McDonald’s και Starbucks φημολογείται πως θα συμμετέχουν στη δοκιμή του ψηφιακού Yuan

Η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks και η αλυσίδα fast food McDonald’s φέρεται πως θα είναι μεταξύ των 19 εστιατορίων και καταστημάτων λιανικής που θα συμμετάσχουν στo πιλοτικό πρόγραμμα του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, στη Xiong’an New Area , στην επαρχία Hebei.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Interchain Pulse, στις 22 Απριλίου, στην πόλη Xiong’an, που βρίσκεται κοντά στο Πεκίνο, πραγματοποιήθηκε συνέδριο σχετικά με την ανάπτυξη και προώθηση του ψηφιακού yuan (DC/EP). Στη συνάντηση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι κυβερνητικών υπηρεσιών, προγραμματιστές ψηφιακών νομισμάτων και έμποροι που θα συμμετέχουν στο επερχόμενο πιλοτικό πρόγραμμα.

Η πρωτοβουλία αυτή, είναι μέρος του προγράμματος Xiong’an Smart City, που ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ως ένωση επιχειρήσεων, ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητικών ιδρυμάτων και εταιρειών τεχνολογίας. Το Διοικητικό του Συμβούλιο περιλαμβάνει εταιρείες όπως οι Huawei, Tencent, Alibaba Group, Baidu και άλλες.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν πολλοί φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως το υποκατάστημα Xiong’an της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, καθώς και τοπικά υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, η οποία ανέπτυξε το DC/EP. Επίσης ήταν παρόντες οι προτεινόμενοι χειριστές του νομίσματος και οι επικεφαλείς της Ant Financial και της Tencent, οι οποίες είναι οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την Alipay και την WeChat, τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες πληρωμών, αυτή την στιγμή.

Starbucks και McDonald’s

Ακόμη, στη διάσκεψη συμμετείχαν εταιρείες από τη βιομηχανία λιανικής, κυρίως στους τομείς των τροφίμων και ποτών, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτές θα είναι οι πρώτες που θα δοκιμάσουν το ψηφιακό yuan. Η λίστα περιλαμβάνει τα Starbucks, τα McDonald’s, τα Subway Restaurant, καθώς και άλλες εταιρείες τροφοδοσίας, ξενοδοχεία, σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, ακόμη και πωλητές τροφίμων στο δρόμο (Qinfeng Baozi).

Η Xiong’an είναι μια νέα πόλη που βρίσκεται υπό κατασκευή και σχεδιάζεται να αναλάβει ορισμένες από τις λειτουργίες της πρωτεύουσας. Ένας από τους συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι και η Zhonghai SPV, κοινοπραξία μεγάλων κατασκευαστικών επιχειρήσεων, που ανέλαβε βασικά έργα στη Xiong’an. Το Interchain Pulse εικάζει ότι οι υπάλληλοι της Zhonghai SPV θα είναι οι πρώτοι που θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό νόμισμα, καθώς ήταν η μόνη εταιρεία στο συνέδριο, που δεν ασχολείται με το λιανικό εμπόριο.

Το συνέδριο αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει προηγούμενες φήμες, ότι το ψηφιακό νόμισμα θα δοκιμαστεί στη Xiong’an. Είναι προφανές πλέον ότι επιλέχθηκαν τέσσερις πόλεις για τις δοκιμές: Shenzhen, Chengdu, Suzhou και Xiong’an. Διαρροές σχετικά με τη δοκιμή στην Suzhou, δείχνουν πως θα είναι διαφορετικής φύσης από αυτήν στο Xiong’an. Το ψηφιακό yuan θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή επιδομάτων των εργαζομένων, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το πως θα μπορούν να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.

Η πανδημία του κορονοϊού έθεσε σε αναμονή τα σχέδια της Κίνας για το ψηφιακό yuan. Καθώς όμως η χώρα επιστρέφει στην ομαλότητα, φαίνεται ότι τα σχέδια αναβιώνουν και ξεκινά η υλοποίησή τους.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/starbucks-and-mcdonalds-rumored-to-be-testing-chinas-digital-currency


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.