Θείο δώρο για το Bitcoin, οι παραινέσεις στη Fed για αρνητικά επιτόκια

«Παρόλο που δεν το έκανε ποτέ ως τώρα, η Fed μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει αρνητικά επιτόκια, από την επόμενη εβδομάδα κιόλας» υποστηρίζει ο Narayana Kocherlakota.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να είναι η επόμενη κεντρική τράπεζα, που θα λάβει αρνητικά επιτόκια, κάτι που ως τώρα ήταν αδιανόητο. Αυτή είναι η γνώμη του πρώην προέδρου της Minneapolis Fed, ο οποίος στις 24 Απριλίου δήλωσε ότι τα επιτόκια, ήδη χαμηλότερα του 0,25%, θα πρέπει να μειωθούν περισσότερο, ακόμη κι αν δεν μπορούν.

Kocherlakota: Η Fed «πρέπει» να καταπολεμήσει την ύφεση με αρνητικά επιτόκια

«Οι πρωτοφανείς καταστάσεις απαιτούν πρωτοφανείς δράσεις» δήλωσε στο Bloomberg o Narayana Kocherlakota.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να καταπολεμήσει την ταχέως εντεινόμενη ύφεση, μειώνοντας τα επιτόκια -για πρώτη φορά- κάτω από το μηδέν.»

Τα αρνητικά επιτόκια ουσιαστικά σημαίνουν ότι οι τράπεζες πρέπει να πληρώσουν για να κρατήσουν τις καταθέσεις τους, μεταβιβάζοντας το κόστος στους πελάτες τους. Ενώ το φαινόμενο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ευρώπη, ο Kocherlakota πιστεύει ότι τα αμερικανικά ιδρύματα θα δεχτούν την πρόκληση, αντί του να συσσωρεύουν χρήματα σε μετρητά.

Narayana Kocherlakota, πρώην πρόεδρος της Μineapolis Fed

«… Οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν τώρα, ότι αυτό δεν συμβαίνει επειδή είναι δαπανηρό να αποθηκεύονται δισεκατομμύρια ή και τρισεκατομμύρια χαρτονομισμάτων με ασφάλεια.»

Ο πρόεδρος Donald Trump, έχει επανειλημμένως εκφράσει την άποψη του για χαμηλότερα επιτόκια. Πέρυσι μάλιστα, άσκησε άμεση κριτική στον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, για την αποτυχία του να κάνεις αρκετές περικοπές.. Από ότι φαίνεται, έφτασε η στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του.

Fed, διάγραμμα επιτοκίων 60 ετών. Πηγή: Macrotrends

» E = mc2 ισχύει πλέον

Στους υποστηρικτές του Bitcoin ωστόσο, τέτοιες αποφάσεις προκαλούν συναγερμό. Τα αρνητικά επιτόκια και οι αρνητικές τιμές των εμπορευμάτων, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς κυβερνητικές δαπάνες, δημιουργούν μια παράδοξη κατάσταση την οποία πολλοί οικονομολόγοι, κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είναι βιώσιμη.

Στο τηλεοπτικό κανάλι RT -στην εκπομπή Κeizer Report– οι Max Keizer και Stacy Herbert εξήγησαν ότι τα αρνητικά επιτόκια ισοδυναμούν με το χρόνο που δεν κοστίζει τίποτα. «Όταν φτάσαμε στα αρνητικά επιτόκια, όταν ο χρόνος δεν είχε αξία, αυτό ήταν ένα θέμα» είπε ο Stacy Herbert.

«… Τώρα έχουμε το αρνητικό κόστος της ενέργειας και αναρωτιόμαστε.. το E = mc2 ισχύει πλέον?»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/boon-for-bitcoin-donald-trump-as-ex-fed-official-pushes-to-tax-savers


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.