Vitalik Buterin: πως το Ethereum θα βοηθήσει το κόσμο

Στο Ethereal 2020, ο Buterin υποστήριξε ότι τα κρυπτονομίσματα θα βοηθήσουν τις χώρες να συνεργαστούν μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Ο συνιδρυτής του Ethereum, Vitalik Buterin, εμφανίστηκε σήμερα στο Ethereal Summit 2020, όπου συζήτησε τον πιθανό ρόλο του Ethereum στο μέλλον, μετά τον κορωνοϊό, και αν η τρέχουσα κρίση θα προκαλέσει εισροή χρηστών στα κρυπτονομίσματα.
Φέτος, η Σύνοδος Κορυφής Ethereal 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά για πρώτη φορά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί. Στην κεντρική φωτογραφία, ο Buterin εικονίζεται στην αντίστοιχη Σύνοδο Κορυφής του 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στην Camila Russo του The Defiant, ο Buterin εισηγήθηκε για το Ethereum να λειτουργήσει «σαν κόλλα» που θα συγκρατήσει μαζί έναν κατακερματισμένο κόσμο, από την πτώση που επέφερε η κρίση του Covid-19. Ωστόσο, δεν προχώρησε στην πρόβλεψη για μια παγκόσμια μαζική εισροή χρηστών στα κρυπτονομίσματα, προς το παρόν.

Η τελευταία μεγάλη οικονομική κρίση είναι εκείνη που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, είπε η Russo και ρώτησε τον Buterin, εάν η σημερινή κατάσταση που ζούμε σε όλο το κόσμο τώρα, θα δώσει ώθηση σε ένα νέο κύμα υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων.

«Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες ομοιότητες μεταξύ του 2008 και αυτού που βιώνουμε τώρα. Το 2008 ήταν καθαρά οικονομική κρίση. Το 2020 δεν είναι στην πραγματικότητα μια οικονομική κρίση πρώτα απ’ όλα … είναι μια κρίση υγειονομική και πάνω από αυτό είναι μια κρίση πολιτική» δήλωσε ο Buterin, προσθέτοντας: Υπάρχουν σίγουρα οικονομικά στοιχεία – υπάρχει πολύ τύπωμα χρήματος. Αλλά η οικονομική πλευρά, σίγουρα δεν βρίσκεται στην καρδιά αυτής της ιστορίας «

Στις επίμονες ερωτήσεις της Russo, εάν πιστεύει ότι το τρέχον κύμα ποσοτικής χαλάρωσης και μεγάλης τεχνολογικής λογοκρισίας, θα προσελκύσει περισσότερους ανθρώπους προς τα κρυπτονομίσματα, ο Buterin συμφώνησε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν κάποια επιρροή, αλλά τόνισε την διαφορά που υπάρχει μεταξύ της σημερινής οικονομίας με αυτή προ 12 ετών.

«Οι ανησυχίες σχετικά με τη λογοκρισία, το απόρρητο και τους θεσμούς είναι πολύ πραγματικά ζητήματα. Σίγουρα υπήρξε παλαιότερα η αντίσταση έναντι της λογοκρισίας π.χ. με τα Tor, Bittotorrent κ.λπ. Στο 2020 βλέπουμε σίγουρα να επανέρχονται μερικά από τα ίδια θέματα [όπως το 2008] – αλλά κάπως με λιγότερο οικονομική χροιά», είπε.

Η Ρούσο περιγράφοντας έναν υποθετικό κόσμο, μετά τον covid -19, στον οποίο το δολάριο πέφτει, η Κίνα ανέρχεται και κυριαρχεί η πολιτική αβεβαιότητα, ρώτησε: «Θα ζητήσουν καταφύγιο οι άνθρωποι στα κρυπτονομίσματα», προσθέτοντας «Ποιος είναι ο ρόλος του Ethereum σε αυτήν την κατάσταση;»

«Υπάρχει σίγουρα ένα δεδομένο, να βλέπουμε όλο και περισσότερη πολιτική διαφωνία και δυσπιστία μεταξύ των χωρών με την πάροδο του χρόνου. Και υπάρχει σίγουρα ένας πραγματικός ρόλος για να παίξει η blockchain, να γίνει ο συνεκτικός ιστός που θα συγκρατεί όλες αυτές τις χώρες και τα νομίσματα», δήλωσε ο Buterin, προσθέτοντας, «Το Ethereum σίγουρα πρέπει να διαδραματίσει ρόλο ως συνεκτικός ιστός».

Όταν ρωτήθηκε ευθέως αν πίστευε ότι το Ethereum θα μπορούσε να είναι το δίκτυο που θα συνδέει όλα αυτά τα διαφορετικά στοιχεία, σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Buterinκουνώντας καταφατικά το κεφάλι, συμφώνησε λέγοντας: «Έτσι νομίζω.»

Προχωρώντας σε ελαφρύτερα θέματα, ο Buterin αποκάλυψε το καθημερινό του πρόγραμμα τελευταία, το οποίο περιλαμβάνει διάβασμα, μελέτη της κρυπτογραφίας, εργασία στο Ethereum και «προσπάθεια να μαθαίνει». Αποκάλυψε επίσης ότι «έχει κολλήσει» και ακούει επεισόδια του podcast του Hardcore History του Dan Carlin, για τέσσερις ώρες κάθε φορά.

Ethereal 2020 WATCH NOW:
Φέτος, η Σύνοδος Κορυφής Ethereal 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά για πρώτη φορά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί. Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις σε live streaming.
https://decrypt.co/27886/watch-now-ethereal-virtual-summit-2020-live-stream

πηγή: Greg Thomson – 07/05/2020 – https://decrypt.co/28031/vitalik-buterin-how-ethereum-will-help-heal-the-world


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FITNESS TEMPO – Γυμναστήριο, κέντρο σωματικής ευεξίας, Τρίκαλα
https://www.facebook.com/fitnesstempo/

NETSTUDIO Ιστοσελίδες και e-shop υψηλών απαιτήσεων, Αττική
https://www.netstudio.gr

SexWeLove – μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών, με έδρα την Ιρλανδία. https://cryptohellenicbloc.com/crypto/sexwelove/#more-8811


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.