Ερευνα: το 66% των Ευρωπαίων αισθάνονται αισιόδοξοι για το μέλλον του Bitcoin

Οι Ευρωπαίοι αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του bitcoin. Μια πρόσφατη έρευνα- μελέτη, δείχνει ότι τα δύο τρίτα από αυτούς, πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα υπάρχουν τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια, με ορισμένους να πιστεύουν ότι το BTC θα αποκτήσει ρόλο κλειδί στην οικονομία, τόσο ως προς την ασφάλεια των συναλλαγών όσο και ως επένδυση.


Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitflyer, το οποία υλοποίησε την έρευνα, δήλωσε την Τετάρτη, ότι οι Ευρωπαίοι αισθάνονται πιο αισιόδοξοι για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά στοιχεία και τρέφουν την πεποίθηση ότι αυτά θα παραμείνουν σε χρήση έως το 2030.
Πιθανόν, τα lockdown που επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης του Covid-19, τα οποία ανάγκασαν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν περισσότερο ή/ και αυστηρά το διαδίκτυο, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, να αφύπνισαν πολλούς σε σχέση με τον ψηφιακό κόσμο.

Τουλάχιστον το 66% των ανθρώπων στην Ευρώπη, είναι σίγουροι για το μέλλον του bitcoin, ανέφερε το Bitflyer. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 3% υψηλότερο, από εκείνο που έδειξε παρόμοια αισιοδοξία το 2019, πρόσθεσε το Bitflyer, επικαλούμενο τη δημοσκόπηση 10.000 Ευρωπαίων σε 10 χώρες (Ιταλία, Πολωνία, Ολλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία). Το ανταλλακτήριο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο σε όγκο συναλλαγών.

Η Ιταλία, η οποία έζησε το αυστηρότερο πλαίσιο περιορισμών λόγω του κορωνοϊού τον Μάρτιο, παρουσιάζεται ως η πλέον σίγουρη, με το 72% να πιστεύει στη μακροζωία του κρυπτονομίσματος, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό φτάνει έως το 56%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.
Επίσης υψηλό ποσοστό στην Ολλανδία και την Πολωνία, όπου οι ερωτηθέντες, κατά 70%, πιστεύουν στο μέλλον των ψηφιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελαφρώς λιγότερο αισιόδοξοι, με τα επίπεδα εμπιστοσύνης να πέφτουν 1% σε σχέση με το 2019 ενώ επίσης η Νορβηγία δείχνει μικρότερο ενθουσιασμό.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν μία ασαφή ιδέα σχετικά με τις πραγματικές περιπτώσεις στο μέλλον από τη χρήση του BTC ή πώς τα κρυπτονομίσματα θα ενισχύσουν τη θέση τους στις αντίστοιχες οικονομίες τους. Περίπου το 10% εξέφρασε την πίστη ότι το bitcoin θα γίνει καθημερινό νόμισμα ή ότι θα χρησιμοποιηθεί ως ασφάλεια των συναλλαγών ή ως επένδυση.

Στην Ιταλία, ωστόσο, το 12% των ανθρώπων πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα χρησιμοποιηθούν κάποια μέρα ως βασικό νόμισμα, ποσοστό αυξημένο κατά 2% από την έρευνα του προηγούμενου έτους. Στην Πολωνία το αντίστοιχο ποσοστό είναι σχετικά κοντά με αυτό της Ιταλίας (10%) ενώ στη Μ. Βρετανία μόνο το 5% των πολιτών είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

Ο Andy Bryant, COO της Bitflyer Europe, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν «μια αργή αλλά σταθερή πρόοδο για τα κρυπτονομίσματα, στην επικρατούσα συνείδηση. Αν και θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό ως επίτευγμα για τα ψηφιακά νομίσματα, παρά τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που αντιμετωπίζουμε, αξίζει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι αυτό μπορεί να οφείλεται, εν μέρει, ακριβώς στη δυσκολία των καιρών».

Πηγή: Jeffrey Gogo – 29/04/2020 – https://news.bitcoin.com/66-of-europeans-feel-optimistic-about-future-of-bitcoin-study-shows/


use crypto, accept crypto

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:
PHARMACY 128
– Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο, με έδρα την Θεσσαλονίκη. https://www.pharmacy128.gr/
LORD UNDERWEAR – ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα, με έδρα την Κατερίνη. https://www.lord.gr/
SexWeLove: μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών, με έδρα την Ιρλανδία. https://cryptohellenicbloc.com/crypto/sexwelove/#more-8811


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

2 σκέψεις σχετικά με το “Ερευνα: το 66% των Ευρωπαίων αισθάνονται αισιόδοξοι για το μέλλον του Bitcoin

  1. Είναι που πέσαν και όλα τα κάστρα, πλην του χρυσού… μετοχές, πετρέλαιο… Ο κόσμος, στην αναζήτηση ελπίδας, θα ψάξει και στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μακάρι οι περισσότεροι να αντιληφθούν το θέμα σε όλη του την έκταση και να μην το αντιμετωπίσουν απλά σαν ένα επενδυτικό προϊόν που προσφέρει ευκαιρία για «γρήγορο πλουτισμό»

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.