H Binance εγκαινιάζει το Crypto Mining Pool εν μέσω προβληματισμών

Η Binance ανακοίνωσε ενθουσιασμένη τη νέα της προσθήκη στη σουίτα των προϊόντων της, το Binance Pool, μια πλατφόρμα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, Ωστόσο η crypto κοινότητα δείχνει να ανησυχεί -μετά και την εξαγορά της Coin Market- για τη δύναμη που συγκεντρώνει το κορυφαίο ανταλλακτήριο.

Η Binance ξεκίνησε τo Binance Pool στις 27 Απριλίου, δηλώνοντας πως θα λειτουργεί με μηδενικά τέλη ως τις 31 Μαΐου. Από την επόμενη μέρα το τέλος θα οριστεί στα 2,5%, ωστόσο στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως οι «μεγάλοι» miners μπορούν να επικοινωνήσουν με την Binance, για να διαπραγματευθούν την παράταση της περιόδου χωρίς χρέωση.

Mε το βήμα αυτό, η Binance επιδιώκει να συμπληρώσει τις υπάρχουσες δυνατότητες συναλλαγών, παρέχοντας στους χρήστες και υπηρεσίες mining. Περίπου 15 από τους 1.000 υπαλλήλους της εταιρείας εργάζονται ήδη με πλήρη απασχόληση για την λειτουργία του Binance Pool. Tα έσοδα από το mining θα είναι άμεσα εμπορεύσιμα στο Binance exchange, με πρόσβαση στις πλατφόρμες P2P.

Συνεργασία μεταξύ πλατφορμών

Το Binance Pool υποστηρίζει μηχανισμούς mining Proof of Work (PoW) και Proof of Stake (PoS). Συνδυάζεται με την υπόλοιπη πλατφόρμα της Binance, επιτρέποντας στους miners να μεταφέρουν εύκολα χρήματα μεταξύ του Binance Pool και των υπόλοιπων πλατφορμών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Binance Futures, Spot & Margin trading, Binance Lending και Binance Staking.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε, για αρχή, με μια υπηρεσία εξόρυξης Bitcoin, υποσχόμενη προσεχή υποστήριξη για περισσότερα κρυπτονομίσμτα και πιο προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Μιλώντας στην Cointelegraph η επικεφαλής της Binance Pool, Lisa He, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τους miners, που θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες, γεφυρώνοντας την παραδοσιακή εξόρυξη με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.»

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, πρόσθεσε: «Η ενδυνάμωση των miners, ως αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας αγοράς crypto, θα δημιουργήσει σημαντική ανάπτυξη σε όλη την βιομηχανία.» Στις 24 Απριλίου, ο Zhao, έγραψε στο Τwitter, πως το Binance Pool είχε εξορύξει το πρώτο του block.

Η crypto κοινότητα είναι επιφυλακτική για την συγκεντρωτικότητα

Ωστόσο η δύναμη που φαίνεται πως ασκεί η Binance σε σχεδόν όλες τις πτυχές του χώρου της κρυπτογράφησης, αρχίζει να προκαλεί προβληματισμό, με ορισμένους σχολιαστές να εκφράζουν ανησυχίες ότι το Binance Pool θα οδηγήσει σε περαιτέρω συγκέντρωση του ποσοστού κατακερματισμού του Bitcoin, σε έναν μικρό αριθμό ομάδων.

Ο χρήστης του Twitter, «HsakaTrades», ανέβασε ένα γράφημα του ποσοστού κατακερματισμού (hash rate) του Bitcoin, συνοδευόμενο από τη λεζάντα: «Αυτό το γράφημα διανομής κατακερματισμού, σύντομα θα αποτελείται από ένα μόνο χρώμα». Ένας άλλος χρήστης έγραψε:

«Αυτό είτε τελειώνει εξαιρετικά καλά για το Bitcoin, με πολλαπλές ανταγωνιστικές δεξαμενές εξόρυξης που προσφέρουν μαζική αποκέντρωση ή .. υποθέτω πως μπορείτε εύκολα να καταλάβετε την άλλη πλευρά του νομίσματος.»

Η Binance ισχυρίζεται ότι είναι μια δύναμη αποκέντρωσης

Απαντώντας στην κριτική, η Lisa He υποστήριξε ότι η έναρξη του Binance Pool, θα αποτελέσει μια δύναμη αποκέντρωσης στον τομέα του mining. «To 2018 η ομάδα εξόρυξης ενός κατασκευαστή μηχανημάτων mining, κατείχε το 51% της ισχύος κατακερματισμού ολόκληρου του δικτύου Bitcoin και αμφισβητήθηκε η ασφάλειά του». δήλωσε, προσθέτοντας:

«Με παίκτες του κλάδου, όπως η Binance να συνεχίζουν να εισέρχονται στον χώρο του mining, συνεισφέροντας υπολογιστική δύναμη, η εξορυκτική βιομηχανία αποκτά στην πραγματικότητα μεγαλύτερη αποκέντρωση, απ’ ότι πριν από δύο χρόνια. Ακόμη και οι μεγαλύτερες mining pools έχουν έτσι λιγότερο από το 20% της υπολογιστικής ισχύος ολόκληρου του δικτύου, καθιστώντας τα περιουσιακά στοιχεία στο Bitcoin network πιο ασφαλή.»

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/binance-launches-crypto-mining-pool-amid-centralization-concerns?fbclid=IwAR2EkUuz_8qfLPPzgRt8flBss3iyn3KDg2uv-zXJpNAy_0FSW-UkdqsBNFc


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.