Αιμορραγεί Bitcoin η BitΜex από την Μαύρη Πέμπτη

Aπό την Μαύρη Πέμπτη οι χρήστες της BitMEX αποσύρουν τα Bitcoin τους. Στις 13 Μαρτίου η BitMEX κατείχε 306.814 Bitcoin. Ως τις 9 Απριλίου αυτός ο αριθμός είχε μειωθεί σε 222.025, μείωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 38%.

Πηγή: TokenAnalyst

Παρόλο που η μείωση αυτή, συμπίπτει με την πρόσφατη τάση των χρηστών να αποσύρουν τα Bitcoin από τα κεντρικά ανταλλακτήρια γενικά, η πτώση στην περίπτωση της BitMex είναι εντονότερη.

Πηγή: glassnode

Οι ΧΡΗΣΤΕΣ μεταβαινουν σε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις

Η BitMEX έμεινε εκτός σύνδεσης για 25 λεπτά, στις 13 Μαρτίου. Η εταιρεία δήλωσε πως υπέστη δυο επιθέσεις DDOS, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή των συναλλαγών. Ωστόσο δεν πιστεύουν όλοι αυτή την εξήγηση.

Ένας διακεκριμένος χρήστης στον χώρο των crypto, εξέφρασε τις απόψεις του στην Cointelegraph:

«Έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός, από το 2014 που ξεκίνησε η BitMEX, με αξιοσημείωτα ανταλλακτήρια, όπως το ByBit και το Deribit. Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη όμως το γεγονός, αν μια από αυτές τις εταιρείες αποτρέψει τις συναλλαγές των χρηστών της, εξαιτίας της αποτυχίας του διακομιστή -όσο σύντομη κι αν είναι η διακοπή- οι άνθρωποι να αρχίζουν να εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις.»

Ένας άλλος χρήστης, ισχυρίστηκε πως έχασε 30 BTC (150.000 δολάρια) και του επιστράφηκε από την BitMEX ένα πολύ μικρό ποσοστό μόνο, 0,9242 BTC. Η κατάρρευση της BitMEX, στις 13 Μαρτίου, προκάλεσε συζητήσεις για το αν θα πρέπει να απαγορευτεί το shorting στα crypto exchanges.

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Celsius Network, Alex Mashinsky, πιστεύει ότι το πρόσφατο flash crash μπορεί να είναι αυτό που έβλαψε την BitMex στα μάτια των εμπόρων.

«Νομίζω ότι έχασαν τους πελάτες που έπρεπε να ρευστοποιήσουν τον Μάρτιο, κατά τη διάρκεια του flash crash. Επίσης, πολλά άλλα ανταλλακτήρια προσφέρουν τώρα ακριβώς το ίδιο προϊόν, δίνοντας μάλιστα και πολλές άλλες δυνατότητες, που δεν διαθέτει η BitMex, επομένως θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να χτίσει ξανά τη βάση πελατών της.»

Ο «Τhe Moon«, δημοφιλής crypto You Tuber, δημοσίευσε ένα βίντεο, όπου εξηγεί γιατί αφαίρεσε το video tutorial της BitMex, το οποίο ήταν ως τότε το πιο δημοφιλές στο κανάλι του. Προτρέπει τους οπαδούς του, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ανταλλακτήριο και συνεχίζει απαριθμώντας διάφορους λόγους που καθιστούν τη Bitmex μια κακή επιλογή. Ανάμεσα τους η κακή εξυπηρέτηση πελατών και ο απρόσεκτος χειρισμός των δεδομένων του χρήστη. Ισχυρίστηκε επίσης, ότι η ύπαρξη καλύτερων εναλλακτικών έχει οδηγήσει τους χρήστες να αποχωρήσουν μαζικά από το ανταλλακτήριο.

Χειραγωγηση τιμών?

Πρόσφατα εναντίον της BitMex ασκήθηκε αγωγή με την κατηγορία ότι πωλούσε μη εγγεγραμμένους τίτλους σε κατοίκους των ΗΠΑ. Η καταγγελία κατηγορεί επίσης το ανταλλακτήριο για χειραγώγηση τιμών.

«Η BitMEX βασίστηκε σκόπιμα στην τιμή των futures σε spot ανταλακτήρια, που έχουν περιορισμένη ρευστότητα, άρα είναι σχετικά εύκολο να χειραγωγηθούν. Στη συνέχεια η BitMEX θα συμμετείχε σε χειραγώγηση συναλλαγών σε αυτά τα ανταλλακτήρια, για να επηρεάσει την τιμή του Bitcoin ή του Ethereum.»

H απώλεια σχεδόν του 40% των καταθέσεων Bitcoin, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, σίγουρα υποδηλώνει ένα σοβαρό πλήγμα για το κάποτε κυρίαρχο ανταλλακτήριο.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bitmex-has-been-bleeding-bitcoins-since-black-thursday?fbclid=IwAR1Hld7CLykzv2p35ZDB74s4ZdIarGXCKp9c3lRbjqtGRNgLz6jw811XMJQ


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αιμορραγεί Bitcoin η BitΜex από την Μαύρη Πέμπτη

  1. Καλύτερα να καθαρίσει ο χώρος των κρύπτο από πρακτικές, στην ουσία απάτες, του Fiat χρηματοπιστωτικου συστήματος, τώρα που είναι σχετικά νωρίς. Αν όντως ισχύουν οι κατηγορίες, ας κλείσει. Δεν θα λείψει σε κανέναν ο «λύκος της wall street» των κρύπτο…

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.