Τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ κατέρρεε, 5 μήνες πριν από την κρίση του κορωνοϊού

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, η παγκόσμια οικονομία τρέμει και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων εξακολουθεί να αποδίδει την οικονομική κατάρρευση στην πανδημία του Covid-19.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, η ευθύνη έχει μετατοπιστεί, καθώς πολλοί πολίτες κατηγορούν τώρα το lockdown της κυβέρνησης, τα υπερβολικά προβλέψιμα μοντέλα και το κλείσιμο της βιομηχανίας.
Επιπλέον, μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση σημειώνει ότι η οικονομική κρίση στην Αμερική ξεκίνησε πέντε μήνες πριν από την ανακοίνωση του πρώτου θανάτου από τον Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η νομισματική χαλάρωση της FED και οι μυστικές συμφωνίες με τη WALL STREET άρχισαν πολύ πριν τον COVID-19

Το ξέσπασμα του Covid-19 ήταν τρομακτικό, αλλά πολλοί άνθρωποι φοβούνται περισσότερο από τις αποφάσεις των κυβερνήσεων από τον ίδιο τον ιό αυτές τις μέρες. Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, χωρίς ψηφοφορία ή συζήτηση, κλείνουν μεγάλες βιομηχανίες και αρχίζουν να εμφανίζονται σοβαρές ρωγμές στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Την 1η Μαΐου, οι οικονομικοί αρθρογράφοι Pam Martens και Russ Martens, εξήγησαν σε μια έκθεση, ότι η οικονομική σφαγή ξεκίνησε πέντε μήνες πριν ο ιός Covid-19 αρχίζει να τρομάζει τον πληθυσμό.
Για παράδειγμα, ο Martens αναφέρει ότι ο πρώτος θάνατος στην Κίνα αναφέρθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2020, αλλά τα σημάδια οικονομικής κατάρρευσης ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. Στην πραγματικότητα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε στους πρωτοκλασάτους του χρηματοπιστωτικού τομέα, ένα επιβλητικό ποσό της τάξης των 6,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ πριν να αναφερθεί στην Αμερική ο πρώτος θάνατος από τον Covid-19.

Φωτογραφία με τα στοιχεία της Federal Reserve και της Wall Street σε παράθεση, των αρθρογράφων Pam Martens και Russ Martens.

Το πρώτο σήμα που άρχισε να φανερώνει σημάδια ρωγμών στο νομισματικό σύστημα των ΗΠΑ, ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2019. «Η New York Fed ανακοινώνει ότι παρεμβαίνει στην αγορά δανείων repo, για πρώτη φορά μετά την πτώση της Wall Street από το 2007 έως το 2010»
Το άρθρο που γράφτηκε από τον Martens, επισημαίνει: «Η Fed θα παρέχει κατ’ ανώτατο όριο 75 δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως, σε 24 εμπορικούς οίκους της Wall Street (πρωτοπόροι έμποροι) με ανώτατο όριο τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια, σε οποιαδήποτε εταιρεία.
Αυτό το μεγάλο όριο υποδηλώνει ότι η Fed της Νέας Υόρκης, γνωρίζει ότι μία ή περισσότερες συγκεκριμένες εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Τρεις ημέρες αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου, η Fed είπε ξανά ότι οι αγορές repo θα συνεχιστούν και πρόσθεσε επιπλέον 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 14 συμβόλαια repo. Από αυτό το σημείο, οι στρατηγικοί αναλυτές της αγοράς και οι οικονομολόγοι των ΗΠΑ, ήξεραν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Στη συνέχεια, την 1η Οκτωβρίου 2019, η JPMorgan μείωσε τα μετρητά της σε καταθέσεις στη Fed και επίσης μείωσε τις συμμετοχές της κατά 57%.

Μετά από άλλες τρεις μέρες, η Fed της Νέας Υόρκης αποφάσισε να προσθέσει επιπλέον 75 δισεκατομμύρια δολάρια, σε συγκεκριμένα σχέδια repo μίας ημέρας. Τα σχέδια 14 ημερών, ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια και δημιούργησαν ακόμη και δανεισμό 6 ημερών.
Μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, η έρευνα του Martens δείχνει ότι η Fed θα συνέχιζε τα σχέδια repo και θα αγόραζε επίσης δισεκατομμύρια αμερικανικά ομόλογα.
Μια εβδομάδα αργότερα, οι κανόνες άλλαξαν ξανά και τα συμβόλαια repo 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξήθηκαν σε 120 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019, μια μεγάλη ομάδα κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, άρχισε να ακολουθεί τα σχέδια υπερβολικής δημιουργίας χρημάτων της Fed.
Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου έδειξε ότι περισσότερες από 37 σύγχρονες κεντρικές τράπεζες συμμετείχαν σε πρακτικές τόνωσης και χαλάρωσης. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, πολιτικοί και διευθύνοντες σύμβουλοι της Wall Street, επισήμαιναν μια σειρά από ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Το 2019 σημείωσε ρεκόρ παραιτήσεων από διευθύνοντες συμβούλους και ένας μεγάλος αριθμός εταιρικών ηγετών παραιτήθηκε απότομα. (βλ. σχετική προηγούμενη ανάρτηση μας της 8ης Απριλίου)
Η έκθεση που γράφτηκε από τον Martens σημειώνει ότι στις 17 Δεκεμβρίου 2019, η New York Fed ανακοίνωσε:

