Το Bitcoin δεν είναι πιά παιχνίδι, λέει ο δημιουργός του stock-to-flow

Mε το ψευδώνυμο PlanB, o δημιουργός του μοντέλου stock-to-flow για την ανάλυση και πρόβλεψη της τιμής του Bitcoin, εξηγεί το ταξίδι του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος, από την εποχή που έπρεπε να αποδείξει τον εαυτό του, μέχρι την ανάδειξή του ως χρηματοοικονομικό προϊόν για όλους.

Αναλυτής των Crypto και περσόνα του Twitter, ο PlanB δήλωσε πρόσφατα ότι το Bitcoin είναι μία σοβαρή επιχείρηση, κάνοντας μία αναδρομή στο ταξίδι του περιουσιακού στοιχείου την τελευταία δεκαετία.
«Αυτό το πράγμα δεν είναι πια παιχνίδι», δήλωσε ο PlanB στον Peter McCormack, σε ένα επεισόδιο podcast την 1η Μαΐου. «Ίσως να μην είναι πια και ένα περιουσιακό στοιχείο», είπε, προσθέτοντας, «Θα γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό.»

ο PLANB δημιουργησε ένα μοντελο για την ανάπτυξη του BITCOIN σε σχεση με την διαθεσιμη ποσοτητα του

Ο PlanB είναι γνωστός στον χώρο των κρυπτονομισμάτων για το μοντέλο stock-to-flow. Το μοντέλο λαμβάνει υπόψη την ανταμοιβή ανά μπλοκ του Bitcoin, ή τον τρέχοντα πληθωρισμό, και τα halving, για να εκτιμήσει την πορεία της τιμής του περιουσιακού στοιχείου.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, ο PlanB σχεδίασε μερικούς μελλοντικούς στόχους τιμών για το Bitcoin, δείχνοντας τελικά το δυναμικό του περιουσιακού στοιχείου για μία τιμή που μπορεί να αρθεί στο ύψος του ενός εκατομμυρίου δολαρίων κάποια στιγμή στην πορεία του. Ο PlanB δημοσίευσε μια ενημερωμένη έκδοση του μοντέλου του, σε μια ανάρτηση του στο μπλογκ του στις 27 Απριλίου, καθιστώντας το χρυσό και το ασήμι μέρος της εξίσωσης, ενώ αφαιρούσε το χρονοδιάγραμμα.

το Bitcoin ξεκινησε σαν παιχνιδι

Αναφερόμενος στις απαρχές του, περίπου 11 χρόνια πριν, ο PlanB δήλωσε ότι το Bitcoin ξεκίνησε το ταξίδι του ως proof-of-concept (απόδειξη της ιδέας), ή PoC, για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό σύστημα ανταλλαγής μετρητών peer-to-peer (ανάμεσα σε ισότιμα μέρη). «Ήταν ένα είδος παιχνιδιού«, είπε ο McCormack, μια περιγραφή με την οποία συμφώνησε και ο PlanB.

Η PlanB επισήμανε ότι το Bitcoin δεν είχε καν κεφαλαιοποίηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα πρώτα δύο χρόνια της ύπαρξής του, αν και το τοπίο στη συνέχεια άλλαξε. «Τότε ήρθε η μετάβαση», είπε. «Πήγε από την κατάσταση «παιχνίδι» στην κατάσταση «μαγικά χρήματα στο Διαδίκτυο» και από κει στην ισοτιμία με το δολάριο», είπε, περιγράφοντας την αξιοπιστία που κέρδισε το Bitcoin όταν η τιμή του έφτασε το 1 δολάριο.

Ο αναλυτής εξήγησε την πορεία της τιμής και της χρήσης του Bitcoin με την πάροδο των ετών, καθώς η ταυτότητά του άλλαξε, από μια λεωφόρο των πληρωμών, σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του χρυσού, όπως είναι η τρέχουσα θέση του ως χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου.
Ο PlanB ανέφερε και τη δυνατότητα μιας άλλης μετάβασης, αν και επέλεξε να μην παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να περιλαμβάνει ακριβώς αυτή. Ο αναλυτής και ο οικοδεσπότης του podcast εμβαθύνουν επίσης και σε άλλα σημεία και έννοιες στο επεισόδιο αυτό που διαρκεί μια ώρα.
Καθώς το halving του Bitcoin πλησιάζει, ο χρόνος θα δείξει πώς θα αλλάξει η κατάσταση του νομίσματος στο μέλλον.

πηγή: BENJAMIN PIRUS – 02/02/2020 – https://cointelegraph.com/news/stock-to-flow-creator-says-bitcoin-is-not-a-toy-anymore


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

  • MEDICAL DENT – Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα Web: www.medicaldent.gr
  • WEST CITY -Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός της Δυτικής Αχαΐας, https://westcity.gr/

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.