Οι «φάλαινες» προειδοποιούν: το τρέχον ράλι του Bitcoin, έχει αστάθεια και υπερένταση

Το τρέχον rally του Bitcoin, πριν από το επικείμενο halving του, θα μπορούσε να αποβεί αποτυχημένο, προειδοποιεί ένας κορυφαίος αναλυτής. Τα κρυπτονομίσματα έχουν να καλύψουν πάνω από 21%, για να ισοφαρίσουν την καλύτερη εβδομάδα, από τον Ιούνιο του 2019. Τέλος, οι «φάλαινες» πιστεύουν ότι η ανοδική τάση έχει προκύψει από την κακή ρευστότητα, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα απότομου πισωγυρίσματος.

Είναι Πέμπτη και το bitcoin έχει ήδη αυξηθεί περισσότερο από 21% μέσα στην εβδομάδα. Αλλά οι «φάλαινες» πιστεύουν ότι η τρέχουσα ανοδική τάση, είναι ψεύτικη. Ένας εξέχων trader, που βρίσκεται να κάθεται πάνω σε μηνιαίες απώλειες άνω των 20 εκατομμυρίων, από τις αντίθετες προς το rally του bitcoin θέσεις του, εξέφρασε την πεποίθησή του για πιθανή εξάντληση της ανοδικής τάσης.
Αποκάλεσε την ανοδική πορεία του bitcoin ως «οργανωμένο ράλι FOMO», όπου οι μεγάλοι παίκτες χειρίζονται τους μικρούς συναλλασσόμενους για να εισέλθουν στην αγορά χρησιμοποιώντας την αφήγηση του halving».

Το εβδομαδιαίο διάγραμμα του Bitcoin είναι ο ορισμός ενός μη ρευστοποιήσιμου altcoin», δήλωσε η φάλαινα του ZeroHedge, Tyler Durde, αυτή την Πέμπτη. «Ξεκαρδιστικός ο κύκλος που πέρασε. Ελπίζω ότι το halving, θα καταστρέψει οικονομικά όσο το δυνατόν περισσότερους Κινέζους κρυπτωρύχους και να μπορέσουμε να έχουμε πραγματικά μια νόμιμη ανοδική αγορά, αντί για το αυτό το έργο «φούσκωνε – ξεφούσκωνε» που παρακολουθούμε τώρα”

πηγή: Joe007

το πριονισμα τησ ρευστοτητασ

Το επόμενο Bitcoin Halving, στις 12 Μαΐου 2020, θα μειώσει την ανταμοιβή εξόρυξης κρυπτονομισμάτων κατά το ήμισυ – από 12,5 BTC σε 6,25 BTC. Οι χρήστες και οι συναλλασσόμενοι, αναμένουν ότι η νέα έλλειψη θα κάνει κάπως πιο πολύτιμο το bitcoin στο μέλλον, με ένα δημοφιλές μοντέλο πρόβλεψης τιμών, να δίνει ακόμη και στόχο τιμής τα 100.000 δολάρια, έως το 2021.

Το αίσθημα αισιοδοξίας τονώθηκε, όταν φάνηκε η τιμή του bitcoin να ανακάμπτει εξ ολοκλήρου από το χαμηλό του 2020, στα 3.858 δολάρια. Καθώς η τιμή κλείνει στα 9.500 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για μια εκτεταμένη ανοδική ώθηση πάνω από 10.000$ πριν από το halving.

Ωστόσο, το γεγονός της μείωσης της προσφοράς φέρνει βραχυπρόθεσμους κινδύνους, στην ίδια την κοινότητα που παράγει αδιάκοπα το bitcoin. Οι κρυπτωρύχοι κινδυνεύουν να αποχωρήσουν από τις επιχειρήσεις, καθώς οι ανταμοιβές εξόρυξης με βάση το δολάριο, μειώνονται κατά το ήμισυ. Έτσι, για να καλύψουν το λειτουργικό τους κόστος, θα χρειαστεί να πουλήσουν το νέο κρυπτονόμίσμα τους σε υψηλότερη τιμή. Η πίεση αγοράς μετατοπίζεται στη συνέχεια στην αγορά spot.
Οι έμποροι και οι επενδυτές, είναι αντιμέτωποι με μια οικονομική κρίση που προκαλείται από την ταχέως διαδεδομένη πανδημία του COVID19. Σε τέτοιες εποχές, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου, τα οικογενειακά γραφεία, ακόμη και ο μέσος «Γιάννης», προτιμούν να βγουν από τα ασταθή περιουσιακά στοιχεία για να κρατήσουν μετρητά και να μετριάσουν τις πιθανές απώλειες. Αυτό ονομάζεται κρίση ρευστότητας.
Το ιστορικό γενικό ξεπούλημα στο Bitcoin και στο αμερικανικό σημείο αναφοράς, τον S&P500, στα μέσα Μαρτίου, συνέβη για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αργότερα, οι κεντρικές τράπεζες παρενέβησαν, με ακριβά προγράμματα τόνωσης, φέρνοντας την πολύ αναγκαία ρευστότητα στις παραπαίουσες αγορές. Ως συνήθως, το bitcoin επωφελήθηκε.

το USDT φουσκωνει το BITCOIN;

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει. Η απάντηση στο κατά πόσον οι έμποροι και οι επενδυτές, θα παραμείνουν εκτεθειμένοι σε ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία εν μέσω της πανδημίας του Coronavirus, θα μπορούσε να βοηθήσει να δοθεί μια σαφής κατεύθυνση στο bitcoin. Όμως, σύμφωνα με τη φάλαινα, κανείς δεν συζητά τα ζητήματα σχετικά με τη χαμηλή ρευστότητα της αγοράς του bitcoin.
Προχώρησε τη συλλογιστική του περισσότερο μάλιστα, για να πει ότι το stablecoin USDT του Tether, διογκώνει τεχνητά την τιμή του bitcoin, για να παρασύρει (τους αγοραστές) στην αφήγηση του halving .

Πηγή: Joe007

Ωστόσο, η φάλαινα πιστεύει ότι, η μακροπρόθεσμη κίνηση του bitcoin παραμένει σε ανοδική προοπτική, καθοδηγούμενη από μία οργανική ζήτηση τόσο από θεσμικούς όσο και από παίκτες λιανικής.
Η κρίση πρέπει να ανακοπεί ώστε να βοηθήσει τις οικονομίες να ανοίξουν ξανά, δημιουργώντας έτσι αξία, και ωθώντας μεγάλους και μικρούς επενδυτές να διαθέσουν μέρος των εισοδημάτων τους για να αγοράσουν bitcoin.

πηγή: YASHU GOLA | 30/04/2020 |https://bitcoinist.com/whales-warn-current-bitcoin-rally-is-illiquid-and-overextended/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι «φάλαινες» προειδοποιούν: το τρέχον ράλι του Bitcoin, έχει αστάθεια και υπερένταση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.