Το Bitcoin δεν επηρεάζεται από την ιστορική πτώση των Futures του WTI

Η τιμή του Bitcoin παρέμεινε σχεδόν σταθερή στα 6.850 δολάρια, ακόμη κι όταν τα futures αργού πετρελαίου WTI έπεσαν κάτω από τα 0 δολάρια.

Το συμβόλαιο futures του Μαϊου 2020, για το West Texas Intermediate (WTI), σημείωσε ιστορική πτώση, πάνω από 100%, την Δευτέρα 20 Απριλίου. Την χειρότερη στιγμή, έφτασε στην αρνητική τιμή -37,63 δολάρια, ένα φαινόμενο που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν.

WTI futures Μαίου Πηγή:https://www.tradingview.com/symbols/NYMEX-CL1!/

Το συμβόλαιο WTI του Ιουνίου, με ημερομηνία λήξης στις 19 Μαϊου, σημείωσε επίσης πτώση, σχεδόν 20%, φτάνοντας στα 20,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το Barclays IPATH ETN (OIL) έπεσε στα 3,50 δολάρια.

OIL drops to $3.50. Πηγή: https://www.tradingview.com/symbols/AMEX-OIL/

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, είχαμε την ιστορική συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας να τερματίσουν τον πετρελαϊκό τους πόλεμο, μειώνοντας την παραγωγή πετρελαίου -από την 1η Μαΐου- κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Σήμερα, μετά την αρνητική πτώση, πιθανότατα οποιαδήποτε εμπιστοσύνη, εμπνευσμένη από αυτή τη συμφωνία, έχει εξαφανιστεί.

Η απότομη πτώση δείχνει την εύθραυστη κατάσταση που βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, παρά την ανάκαμψη που σημειώθηκε στον Dow και το S&P 500, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η κατάρρευση των τιμών στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου, υπογραμμίζει επίσης τον αντίκτυπο που έχει στην παγκόσμια οικονομία η πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι αερομεταφορές, η ναυτιλία, τα κατασκευαστικά έργα, αλλά και τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά σταματήσει.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από παραγωγούς σε όλο τον κόσμο, που ενώ συνεχίζουν να αντλούν, φοβούνται ότι οι έμποροι δεν θα μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στην αποθήκευση, λόγω της υπερπροσφοράς. Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η διαφορά μεταξύ των συμβολαίων του Μαϊου και του Ιουνίου. Πολλοί αναλυτές την ερμηνεύουν ως σημάδι πτώσης, καθώς οι έμποροι δείχνουν να φοβούνται πως στο μέλλον δε θα μπορούν να βρουν σημεία, για φυσική παράδοση αργού πετρελαίου.

Τι γίνεται με το Bitcoin?

BTC USDT daily chart . Πηγή: https://www.tradingview.com/symbols/BTCUSDT/?exchange=BINANCE

Το Bitcoin είχε μια επίσης μια μικρή μείωση της τιμής του, κατά 4,23%, όταν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI υποχώρησαν. Καθώς ξεκίνησε η πτώση των τιμών του πετρελαίου, το Bitcoin έπεσε κάτω από την υποστήριξη των 7.200 δολαρίων, αφού απέτυχε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να ξεπεράσει την αντίσταση των 7.277 δολαρίων. Κατάφερε όμως γρήγορα να σταθεροποιηθεί κοντά στα 7.000 δολάρια και τις επόμενες μέρες να τα ξεπεράσει, δείχνοντας ότι η τιμή του δεν έχει συσχέτιση με αυτή του πετρελαίου.

Η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και η σχετική σταθερότητα στην τιμή του Bitcoin, «έβαλαν φωτιά» στην κρυπτο-κοινότητα, που εκφράστηκε στο Twitter με memes και δηλώσεις, που συγκρίνουν την τρέχουσα πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Fed με το σχέδιο του ΟΠΕΚ να συνεχίσει να αντλεί πετρέλαιο, παρ όλη την σημαντική υπερπροσφορά και την ιδιαίτερα περιορισμένη ζήτηση.

Οι υποστηρικτές των crypto, τονίζουν πως γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι η περιορισμένη προσφορά του Bitcoin, του παρέχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, σε σύγκριση με την απεριόριστη εκτύπωση του δολαρίου των ΗΠΑ και την ατελείωτη εξαγωγή πετρελαίου.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/historic-negative-price-in-wti-oil-futures-hardly-rattles-bitcoin-price


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.