[Η κεντρική τράπεζα] θα αυξήσει τα δάνεια repo (συμφωνίες επαναγοράς των δανείων της) της, προσθέτοντας ένα δάνειο 32 ημερών, ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα εν εξελίξει δάνεια, δύο φορές την εβδομάδα για τα δάνεια διαρκείας 14 ημερών και θα αυξήσει τα δάνεια μίας νύχτας από 120 δισεκατομμύρια δολάρια σε 150 δισεκατομμύρια δολάρια στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και 2 Ιανουαρίου 2020. Θα προσθέσει επίσης ένα επιπλέον δάνειο ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διακανονίζεται στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και λήγει στις 2 Ιανουαρίου 2020. Πρόκειται για επιπλέον ρευστότητα, ύψους 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά τη αλλαγή του έτους επί των τρεχουσών δανείων repo.

Σε αντίθεση με τις διαμαρτυρίες μετά την διάσωση των τραπεζών του 2008, οι πιο πρόσφατες αμερικανικές διαμαρτυρίες ήταν σε μεγάλο βαθμό κατά των περιοριστικών μέτρων. Ωστόσο, πολλοί πολίτες από διάφορες Πολιτείες έχουν μιλήσει άσχημα για τους διαδηλωτές το 2020, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Πολλοί έχουν ευχηθεί στους διαδηλωτές να αρρωστήσουν από τον κορωνοϊό επειδή διαμαρτύρονταν. Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αναμένεται ότι οι διαδηλώσεις δεν θα τελειώσουν, καθώς πολλοί Αμερικανοί, έχουν συνειδητοποιήσει την απάτη και τις δόλιες πράξεις που διαπράττονται από πολιτικούς και την κεντρική τράπεζα.

συνολικά 6,6 τρισεκ. δολάρια ΤΗΣ FED εγχύθηκαν στα χέρια ιδιωτών, πριν από την πρώτη καταγραφή θανάτου από COVID-19 στις ΗΠΑ

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020, ο ισολογισμός της Fed και οι λογαριασμοί της για την αγορά repo, έγραφαν ότι η κεντρική τράπεζα ενίσχυσε με 6,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ιδιωτικά ιδρύματα και δεν υπήρχαν θάνατοι από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ακόμα.
Ο πρώτος θάνατος από τον COVID-19 που αναφέρθηκε στην Αμερική, ήταν στις 29 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με την έκθεση. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το 2019 σημείωσε το ρεκόρ παραιτήσεων 1.300 κορυφαίων στελεχών, αλλά τον Ιανουάριο του 2020, σημειώθηκε επίσης αριθμός ρεκόρ παραιτήσεων των διευθυνόντων συμβούλων (240) σε περίοδο ενός μηνός.
Ο κατάλογος των προβεβλημένων CEO που παραιτήθηκαν είναι αρκετά μακρύς, αλλά περιλαμβάνει άτομα όπως ο Randy Freer της Hulu’s , ο Ajay Banga της Mastercard, ο Ginni Rometty της IBM, ο John Legere της Tmobile, ο Matt Levatich της Harley Davidson και ο Jeff Weiner του Linkedin.

Αυτό που πραγματικά ανησυχούσε τους ανθρώπους, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι το 2019 ήταν ένα από τα καλύτερα χρόνια της Wall Street, καθώς οι μετοχές σημείωσαν ρεκόρ.
Επιπλέον, η πλούσια ελίτ του κόσμου αναπτύχθηκε μαζικά το 2019 και μια έκθεση της Wealth-x αναφέρει συγκεκριμένα για τα προγράμματα τόνωσης της Fed «ως άμεση ενίσχυση του χρηματιστηρίου και ανάπτυξη πολύ υψηλής καθαρής αξίας».
Αυτό σημαίνει ότι η ενίσχυση της Fed έκανε τους πλούσιους ακόμη πιο πλούσιους από πριν.
Ο Nasdaq είδε ένα νέο υψηλό ορόσημο, οι Dow Jones και S & P 500, έσπασαν κάθε ρεκόρ και το 1% του κόσμου, που προστατεύεται αποκλειστικά από τις πολιτικές ηγεσίες, έχει αποκομίσει όλα τα οφέλη.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2020, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης Wealth-x, ο συγγραφέας του Northman Trader, ο Sven Henrich, συγχαίρει σαρκαστικά την Federal Reserve για το επίτευγμα.

