Grayscale: Αγοράστε Bitcoin για να ξεφύγετε από την υποτίμηση του fiat

Οι υποσχέσεις για απεριόριστη εκτύπωση χρημάτων, οδηγούν την Grayscale -τον μεγαλύτερο στον κόσμο διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης- να προκαλεί συναγερμό στους επενδυτές, προωθώντας το Bitcoin ως λύση.

To Bitcoin είναι πλέον το καλύτερο στοίχημα των επενδυτών έναντι της εκτύπωσης χρημάτων από την κεντρική τράπεζα, καταλήγει η νέα έκθεση της Grayscale. Σε ένα έγγραφο με τίτλο «Bitcoin’sQuantitative Tightening», η Grayscale προειδοποίησε ότι η απεριόριστη προσφορά χρημάτων σε fiat, κινδυνεύει να ϋποτιμήσει¨το δολάριο ΗΠΑ.

Grayscale: Ο ρόλος του χρυσού ως «safe haven» είναι ξεπερασμένος

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, είναι ένα ιδανικό ασφαλές καταφύγιο και με την τεχνική του υπεροχή ξεχωρίζει από τον χρυσό, το fiat και τα κρατικά ομόλογα. «Τα μη σταθερά επίπεδα χρέους και οι φόβοι της αθέτησης οδηγούν σε όλο και πιο επιθετικές νομισματικές πολιτικές, από την δημιουργία του Bitcoin « καταλήγει η έκθεση.

Τα νομίσματα fiat κινδυνεύουν να υποτιμηθούν, τα κρατικά ομόλογα αντικατοπτρίζουν χαμηλές ή αρνητικές αποδόσεις και τα θέματα παράδοσης που έχει ο χρυσός, επισημαίνουν πόσο παλαιός και ξεπερασμένος είναι ο ρόλος του ως safe haven. Yπάρχουν περιορισμένες επιλογές για αντιστάθμιση, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα.

Ο τίτλος της έκθεσης, «Quantitative Tightening» (Ποσοτική Σύσφιξη), είναι ακόμη ένας όρος που προσπαθεί να περιγράψει το αποτέλεσμα του επερχόμενου halving του Bitcoin, σε περίπου δυο εβδομάδες.

Ενώ οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται τώρα με απεριόριστη ποσοτική χαλάρωση ή QE, η προσφορά του Bitcoin μειώνεται στο μισό. Άλλες πηγές χρησιμοποιούν -σε αυτή την αντιπαράθεση- τον όρο «ποσοτική σκλήρυνση» (quantitative hardening), θέλοντας να δείξουν ότι το Bitcoin είναι «σκληρό χρήμα», έναντι του fiat που θεωρείται «εύκολο χρήμα».

Κι ενώ στον κόσμο αμφισβητείται κάθε έννοια για το τι είναι δυνατόν, ήρθε η ώρα να αμφισβητήσετε και κάτι ακόμη – ότι τα νομίσματα fiat θα διατηρήσουν την αξία τους. Ήρθε η ώρα να δώσετε προσοχή στο Bitcoin.

H πορεία της Grayscale, παρά τον πανικό που προκλήθηκε από τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει ανοδική τάση. Η εταιρεία έχει τώρα, 3 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και ελέγχει αυτή την στιγμή το 1,7% του συνόλου της προσφοράς Bitcoin.

Στην έκθεσή της η Grayscale ασκεί σκληρή κριτική στις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών. Οι επενδυτές, λέει, πρέπει να «κατανοήσουν τις επιπτώσεις της νομισματικής και φορολογικής παρέμβασης της κυβέρνησης».

Το πνεύμα της έκθεσης απηχεί τις πεποιθήσεις μερικών από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Bitcoin, όπως ο Saifedean Ammous, ο οποίος περιγράφει εκτενώς τις αδυναμίες του fiat, στο δημοφιλές βιβλίο του «Τhe Bitcoin Standard».

Χαρακτηριστική και η δήλωση του δημοσιογράφου Max Keizer, που στην εκπομπή του, Keiser Report, σχολιάζοντας τις οικονομικές ειδήσεις, είπε ότι ως κοινωνία «δεν μπορείτε να εκτυπώσετε τον δρόμο σας προς την ευημερία».

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/buy-bitcoin-to-escape-fiat-debasement-says-new-grayscale-report


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO -Eίδη δώρων https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

VAPER STORE -Ηλεκτρονικά τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης, ατμοποιητές http://www.vaperstore.gr

BIT DIALS -The Bitcoin Luxury Boutique https://www.bitdials.eu/?rfsn=3436407.c3fcf2&utm_source=refersion&utm_medium=affiliate&utm_campaign=3436407.c3fcf2


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.