ο οργανισμός ήταν ικανοποιημένος με την εξήγηση.
Η δήλωση ήρθε με screenshots της επικοινωνίας του ανταλλακτηρίου με την κορεατική Αρχή.

Binance

Η Binance τόνισε ότι συνεργάζεται στενά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, σε όλο τον κόσμο και ήταν έτοιμη να παράσχει περαιτέρω τεκμηρίωση «για την καταπολέμηση της απάτης και την απονομή δικαιοσύνης σε τέτοιες περιπτώσεις».
Επίσης, η Binance προειδοποίησε ότι θα αναλάβει νομικές ενέργειες, εναντίον εκείνων που «σκοπίμως αμαυρώνουν τη φήμη της με ψευδείς δηλώσεις ή παραπληροφόρηση«.

πηγή: ANATOL ANTONOVICI | 09/04/2020 |https://bitcoinist.com/binance-rejects-charges-of-embezzlement-shares-its-side-of-story/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.