«Οι κεντρικές τράπεζες έχουν γίνει ο κύριος μοχλός της ανισότητας του πλούτου. Και αρνούνται να παραδεχτούν το αυτονόητο», πρόσθεσε ο Henrich σε ένα tweet. «Είναι η κινητήρια δύναμη της υπέρβασης που ωφελεί κυρίως τους λίγους. Η πολιτική των κεντρικών τραπεζών είναι ο σοσιαλισμός για το κορυφαίο 1% του πληθυσμού.»

δολιες συγκαλύψεις, αδηφάγα FUNDS και ειδικά προνόμια για εταιρίες, ώστε να επωφεληθούν από τα πακέτα τόνωσης της οικονομίας

Αφού ο coronavirus έφτασε σε Αμερικανικό έδαφος, η Wall Street έδειξε να φρίττει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στις 12 Μαρτίου 2020, αλλιώς γνωστή και ως «Μαύρη Πέμπτη».
Μετά από αυτήν τη σημαντική ημερομηνία, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ εξαπέλυσε τα «οικονομικά μπαζούκα» της, όπως π.χ. επιτρέποντας σε ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες να λειτουργούν χωρίς να δηλώνουν καμία κατάσταση του αποθεματικού τους.
Η Fed μείωσε το επιτόκιο αναφοράς στο μηδέν και εισήγαγε 14 γραμμές ανταλλαγής ξένων νομισμάτων και παράθυρα έκπτωσης. Η Fed δημιούργησε επίσης ένα αμοιβαίο κεφάλαιο, ύψους 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα διευθυντικά στελέχη της Wall Street και τη Διευκόλυνση της Εμπορικής Χρηματοδότησης (CPFF), τη Διευκόλυνση δανεισμού τίτλων με τίτλο Asset-Backed Asset (TALF) και ένα προϊόν Εταιρικής Πιστωτικής Διευκόλυνσης στη δευτερογενή αγορά (SMCCF).

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2020, οι πολιτικοί, η Fed και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ βοήθησαν στην έγκριση του νόμου Coronavirus Aid, Relief & Economic Security Act (νόμος CARES). Αυτό έδωσε στους Αμερικανούς φορολογούμενους 1.200 δολάρια στον καθένα για οικονομική ανακούφιση, αλλά ορισμένοι Αμερικανοί νομοθέτες, όπως το μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων, ο Thomas Massie από το Κεντάκι, ανέφεραν ότι το ψήφισμα του νόμου CARES ήταν μια δόλια συγκάλυψη.

Υπάρχουν 12 υποκαταστήματα της Federal Reserve, που λειτουργούν σε διαφορετικές πολιτείες εντός της χώρας. Η Fed χορήγησε πρόσφατα ειδικές εξουσίες στη Blackrock, επιτρέποντάς της να διασώσει τον εαυτό της και να επιβλέπει 27 τρισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρικά ομόλογα και εμπορικές υποθήκες.

Θέλετε να μάθετε γιατί ο νόμος CARES ήταν γεμάτος με αδηφάγα funds και αυξήσεις για μέλη του Κογκρέσου;
Το νομοσχέδιο (ενότητα 4409) είναι πολύ αμφιλεγόμενο, διότι δίνει κίνητρα σε νοσοκομεία που είχαν ήδη χρεοκοπήσει, να λάβουν 1.300 δολάρια, για την ταξινόμηση των θανάτων του Covid-19.
Ο νόμος CARES δίνει επίσης επιπλέον 39.000 δολάρια ανά ασθενή, για τα νοσοκομεία που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν αναπνευστήρα. Πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τις τρέχουσες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης, όπως τα κιτ δοκιμής του Covid-19 και οι πόροι PPE πήγαν σε αδηφάγα funds, σύμφωνα με τους επικριτές του νόμου.
Για παράδειγμα, η Πρόεδρος της Βουλής, η Δημοκρατική Nancy Pelosi, πρόσθεσε 25 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το Κέντρο Κένεντι για την Εθνική Κληρονομιά και τον ανθρωπισμό και τις Τέχνες, στον Νόμο CARES. Άλλα σχέδια τόνωσης που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών και την Fed, εξαπάτησαν επίσης τις μικρές επιχειρήσεις επειδή επέτρεψαν στις μεγαλύτερες εταιρείες να πάρουν όλα τα χρήματα των ταμείων, σε λιγότερο από 10 λεπτά

Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, αφού διένειμε μια επιταγή 1.200 δολαρίων στους Αμερικανούς πολίτες, η Fed έδωσε ειδικές εξουσίες στην εταιρεία συμμετοχών Blackrock
Το τεράστιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα Blackrock, διορίστηκε από την Fed για να αγοράζει εταιρικά ομόλογα και εμπορικές υποθήκες. Ουσιαστικά, η Blackrock θα επιβλέπει τα 27 τρισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται πλέον η πιο ισχυρή επιχείρηση στις ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, η Blackrock μπορεί ακόμη και να διασώσει τον εαυτό της και τους φίλους της όποτε θέλει, και οι περισσότεροι φίλοι της Blackrock είναι προμηθευτές ορυκτών καυσίμων, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες του παραδοσιακού χώρου των media.

Εδώ και χρόνια, οι υποστηρικτές του bitcoin και οι υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς φώναζαν για την ευνοιοκρατία μεταξύ της βιομηχανίας και της γραφειοκρατίας. Ωστόσο, η πλειονότητα του πληθυσμού των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην γνωρίζει την απάτη και τη χειραγώγηση.

«Εάν μια αξιόπιστη ομάδα δημοσκοπήσεων ρωτούσε τους Αμερικανούς τι προκάλεσε την τρέχουσα οικονομική κρίση στη Wall Street, θα απαντούσαν η πανδημία του COVID-19. Εάν οι Αμερικανοί είχαν ερωτηθεί στην ίδια δημοσκόπηση όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στη Wall Street, θα το συνέδεαν με τα κρούσματα του ιού στις ΗΠΑ φέτος», εξηγεί η έκθεση που γράφτηκε από τον Martens.

Παρά το γεγονός ότι ο λαός πιστεύει ότι τους λένε τα mainstream media, η οικονομία των ΗΠΑ βρισκόταν σε χάος, μήνες πριν από τον πρώτο θάνατο των ΗΠΑ από τον Covid-19.

αναθεωρητές της ιστορίας και καλλιτέχνες ως προπαγανδιστές, θα προσπαθήσουν να βάλουν την οικονομική ύφεση στο κάδρο των επιπτώσεων του COVID-19, αλλά αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Παρά το γεγονός ότι ο περισσότερος πληθυσμός πιστεύει ότι ο Covid-19 προκάλεσε την οικονομική ύφεση, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Οι υπερασπιστές της διαφάνειας στα οικονομικά και οι υποστηρικτές του bitcoin, πάντα ανέφεραν ότι η κεντρική τραπεζική και το σημερινό νομισματικό σύστημα, είναι δόλια και χειραγωγημένα.
Μόνο οι ιστορικοί ρεβιζιονιστές θα κατηγορήσουν για την κρίση του κορωνοϊού, τον ίδιο τον ιό, καθώς οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι η κρίση πραγματικά επιταχύνθηκε από τις αποφάσεις lockdown της κυβέρνησης και τα δόλια προγράμματα τόνωσης της οικονομίας εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας.
Πριν να εμφανιστεί ο Covid-19, οι ελίτ της Wall Street και οι ιδιώτες φίλοι της Fed, έλαβαν 6,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, με κάποιους λίγους μόνο οικονομολόγους να κάνουν ερωτήσεις. Αλλά τώρα κανείς δεν αμφισβητεί τα κίνητρα της πολιτικής γραφειοκρατίας και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών, επειδή εξακολουθούν να πιστεύουν πραγματικά ότι δεν τους έχουν πει ψέμματα και δεν τους έχουν εξαπατήσει.
Δυστυχώς για τους ανθρώπους, η απόδειξη είναι το κερασάκι στην τούρτα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη ματιά στις ανακοινώσεις της Fed τους τελευταίους επτά μήνες και τα διεφθαρμένα νομοσχέδια που έχουν περάσει οι Αμερικανοί πολιτικοί μέχρι στιγμής.

πηγή: Jamie Redman -03/05/2020 – https://news.bitcoin.com/data-shows-the-us-economy-was-collapsing-5-months-before-the-coronavirus-outbreak/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

NORTHWIND – Data Recovery – Ανάκτηση δεδομένων https://www.northwind.gr/gr/

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ – Δικηγόρος – Καθηγητής ΑΠΘ
http://iglezakis.gr/

EYEBOOT Limited – κατασκευαστής και σχεδιαστής ηλεκτρονικού υλικού και εξοπλισμού πληροφορικής (μηχανές εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, αποκεντρωμένους κόμβους κ.λπ.). https://www.eyeboot.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.