Οι Αμερικανοί αγοράζουν με τα stimulus checks τους κρυπτονομίσματα ενώ οι τράπεζες παλεύουν με τις πληρωμές των επιταγών

Για χρόνια τώρα, οι bitcoiners και οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων, υποστηρίζουν ότι το παλαιό τραπεζικό σύστημα δεν θα συνεχίσει να επιβιώνει για πολύ καιρό και ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα παρουσιάζει τεράστιες ρωγμές αυτές τις μέρες.
Το πρόσφατο fiasco με τα stimulus check (τις επιταγές του Αμερικανικού δημοσίου που έλαβαν οι πολίτες ως έκτακτη ενίσχυση, για την κρίση του covid-19), είναι ένα κορυφαίο παράδειγμα του προβλήματος, καθώς πελάτες από την PNC, την JPMorgan Chase, την US Bank και την Capital One, διαμαρτύρονταν για τεχνικά ζητήματα που καθυστερούν την εξαργύρωση της επιταγής. Επιπλέον, ορισμένες περιστασιακές ενδείξεις δείχνουν ότι ένας αξιοπρεπής αριθμός ατόμων που εισέπραξαν τα χρήματά τους, τα έχουν ξοδέψει για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα.

το παλαιο τραπεζικο συστημα παλευει με τισ πληρωμεσ των επιταγων των πολιτων

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μιάμιση εβδομάδας, οι Αμερικανοί είτε μιλούσαν για τη λήψη των επιταγών αξίας 1.200 δολαρίων (stimulus checks) είτε για τα παράπονα τους για ζητήματα με το τραπεζικό σύστημα. Υπήρξε μια σειρά από πρωτοσέλιδα που αναλύουν πώς πλήθος μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, πνίγονται προσπαθώντας να επεξεργαστούν τη διεκπεραίωση των πληρωμών αυτών των επιταγών.
Οι αναφορές σημειώνουν ότι τράπεζες όπως η Capital One, η US Bank, η JPMorgan Chase, η Bank of America, η PNC, ακόμη και οι πελάτες του Paypal, αντιμετώπισαν προβλήματα. Πριν από τέσσερις ημέρες, το news.Bitcoin.com ανέφερε πώς ο podcaster, Tim Pool, ρώτησε τους 446.000 ακολούθους του στο Twitter, εάν είχαν προβλήματα με τις τράπεζες και πολλοί του είπαν ότι είχαν προβλήματα για 1-2 ημέρες.

Οι αναφορές αυτή την εβδομάδα επισημαίνουν ότι η τεχνολογική ραχοκοκαλιά του τραπεζικού συστήματος βρίσκεται σε μεγάλο αγώνα. Η Washington Post (WP) αναφέρει ότι πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βασίζονται σε λογισμικό που έχει ηλικία δεκαετιών.
Επιπλέον, μια πληθώρα τραπεζικών ιδρυμάτων, δεν διατηρούσαν την υποδομή τους επαρκώς στελεχωμένη, παρόλο τα κέρδη ρεκόρ του 2019. Οι αρθρογράφοι της WP τόνισαν, ότι εάν το παλαιό τραπεζικό σύστημα εξακολουθεί να έχει μείζονα ζητήματα, «οι πολίτες δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και να κάνουν τα ψώνια τους, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω το κλίμα της οικονομικής παρακμής»

Americans Purchase $1,200 Worth of Bitcoin, While 7 Banks Fumble With Stimulus Payments

Σύμφωνα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, απεστάλησαν πάνω από 80 εκατομμύρια πληρωμές σε δικαιούχους των stimulus checks αυτήν την εβδομάδα. Οι πελάτες του Paypal έχουν επίσης αναστατωθεί με την εταιρεία, καθώς ορισμένοι άνθρωποι βλέπουν τους λογαριασμούς τους κλειδωμένους από το σύστημα Paypal χωρίς προφανή λόγο. Ένας χρήστης του Reddit εξήγησε πώς κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου lockdown, το Paypal αποφάσισε να κλειδώσει τον λογαριασμό του που είχε υπόλοιπο 3.000 δολάρια, για 180 ημέρες.
«Σε μια εποχή που η πλειοψηφία του πληθυσμού αγωνίζεται με τα χρήματα, αυτοί οι κλέφτες είναι σε θέση να κλειδώσουν τα χρήματα μας έτσι, αφήνοντας τους ανθρώπους χωρίς τίποτα», σημείωσε την Κυριακή ένας πελάτης του Paypal. «Τα χρήματα προέρχονται από τον πλήρως επαληθευμένο λογαριασμό της εταιρείας μου, από μία συναλλαγή ενός μόνο πελάτη, με κανονικό τιμολόγιο, με σύμβαση και ΑΦΜ. Καμία απάτη ή άλλη παρανομία όπως προσπαθούν να πουν. Είμαι τόσο ανακουφισμένος και χαρούμενος που έχω την πλειονότητα των αποταμιεύσεών μου σε bitcoin», πρόσθεσε.

τα ανταλλακτηρια παρατηρουν καταθεσεισ των STIMULUS CHECKS αξιασ 1.200 δολαριων, για αγορα κρυπτονομισματων

Επιπλέον, κυκλοφορούν κάποιες εικασίες ότι ορισμένοι Αμερικανοί ξοδεύουν τα stimulus checks τους σε κρυπτονομίσματα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, δημοσίευσε στο Twitter ένα γράφημα, που δείχνει μια αύξηση στις καταθέσεις 1.200 δολαρίων στο ανταλλακτήριο του Σαν Φρανσίσκο.
Ο δημοσιογράφος Paddy Baker εξήγησε ότι, σύμφωνα με πηγές της Binance US, σημειώθηκε αύξηση των καταθέσεων των πελατών της κατά 1.200 δολάρια. «Αρκετοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν καταθέσει ακριβώς 1.200 δολάρια στο Binance US, τις τελευταίες δύο ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Binance.
Στατιστικά στοιχεία από την Crypto Compare, δείχνουν επίσης ότι οι συνδυασμοί του USD με κορυφαία ψηφιακά νομίσματα, όπως το BTC και το BCH, έχουν δει εκθετική αύξηση των ημερήσιων ανταλλαγών.

Brian Armstrong✔@brian_armstrong

3,1841:01 AM – Apr 17, 2020 Twitter – 853 people are talking about this

Πολλοί υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να αναρωτιούνται πώς θα ήταν, αν αρκετοί Αμερικανοί, χρησιμοποιούσαν τα χρήματά τους για την αγορά ψηφιακών στοιχείων. Έχουν γίνει πολλές μελέτες σχετικά με την επίδραση στην κρυπτο-οικονομία των επιταγών «stimulus» (SDVR), είτε για την περίοδο πριν από αυτές (PDV), είτε για την περίοδο μετά από αυτές (ODV).
Μέχρι στιγμής, η αξία όλων, και των 5.000 κρυπτονομισμάτων που υπάρχουν, κυμαίνεται περίπου στα 190-210 δισεκατομμύρια δολάρια, τις τελευταίες επτά ημέρες.
Παρόλο που η οικονομία της εποχής του covid-19 είναι σκληρή, τα ψηφιακά νομίσματα κατάφεραν να αντισταθμίσουν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ύφεσης.

Πηγή: Jamie Redman – 20/04/2020- https://news.bitcoin.com/americans-purchase-1200-worth-of-bitcoin-while-7-banks-fumble-with-stimulus-payments/?fbclid=IwAR2Ao0Woo-vd4GcoE_rjaASo9_5k-IbAzBO_wZF1Gy5c8sM1uNT3WMRFdi0


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.