Safe Haven : Αυξημένο ενδιαφέρον για το Bitcoin

Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, βιώνουν αύξηση της δημοτικότητας τους, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, εν αναμονή της επικείμενης οικονομικής κρίσης.

Καθώς οι παγκόσμιες αγορές μαστίζονται με όλο και μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αμφιβολίες, το ενδιαφέρον για το Bitcoin αυξάνεται.

Το Bitcoin βιώνει την εισροή νέων χρηστών

Από τότε που ξεκίνησαν τα υποχρεωτικά lockdown -λόγω της πανδημίας Covid-19- και ο κόσμος «κλειδώθηκε» σπίτι, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν δει μια τεράστια αύξηση στις εγγραφές νέων χρηστών. Σύμφωνα με το Decrypt, τα Kraken, OKex, Bitfinex, Paxful και Luno έχουν δει όλα εισροή νέων χρηστών, από την αρχή των lockdown και του «μένουμε σπίτι». Για παράδειγμα, το Kraken κατέγραψε αύξηση κατά 83% στις εγγραφές νέων χρηστών και επιπλέον 300% στις ενδιάμεσες επαληθεύσεις – εκεινοι που πέρασαν από την διαδικασία KYC, για να μπορούν να καταθέσουν άμεσα χρήματα.

Και δεν είναι μόνο οι νέοι λογαριασμοί στα ανταλλακτήρια που αυξάνονται ιδιαίτερα γρήγορα, αλλά επίσης και οι δραστηριότητες των νέων χρηστών στο δίκτυο Bitcoin έχουν επιταχυνθεί, με την ανάπτυξη οντοτήτων να τριπλασιάζεται σχεδόν τον τελευταίο μήνα, από 6.000 σε περισσότερες από 17.000 νέες οντότητες την ημέρα.

Glassnode Studio

Παρά την εισροή νέων χρηστών, το Bitcoin συνέχισε να ρέει εκτός των ανταλλακτηρίων, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα αυτών σε Bitcoin να μειωθούν ακόμη περισσότερο.

To BTC εξακολούθησε να εξέρχεται από τα ανταλλακτήρια, από τότε που έπεσε η τιμή του. Glassnode Studio

Αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές, αντί να ενδιαφέρονται για βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, αποσύρουν τα Bitcoin τους από τα ανταλλακτήρια, υποδηλώνοντας μακροπρόθεσμη πρόθεση κατοχής.

Το Bitcoin ως ασφαλές καταφύγιο

Είναι προφανές για την Bitcoin κοινότητα, πως αυτοί οι νέοι χρήστες θέλουν να ξεφύγουν από το αβέβαιο χρηματοοικονομικό σύστημα. Οι νέοι επενδυτές βρίσκονταν σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα -που χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις παραδοσιακές αγορές- χρησιμοποιούν το Bitcoin ως ασφαλές καταφύγιο (safe haven).

view on Twitter

Kαθώς τα επιτόκια πέφτουν κάτω από το μηδέν και το χρηματιστήριο συνεχίζει να αγωνίζεται, οι επενδυτές αναζητούν έναν ασφαλές μέρος να αποθηκεύσουν τον πλούτο τους, και να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές.

Επιπλέον, καθώς τα νομίσματα fiat αυξάνονται όλο και περισσότερο λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης, οι επενδυτές κατανοούν και εκτιμούν τα πλεονεκτήματα του Bitcoin: προβλεψιμότητα της μέγιστης προσφοράς του -στα 21 εκατομμύρια BTC- και φυσικά το γεγονός ότι δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από μια κεντρική κυβέρνηση.

Η τρέχουσα οικονομική κρίση φαίνεται να αναδεικνύει την αξία και τα πλεονεκτήματα του Bitcoin και να παγιώνει δύο τάσεις: την αύξηση του ενδιαφέροντος για το λιανικό εμπόριο και την εμπιστοσύνη των μακροπρόθεσμων κατόχων στην αγορά.

Πηγή: https://insights.glassnode.com/bitcoin-sees-influx-of-retail-interest/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Safe Haven : Αυξημένο ενδιαφέρον για το Bitcoin

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.