Η ΕΚΤ σε πλήρη λειτουργία έκτακτης ανάγκης, καθώς «άνευ προηγουμένου ύφεση» χτυπά την ευρωζώνη

Η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια «άνευ προηγουμένου» οικονομική πτώση, τη χειρότερη στην ιστορία της. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ,) Κριστίν Λαγκάρντ, περιγράφει την εικόνα μιας κεντρικής τράπεζας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφότου η τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια της αμετάβλητα.

πρωτοφανησ οικονομικη συρρικνωση της ευρωζωνησ

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, αποκαλύπτουν ότι η οικονομία της 19μελούς οικονομικής ζώνης, συρρικνώθηκε σημαντικά, καταγράφοντας τη χαμηλότερη επίδοσή της από την έναρξη καταγραφής στατιστικών, το 1995. Διατηρώντας τα επιτόκια αμετάβλητα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε στον Τύπο:

Η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια οικονομική συρρίκνωση, μεγέθους και ταχύτητας, που δεν έχει προηγούμενο σε εποχή ειρήνης.

Η Λαγκάρντ συνέχισε: «Τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, covid-19, σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική δραστηριότητα σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Eurostat, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της ζώνης του ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2020, μειώθηκε κατά 3,8% από το προηγούμενο τρίμηνο ή 14,4% σε ετήσια βάση. Συγκριτικά, το ΑΕΠ των ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4,8% σε ετήσια βάση.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι «η ζώνη του ευρώ αντιμετωπίζει μια οικονομική συρρίκνωση μεγέθους και ταχύτητας που είναι άνευ προηγουμένου σε εποχή ειρήνης».

η κεντρικη τραπεζα σε πληρη λειτουργια εκτακτησ αναγκησ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έκανε καμία αλλαγή στα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων της την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Πανδημίας – Αγοράς Έκτακτης Ανάγκης (PEPP) των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (832 δισεκατομμύρια δολάρια).
Το τεράστιο πακέτο τόνωσης, στοχεύει να μετριάσει ένα μέρος του οικονομικού σοκ που προκλήθηκε από την κρίση του κορωνοϊού. Η Lagarde επιβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είναι έτοιμοι να επεκτείνουν αυτά τα προγράμματα, εάν χρειαστεί. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της ευρωζώνης για τα μακροοικονομικά, ο Claus Vistesen, αναφέρθηκε από τα ΜΜΕ ότι δήλωσε τα εξής:

Η πρόεδρος της ΕΚΤ ζωγραφίζει την εικόνα μιας κεντρικής τράπεζας που βρίσκεται σε πλήρη κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η οποία έπρεπε να πετάξει το βιβλίο των κανονισμών τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις τυπικές προβλέψεις.

Η ΕΚΤ αναμένει μείωση του ΑΕΠ μεταξύ 5% και 12% για την οικονομία της ευρωζώνης φέτος. Η πραγματική μείωση εξαρτάται από το πόση διάρκεια και πόση αποτελεσματικότητα θα έχει το lockdown σε διάφορες χώρες. Την Παρασκευή, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, ο Philip Lane, προειδοποίησε ότι η οικονομική ύφεση το δεύτερο τρίμηνο θα είναι «πολύ πιο έντονη» από ότι στις αρχές του έτους, επειδή τα lockdown είχαν τεθεί σε πλήρη ισχύ μέχρι τον Απρίλιο.

Η προβολή της οικονομικής ανάπτυξης από την ΕΚΤ, είναι σύμφωνη με εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο έχει προβλέψει συρρίκνωση της τάξης του 7,5% για την ευρωζώνη. Τον Απρίλιο, ο Αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos, είπε ότι αναμένει για την ευρωπαϊκή οικονομία να υποφέρει από χειρότερη ύφεση από ότι ο υπόλοιπος κόσμος.

πηγή: Kevin Helms – 02/02/2020- https://news.bitcoin.com/ecb-emergency-mode-eurozone/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΙΚΤΕΟ ΕΚΗΒΟΛΟΣ ΑΕhttps://www.ikteo-istiaias.gr

REGALO – Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο
https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

SexWeLove– διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών με έδρα την Ιρλανδία
https://cryptohellenicbloc.com/crypto/sexwelove/#more-8811


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.