Συναλλαγή P2P μεταξύ Bitcoin και χρυσού από την Paxful

Η Paxful προσφέρει πλέον επιλογές αγοράς και πώλησης χρυσού στην πλατφόρμα της, υποστηρίζοντας το εμπόριο μεταξύ Bitcoin (BTC) και χρυσού.

Με ανακοίνωση της, από τις 7 Απριλίου, η Paxful, προσφέρει στους πελάτες της, τη δυνατότητα φυσικής διαπραγμάτευσης Bitcoin – χρυσού, σε 16 διαφορετικές χώρες. Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ray Youssef, απέδωσε την απόφασή του να προσθέσει τον χρυσό, στην «εκπληκτικά υψηλή ζήτηση των πελατών».

Η Paxful αναφέρει ότι είναι η πρώτη εταιρεία συναλλαγών P2P, που εισήγαγε στην πλατφόρμα της την επιλογή των χρηστών να αγοράζουν και να πωλούν χρυσό σε ανταλλαγή με Bitcoin.

«Εκτιμήσαμε την ζήτηση για αγορά Bitcoin με χρυσό και είναι εκπληκτικά υψηλή. Οι χρήστες της πλατφόρμας μας, εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για την προσθήκη του χρυσού ως μέθοδος πληρωμής. Με την πρόσφατη οικονομική ύφεση, οι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν τον χρυσό ως ασφαλή επένδυση. Για εμάς, κατά κάποιο τρόπο, είναι συμβολικό το εμπόριο μεταξύ του χρυσού με το Bitcoin, γνωστό και ως digital gold.»

Σύμφωνα με την Paxfull η κίνησή της είναι ένα βήμα στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της παραδοσιακής και της ψηφιακής χρηματοδότησης. Η επιλογή της γίνεται σε «κρίσιμο χρόνο», τόσο για την crypto κοινότητα, όσο και για τους εμπόρους γενικά, δεδομένου ότι «παρέχει πιο εύκολη πρόσβαση στο πολυτιμότερο περουσιακό στοιχείο του κόσμου».

H αγορά χρυσού με Bicoin στην τρέχουσα κατάσταση, είναι κατανοητή. Στο ερώτημα «ποιος θα πουλήσει χρυσό για bitcoin τώρα?» ο Ray Youssef απάντησε :

«Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο, όπου ο χρυσός είναι άφθονος, ενώ το Bitcoin σπάνιο. Προσθέτοντας την επιλογή πληρωμής με χρυσό στην πλατφόρμα μας, θα συμβάλλουμε στην οικονομική ένταξη περιοχών όπως η Αφρική, όπου οι υψηλές συγκεντρώσεις χρυσού θα τους δώσουν πρόσβαση σε bitcoin, που ίσως δεν μπορούν να αγοράσουν αλλιώς.»

Η διαδικασία διαπραγμάτευσης Bitcoin με φυσικό αγαθό -στην προκειμένη χρυσού- είναι διαφορετική από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και fiat. Τα συμβαλλόμενα μέρη διαπραγματεύονται πρώτα τους όρους, μεταξύ των οποίων και αν η μεταφορά του χρυσού θα γίνει αυτοπροσώπως και πού. Στη συνέχεια ο κάτοχος Bitcoin αποστέλλει τα συμφωνηθέντα κεφάλαια στην μεσεγγύηση της πλατφόρμας (Paxful Escrow), όπου παραμένουν μέχρι να επιβεβαιωθεί η φυσική παράδοση του χρυσού. Οι συναλλαγές θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός 21 ημερών, από την έναρξή τους στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του προγράμματος κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η Paxful θα απαιτεί πλήρη επαλήθευση ταυτότητας και διεύθυνσης, μόλις ο χρήστης φτάσει σε συνολικό όγκο συναλλαγών χρυσού, αξίας άνω των 50 δολλαρίων. Συγκεκριμένα όμως, δεν θα υπάρχουν ελάχιστα ή ανώτατα όρια συναλλαγών για την εμπορία χρυσού με bitcoin και αντίστροφα.

Πριν από δύο εβδομάδες η Paxful είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την Block Chain Chainalysis, για να παρακολουθεί τις συναλλαγές στην πλατφόρμα και να εντοπίζει σημάδια παράνομης συμπεριφοράς. Όσον αφορά το μέλλον ο Youssef δήλωσε πως η Paxful σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα «αγαθά και υπηρεσίες» ως μέθοδο πληρωμής, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερα.

Πηγή: https://www.theblockcrypto.com/post/61110/p2p-crypto-exchange-paxful-now-allows-users-to-trade-gold-with-bitcoin


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.