Αναβάλεται το όνειρο της Μάλτας να γίνει το ‘Blockchain Island’ αφού το 70% των οντοτήτων δεν υπέβαλλε αίτηση για άδεια λειτουργίας.

Ο φουτουριστικός σχεδιασμός της Μάλτας, να γίνει το «Blockchain Island» φαίνεται να καθυστερεί, καθώς το 70% των εταιρειών του κλάδου που φέρονται ως ενδιαφερόμενες, δεν έχουν ζητήσει άδεια.
Έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας, μόνο 26 εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας και καμία από αυτές δεν την έχει λάβει.

Η Μάλτα θέσπισε νομοθεσία για τη ρύθμιση των εικονικών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων το 2018 και κάλεσε τις εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στο νησί κατά τη μεταβατική φάση, μετά το πέρας της οποίας θα έπρεπε να εγγραφούν προς αδειοδότηση. Έξι μήνες μετά την προθεσμία, οι 57 από τις 83 εταιρείες που απάντησαν στην πρόσκληση, δεν υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση άδειας.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA) έλαβε 26 αιτήσεις, τις οποίες εξακολουθεί να εξετάζει και δεν έχει ακόμη εκδώσει καμία άδεια. Την Παρασκευή, ωστόσο, η MFSA δημοσίευσε μια λίστα με 57 εταιρείες που δεν έχουν ζητήσει άδεια, έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας, παρά τις πολλαπλές υπενθυμίσεις που τους έχουν επιδοθεί, από τον Νοέμβριο του 2019.

Σε μια δήλωση της, η MFSA ανέφερε ότι γνωρίζει ορισμένες οντότητες που «απέτυχαν να υποβάλουν, είτε επιστολή προθέσεων για την έναρξη της διαδικασίας αίτησης για άδεια παροχής υπηρεσιών VFA [εικονικού χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου], είτε δήλωση παύσης δραστηριοτήτων». Η Υπηρεσία του κράτους της Μάλτας, προειδοποίησε τις εν λόγω επιχειρήσεις ότι η συνέχιση της δραστηριότητας με μη ρυθμιζόμενο καθεστώς (χωρίς κρατική άδεια), αποτελεί κίνδυνο για τους επενδυτές.

Η MFSA είναι υπεύθυνη για τη νομοθετική συμμόρφωση των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, για τις αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και τους παρόχους πορτοφολιών, βάσει του νόμου περί εικονικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (VFSA).

Εταιρείες που υποστήριξαν δημόσια τη νομοθεσία περί κρυπτονομισμάτων της Μάλτας, όπως η Binance και η Palladium, δεν έχουν επίσης ζητήσει άδεια. Η Binance ήταν το «πρόσωπο» της εκστρατείας, ενώ η Palladium εμφανίστηκε δίπλα στον τότε πρωθυπουργό, Joseph Muscat, για να λανσάρει την πρώτη «αρχική προσφορά μετατρέψιμου νομίσματος».

Η αλλαγή πλεύσης όσον αφορά την ένταξη σε ρυθμισμένο καθεστώς, αποτελεί μία σχεδόν «τυπική blockchain συμπεριφορά«, αν και αυτό από μόνο του δεν μπορεί να εξηγήσει τον αρχικό ενθουσιασμό των μη συμμορφούμενων εταιρειών να αποκτήσουν άδεια υπό τη νομοθεσία της Μάλτας.
Υπάρχουν αναφορές ότι οι κρυπτο-επιχειρήσεις βρήκαν τις απαιτήσεις της VFSA πολύ υψηλές, πράγμα που εξηγεί γιατί μόνο το 30% από αυτές εξακολουθούν να υποστηρίζουν το όνειρο «Blockchain Island».

Πηγή: NICK CHONG | 25/04/2020|https://news.bitcoin.com/malta-blockchain-island-deferred-licensing/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.