Bitcoin halving σημαίνει, ότι δεν θα είναι πλέον οι miners οι μεγαλύτεροι πωλητές του BTC

Μετά το halving, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που πωλούν τα Bitcoin που συγκέντρωσαν από τα τέλη συναλλαγών, μπορεί να αποτελέσουν τη μεγαλύτερη απειλή για το τρέχον ράλι τουBitcoin, καθώς οι κρυπτωρύχοι κερδίζουν λιγότερα BTC.

Μετά το halving του Bitcoin (BTC) στις 12 Μαΐου, οι έμποροι αναμένουν γενικά ότι η τιμή του κορυφαίου σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομίσματος να μειωθεί. Σύμφωνα με έναν εξέχοντα αναλυτή του χώρου, η πίεση στην πώληση μπορεί να προέρχεται από τα ανταλλακτήρια.
Ο Willy Woo, συνιδρυτής του Hypersheet, δήλωσε ότι τα ανταλλακτήρια πιθανότατα θα αρχίσουν να πωλούν τα κρυπτονομίσματα που έχουν αποθηκεύσει μέσω των τελών στις συναλλαγές που εισπράττουν. Συνήθως, τα ανταλλακτήρια εισπράττουν χρεώσεις συναλλαγών με τη μορφή κρυπτονομισμάτων και τα πωλούν για την κάλυψη λειτουργικών τους δαπανών.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η αγορά των κρύπτο μέσα από τις συναλλαγές, παράγει για τα ανταλλακτήρια 1.200 BTC καθημερινά μέσω των τελών που εισπράττονται – ποσό ισοδύναμο με περίπου 11.600.000 δολάρια – ίσως αυτό να επιβραδύνει την ανοδική τάση του Bitcoin.

η πιεση απο τισ πωλησεισ των ανταλλακτηριων μπορει να φθειρει την ανακαμψη του BITCOIN

Μετά το halving του Bitcoin, οι κρυπτωρύχοι θα δημιουργούν τα μισά από τα BTC που δημιουργούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Historical revenue of Bitcoin miners. Source: Blockchain
H πορεία των εσόδων των Bitcoin miners. Πηγή: Blockchain

Σε καθημερινή βάση, τα έσοδα των κρυπτωρύχων θα μειωθούν από 1.800 BTC σε 900 BTC, με βάση τις πρόχειρες εκτιμήσεις που δημοσίευσε ο Woo. Όταν τα έσοδα των κρυπτωρύχων μειωθούν κατά το ήμισυ, ο τομέας της εξόρυξης θα κερδίζει περίπου 33% λιγότερα BTC από την αγορά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος μαζικών πωλήσεων στη μετά halving περίοδο, προέρχεται περισσότερο από τα ανταλλακτήρια παρά από τους κρυπτωρύχους.

Ο Woo μας εξηγεί:

Μετά το 2020, οι κρυπτωρύχοι θα σταματήσουν να είναι οι μεγαλύτεροι πωλητές Bitcoin. Θα ανατείλουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ως οι κορυφαίοι πωλητές. Η μεγαλύτερη πίεση από πωλήσεις στο Bitcoin, θα προέρχεται σύντομα από τα ανταλλακτήρια που θα πωλούν τα τέλη σε BTC που έχουν εισπράξει έναντι fiat.

Bitcoin exchange volume continues to increase while mining revenue falls. Source: Skew
Ο όγκος ανταλλαγής του Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται ενώ τα έσοδα από την εξόρυξη μειώνονται. Πηγή: Skew

Ο Woo τόνισε ότι ο όρος «πίεση πώλησης» συχνά χρησιμοποιείται λανθασμένα στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Όταν μεμονωμένοι έμποροι πωλούν ή αγοράζουν Bitcoin στα ανταλλακτήρια, οι εντολές συνδυάζονται μεταξύ τους (σε μία πώληση αντιστοιχεί μία αγορά).
Είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθούν τέτοιες συναλλαγές, ως όγκος πωλήσεων ή αγορών. Αντ’ αυτού, σημείωσε ότι υπάρχουν δύο κύριες πηγές πώλησης που επηρεάζουν την αγορά: οι κρυπτωρύχοι και τα ανταλλακτήρια. Ο αναλυτής είπε:

Υπάρχουν μόνο δύο ασυναγώνιστες πηγές για τη δημιουργία πίεσης πωλήσεων στην αγορά. (1) οι κρυπτωρύχοι που αραιώνουν το απόθεμα και πωλούν στην αγορά, αυτός είναι ο κρυμμένος φόρος μέσω του νομισματικού πληθωρισμού, και, (2) τα ανταλλακτήρια που επιβάλλουν τέλη στους συναλλασσόμενους και τα πωλούν στην αγορά.

Ωστόσο, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η αγορά είναι πιθανό να έχει αποτιμήσει την πίεση πωλήσεων που προέρχεται από τα αποθέματα των ανταλλακτηρίων μέσω των τελών που εισπράχθηκαν.

εξεχων TRADER υποστηριζει οτι η αγορα δεν θα δεχθει πιεση πωλησεων απο τα ανταλλακτηρια

Ο γνωστός επενδυτής Bitcoin “I am Nomad” δήλωσε ότι κάθε σημαντικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, πωλεί ήδη ένα μεγάλο ποσοστό των αμοιβών του για να αποκτήσει μετρητά, είτε μέσω της αγοράς είτε με μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Η αγορά ενδέχεται να έχει ήδη τιμολογήσει τη μετατροπή των τελών σε μετρητά, μειώνοντας την πιθανότητα να προκληθεί πίεση των τιμών από τις μαζικές πωλήσεις. Ο επενδυτής είπε:

Κάθε σημαντικό ανταλλακτήριο πωλεί ένα μεγάλο ποσοστό των τελών που εισπράττει έναντι μετρητών ήδη (μέσω της δικής τους αγοράς ή σε μακροπρόθεσμες δόσεις). Το ξέρω αυτό γιατί ήμουν από την πλευρά της αγοράς με την εν λόγω συμφωνία. Αυτό δεν εισάγει νέα δεδομένα για πίεση από μαζικές πωλήσεις που θα πρέπει να φοβίσει τους ανθρώπους. Είναι το ίδιο που συνέβαινε πάντα.

Εάν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μετατρέπουν συνεχώς τα τέλη τους σε μετρητά, σε τακτική βάση, δεν είναι πιθανό να ασκηθεί μεγάλη πίεση στην τάση των τιμών του Bitcoin μετά το halving, εξ αιτίας αυτής της πρακτικής.

πηγή: JOSEPH YOUNG – 09/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/bitcoin-halving-means-miners-will-no-longer-be-biggest-sellers-of-btc


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

BRAINWIRE – Κατασκευή – ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων
Μυρσίνη Ηλείας , https://brainwire.gr/

WOD STREET 47 – Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας, Εύοσμος – Θεσσαλονίκη, https://www.facebook.com/WOD.Street.47/

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΓΓΕΛΟΣ – Παλιές συνταγές & παραδοσιακά πιάτα, Χαϊδάρι
https://www.facebook.com/tavernagelos


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.