Το BITCOIN στοχεύει στα 7.000 ενώ η DEUTSCHE BANK χαιρετίζει το «τέλος της ελεύθερης αγοράς»

Το Bitcoin (BTC) στοχεύει στα 7.000 δολάρια στις 14 Απριλίου, καθώς η ξαφνική πτώση των 600 δολ., έδωσε τη θέση της σε μια αργή πορεία προς τα πάνω με το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Ημερήσια επισκόπηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Πηγή: Coin360

οι αναλυτεσ αναζητουν το σημειο που θα αλλαξει το παιχνιδι για το BTC κοντα στα 7.250 δολαρια

Τα δεδομένα των Coin360 και Cointelegraph Markets, έδειξαν ότι το ζεύγος BTC / USD έβρισκε αντίσταση στην περιοχή των 7.000 δολαρίων την Τρίτη. Προηγουμένως, μια πτώση στα futures της παραδοσιακής αγοράς, προκάλεσε απότομη κάμψη, με το ζεύγος να χτυπά για λίγο τα χαμηλά των 6,650 δολαρίων στα μεγάλα ανταλλακτήρια. Στην περίπτωση αυτή, ο S&P 500 ολοκλήρωσε με πτώση 1% την ημέρα, και το Bitcoin ανάκτησε (την ώρα της δημοσίευσης του άρθρου) το επίπεδο των 6.900 δολαρίων.


Ημερήσιος χάρτης της τιμής του Bitcoin στις 13-14 Απριλίου 2020. Πηγή: Coin360

Πιο ψηλά, το κρυπτονόμισμα αντιμετώπισε αντίσταση, με τη μορφή των κινητών μέσων όρων των 50 και 200 ημερών, ο πρώτος από τους οποίους – επί του παρόντος στα 7.050 $ – διατήρησε σταθερές τις τιμές τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ως εκ τούτου, για τον αναλυτή της Cointelegraph Markets, τον  filbfilb, μόνο ένα πολύ υψηλότερο κλείσιμο θα άξιζε μια μεταστροφή της σκέψης κινδύνου: Το κλείσιμο πάνω από τα 7.250 θα άλλαζε το παιχνίδι. Χαίρομαι που μου κάθονται μετρητά τώρα, καθώς είμαστε υποστηρικτές (ενν. του BTC) και δεν είμαι ούτε bullish ούτε bearish (για να είμαι ειλικρινής), είπε στους συνδρομητές του καναλιού του στο Telegram, τη Δευτέρα.

Ο συνάδελφος του αναλυτής, Michaël van de Poppe, είχε παρόμοιες σκέψεις. «Αν κάνουμε το ξεπέταγμα και πιάσουμε τα 6,900$, θα υποθέσω ότι θα μπορούσαμε να δούμε 7.600-8.000$ τις επόμενες 1-2 εβδομάδες», έγραψε στο Twitter.

Η Deutsche Bank προειδοποιει για “αγορα zombie”

Οι υποψίες για την υγεία των παραδοσιακών αγορών εν τω μεταξύ, πύκνωσαν, παρά την μέτρια ανάκαμψη από το χάος του περασμένου μήνα. Μεταξύ των επικριτών, αυτή την εβδομάδα ήταν η Deutsche Bank, η οποία κατηγόρησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι πυροδότησε «το τέλος της ελεύθερης αγοράς».

Σε ένα σημείωμα του Forbes με τίτλο «Το τέλος της ελεύθερης αγοράς: ο αντίκτυπος στα νομίσματα και πέραν αυτών», ο επικεφαλής, παγκοσμίως, του τμήματος έρευνας ξένου συναλλάγματος της τράπεζας, Γιώργος Σαράβελος, έθεσε κατηγορηματικά την ευθύνη στην κυβέρνηση (των ΗΠΑ): Σε ακραίες περιπτώσεις, οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να γίνουν οι μόνιμοι παράγοντες της οικονομίας, που θα κανονίζουν τις τιμές των μετοχών και των επιτοκίων, υποτάσσοντας επιθετικά τις οικονομικές κρίσεις, ανέφερε.

“Θα ήταν ένας διπολικός κόσμος οικονομικής καταστολής, με υψηλή αστάθεια στην πραγματική οικονομία, αλλά πολύ χαμηλή χρηματοοικονομική αστάθεια. Μια αγορά «ζόμπι».”

Όπως αναφέρει συχνά η Cointelegraph, το Bitcoin αντιπροσωπεύει τα μόνα χρήματα χωρίς παρέμβαση είτε από κυβέρνηση είτε από κεντρική τράπεζα.

πηγή: William Suberg – 14/04/2020 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-takes-aim-at-7k-as-deutsche-bank-hails-end-of-free-market#


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.