Η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου: οικονομολόγοι προβλέπουν την εμφάνιση νέων εκατομμυριούχων Bitcoin και το BTC να καταλαμβάνει το 3% της αγοράς χρυσού

Η παγκόσμια οικονομία ζει τις δυσκολίες από τα υποχρεωτικά lockdown που έχουν εφαρμόσει διάφορα κράτη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει κάτω από το μηδέν, για πρώτη φορά στην ιστορία και οι ατμομηχανές της παγκόσμιας οικονομίας, όπως οι ΗΠΑ, αρχίζουν να εμφανίζουν ρωγμές στο σύστημα.
Παρά τη στριμωγμένη οικονομία, ορισμένοι αναλυτές και οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το bitcoin και η οικονομία των κρυπτονομισμάτων, θα αναπτυχθούν θριαμβευτικά και θα φέρουν μια νέα τάξη εκατομμυριούχων.

κλεισιμο βιομηχανιων, εφοδιαστικεσ αλυσιδες σε αποδιοργανωση, ελλειψη τροφιμων και ανοδοσ των τιμων

Η παγκόσμια οικονομία δεν φαίνεται στα καλά της και μπορεί να χειροτερέψει λόγω των συνεχιζόμενων lockdowns και των «μένουμε σπίτι» αποφάσεων των κρατών. Παρά τα ανησυχητικά διαγράμματα, που δείχνουν το προβλεπόμενο ποσοστό θνησιμότητας, η αύξηση της πρόνοιας και της χρηματοδότησης προς την υγειονομική περίθαλψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα μιλούν κατά των lockdowns και των «μένουμε σπίτι» αποφάσεων, αλλά οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε ολόκληρη τη χώρα, κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Το κλείσιμο της βιομηχανίας στις ΗΠΑ, έχει απειλήσει την αμερικανική οικονομία, καθώς σχεδόν 27 εκατομμύρια πολίτες είναι εκτός εργασίας. Ορισμένες εκτιμήσεις λένε ότι το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, είναι μεταξύ 20-45% από την έναρξη των μέτρων έως σήμερα.
Η ανεργία και το κλείσιμο επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, καταστρέφουν την εφοδιαστική αλυσίδα των ΗΠΑ, προκαλώντας μαζική αναστάτωση για τις μεταφορές. Ενώ η Wall Street και οι ιδιωτικές τράπεζες, όπως η Blackrock, έλαβαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από την Federal Reserve, τα φορτηγά της Αμερικής έμειναν εκτός της πολιτικής χρηματοδοτήσεων για την τόνωση της οικονομίας.

Η τρέχουσα κατάσταση της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΗΠΑ και ο αριθμός των άρθρων για έλλειψη τροφίμων είναι εκπληκτικά και κρίσιμα για την προσφορά και τη ζήτηση. Μεγεθύνετε για μια πιο προσεκτική ματιά στους συνδέσμους.

Η επιβράδυνση της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει στη βιομηχανία τροφίμων και τους αγρότες στην Αμερική σημαντικές ελλείψεις και τη μαζική απόρριψη της αδιάθετης παραγωγής σε χωματερές.
Οι διαταγές lockdown και παραμονής στο σπίτι, απειλούν τους προμηθευτές χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ, η βιομηχανία συσκευασίας κλείνει τα μαγαζιά της, η εμπορική αλιευτική βιομηχανία βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, οι κτηνοτρόφοι βοείου κρέατος και προϊόντων βοοειδών διαπιστώνουν ελλείψεις, αναμένεται έλλειψη σίτου ενώ οι γαλακτοπαραγωγοί πετάνε το γάλα που παράγουν καθημερινά. Η βιομηχανία καθαρού και εμφιαλωμένου νερού απειλείται επίσης και η ιστορία είναι ίδια, σε όλους τους κλάδους, σε όλη τη χώρα, με την κάθε είδους παραγωγική διαδικασία να βρίσκεται υπό τεράστια πίεση.

«Στα οικονομικά, ο υπερπληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και συνήθως επιταχύνει τον πληθωρισμό. Διαβάζει γρήγορα την πραγματική αξία του νομίσματος, καθώς οι τιμές όλων των αγαθών αυξάνονται. Αυτό αναγκάζει τους ανθρώπους να ελαχιστοποιήσουν την κατοχή τους σε αυτό το νόμισμα» σύμφωνα με τον ορισμό της Wikipedia για τον υπερπληθωρισμό.

Με την εφοδιαστική αλυσίδα σε στενότητα, σαφώς η αγοραστική δύναμη του δολαρίου ΗΠΑ μειώθηκε. Οι τιμές των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης αρχίζουν να αυξάνονται και με το πετρο-δολάριο να συνθλίβεται, πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι ο υπερπληθωρισμός θα μπορούσε να σαρώσει τη χώρα σαν θύελλα.
Οι Αμερικανοί προμηθευτές βοείου κρέατος αντιμετωπίζουν ήδη τον πληθωρισμό και τον πόλεμο των τιμών. Επιπλέον, οι ελλείψεις τροφίμων δεν αφορούν μόνο στις ΗΠΑ, καθώς εκατοντάδες χώρες αντιμετωπίζουν κλείσιμο της αλυσίδας εφοδιασμού και περιορισμένη προμήθεια τροφίμων.

η εμφανιση νεων εκατομμυριουχων και η ερευνα τησ ROTHKO που κατονομαζει το BITCOIN ως «την ιστορια τησ επομενησ δεκαετιασ»

Η διαφαινόμενη οικονομική ύφεση προκάλεσε πολλούς μακροοικονομολόγους και στρατηγικούς αναλυτές της αγοράς, να προβλέψουν τι είδους περιουσιακά στοιχεία θα αντισταθμίσουν τον υπερπληθωρισμό και τις αυξανόμενες τιμές των αγαθών, όπως τα τρόφιμα. Φυσικά, οι εξαγωγές και το εμπόριο πιθανότατα κυριαρχούν, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι ο χρυσός, το ασφαλές καταφύγιο, θα είναι πολύ πιο πολύτιμος στο μέλλον απ’ ότι σήμερα.

Μερικοί αναλυτές πιστεύουν, ότι η οικονομία των κρυπτονομισμάτων, η οποία εκτιμάται σήμερα στα 225 δισεκατομμύρια δολάρια, θα είναι ένα άλλο ασφαλές περιουσιακό στοιχείο, που θα ωφελήσει όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από την οικονομική καταιγίδα.
Πιο πρόσφατα, μετά το ξέσπασμα του Covid-19, οι παρατηρητές της αγοράς είπαν ότι είναι η ώρα για το BTC να λάμψει και υπάρχουν πρωτοσέλιδα που αποκαλούν το Bitcoin «η ιστορία της επόμενης δεκαετίας».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Global Macro Investor, ο Raoul Pal, αναμένει ότι το bitcoin θα αποτιμάται στο 1 εκατομμύριο δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μια άλλη πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι μετά το halving «μπορεί να εμφανιστεί μια νέα κατηγορία εκατομμυριούχων bitcoin».

Πίνακας των Eikon Reuters και Rothko Research.

Ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κάνναβης Juicyfields, ο Alan Glanse, πιστεύει ότι η οικονομία του BTC θα δει «σημαντική ανάπτυξη της αγοράς», περίπου 2-3 μήνες μετά το halving.
Τα πακέτα τόνωσης (ενν. η χρηματοδότηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την τόνωση της οικονομίας), επικαλούνται ορισμένοι οικονομολόγοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι το BTC θα τρέφεται από τον υπερπληθωρισμό και τις μακροοικονομικές δυσκολίες.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Coinzoom, ο Todd Crossland, πιστεύει ότι η χρηματοδότηση της οικονομίας και των πολιτών στις ΗΠΑ από την Federal Reserve, θα ενισχύσει τις πιθανότητες ανόδου (“bull case”), για τα την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Crossland δήλωσε στις 27 Απριλίου: «Ενώ επικροτώ και υποστηρίζω την κυβέρνηση στη λήψη των πιο επιθετικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, μόνο το μέγεθος της ποσότητας του χρήματος που παρέχεται στην οικονομία και το πλήθος της εκτύπωσης δολαρίων, μαζί με το χρέος που τα συνοδεύει, μου δίνει έναν λόγο για να παύσει εδώ όλο αυτό. Η τόνωση της οικονομίας (ενν. με την έκχυση μετρητών και τύπωμα χρήματος) θα φέρει τον πληθωρισμό και στη συνέχεια την πίεση στην αξία του δολαρίου. Κατά τη γνώμη μου, αυτό σκιαγραφεί μια ακόμα πιθανότητα για άνοδο, τόσο για το bitcoin όσο και γενικά για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία».

Πίνακας των Eikon Reuters και Rothko Research.

Το Bitcoin θα μπορουσε να κατακτησει το 3-5% τησ αγορασ χρυσου

Οι Glanse, Crossland και Pal δεν είναι οι μόνοι που βλέπουν το BTC να βιώνει μια παραβολική φάση κατά τη διάρκεια της οικονομικής αλλαγής. Η γνωστή εταιρεία Rothko Research, ένα think tank που συχνά δημοσιεύει αναλύσεις και ενημερώσεις σχετικά με τα τρέχοντα παγκόσμια μακροοικονομικά θέματα, πιστεύει ότι το bitcoin θα μπορούσε εύκολα να κατακτήσει το 3-5% της παγκόσμιας αγοράς χρυσού (9-10 τρισεκατομμύρια δολάρια).
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας οικονομικής κρίσης, πριν από μια δεκαετία, πολλοί άνθρωποι προέβλεπαν ότι ο διψήφιος πληθωρισμός θα έκανε τον χρυσό να ανεβεί στα ύψη, δήλωσε η Rothko, αλλά αυτή η πρόβλεψη δεν υλοποιήθηκε ποτέ.
Παρά το αποτέλεσμα της τελευταίας οικονομικής κρίσης, η Rothko πιστεύει ότι «αυτή η φορά είναι διαφορετική» ειδικά με το «συνδυασμό τόσο νομισματικών όσο και φορολογικών μέτρων παρέμβασης του κράτους για τη στήριξη της οικονομίας, τα οποία θα είναι πληθωριστικά μεσοπρόθεσμα». Οι ερευνητές της Rothko δηλώνουν:

Είδαμε ότι ο χρυσός έχει ήδη ανοδική τάση, έναντι όλων των νομισμάτων, και εμείς περιμένουμε, την αντίστοιχη τάση και στην αγορά κρυπτονομισμάτων επίσης. Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι το Bitcoin θα καταλάβει τελικά το 3 έως 5 τοις εκατό του μεριδίου αγοράς του χρυσού, μεσοπρόθεσμα έως μακροπρόθεσμα. Με περίπου 190 χιλιάδες τόνους χρυσού διαθέσιμους πάνω από το έδαφος, το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς του χρυσού είναι 10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (για μια τιμή spot 1.730$ ανά ουγγιά). Ως εκ τούτου, με τον συνολικό αριθμό των εξορυγμένων bitcoins στα 18,3 εκατομμύρια, ένα 3 -5 % της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς χρυσού, τοποθετεί το μία μονάδα Bitcoin κάπου μεταξύ των 17.240 και των 28.740 δολαρίων.

Πίνακς των Eikon Reuters και Rothko Research.

το Bitcoin ειναι ‘η μεγαλυτερη μετατοπιση πλουτου που θα δουμε οσο ζουμε’

Αυτή η αισιόδοξη (bullish) πεποίθηση ισχύει εδώ και χρόνια για όσους πίστευαν πάντα στα χαρακτηριστικά του bitcoin. Τον Νοέμβριο του 2019, ο υποστηρικτής του bitcoin, Rhythm Trader (RT), έγραψε ότι η κοινωνία παρακολουθεί τη «μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου» της ζωής μας.
Ο RT περιγράφει πώς οι Millennials, δεν εμπιστεύονται τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις τράπεζες αυτές τις μέρες. Αναφέρει μια πρόσφατη έρευνα του Etoro, που αναφέρει ότι οι Millennials εμπιστεύονται τα «κρυπτονομίσματα ως περιουσιακό στοιχείο – τουλάχιστον, περισσότερο από ότι το χρηματιστήριο που διαχειρίζεται η παραδοσιακή Wall Street».

«Η έρευνα, που ανατέθηκε από την ανεξάρτητη ερευνητική εταιρεία Provoke Insights, ρώτησε 1.000 διαδικτυακούς επενδυτές στις ΗΠΑ, ηλικίας 20 έως 65 ετών, σχετικά με τα παραδοσιακά χρηματιστήρια, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων κλπ
Το 43% των ερωτηθέντων που ανήκουν στη γενιά των millennial, δήλωσαν ότι εμπιστεύτηκαν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων περισσότερο από τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ », αποκάλυψε η έκθεση της RT. Το έγγραφο της RT, μοιάζει πολύ με την αποτύπωση των προοπτικών του κλάδου όπως εκφράστηκε από την Global Macro Investor, του Raoul Pal. Η μελέτη ολοκληρώνεται επισημαίνοντας:

Όταν πρόκειται για αυτή τη «Μεγάλη μεταφορά πλούτου», για τις ηλικίες των Millennials, γνωρίζουμε σίγουρα ένα πράγμα: το Bitcoin χρησιμοποιείται ως όχημα για την αποθήκευση του νεοαποκτηθέντος πλούτου. Οι Millennials έχουν επιδείξει μια ισχυρή τάση να αγκαλιάζουν με θέρμη την ψηφιακή εποχή, ενώ ταυτόχρονα, στρέφουν την πλάτη τους προς το παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα.

το Halving του BITCOIN ειναι ‘καταφανωσ υπερτιμημενο’ λεει ο Trader Peter Brandt

Κανείς δεν είναι βέβαιος ότι το bitcoin σίγουρα θα φτάσει στα 20.000$, στα 100.000$ ή ακόμη και στο 1 εκατομμύριο δολάρια, αλλά ένας αξιοπρεπής αριθμός υποστηρικτών των κρυπτονομισμάτων, είναι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα συμβεί.
Μέχρι στιγμής, η οικονομία των κρύπτο έχει αποδώσει εξαιρετικά καλά και έχει ξεπεράσει το χρυσό και σχεδόν κάθε μετοχή και εμπόρευμα κάτω από τον ήλιο, παρά την ύφεση της 12ης Μαρτίου.
Βέβαια, δεν έχουν σήμερα όλοι οι αναλυτές τις ίδιες ελπίδες που τρέφουν οι περισσότεροι υποστηρικτές του BTC. Για παράδειγμα, ο γνωστός χρηματιστής Peter Brandt, είπε στους 344.000 οπαδούς του στο Twitter, ότι το BTC θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 1.000 δολάρια. Ο Brandt είπε επίσης ότι το halving του BTC είναι καταφανώς υπερτιμημένο, σε ένα άλλο tweet του, στους οπαδούς του.

«[Το] halving του Bitcoin = καταφανώς υπερτιμημένο» είπε ο Brandt. «Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών BTC = η πραγματική προσφορά BTC [και] η ημερήσια μείωση των εξορυχθέντων BTC (ΝΕΑ προσφορά) ισούται περίπου με το 2/100th του 1% της πραγματικής προσφοράς. Μείωση της νέας προσφοράς [λόγω] του halving, ως ποσοστό της πραγματικής προσφοράς = βλακώδης αλλαγή», πρόσθεσε ο αναλυτής.

πηγή: Jamie Redman – 27/04/2020 – /https://news.bitcoin.com/economists-emergence-new-bitcoin-millionaires-btc-capturing-3-of-gold-market/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.