Tρεις λόγοι για την πτώση του Bitcoin, προ του halving, από τα 10 χιλ στα 8.1 χιλ.

Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε από τα 10.000$ στα 8.100$, με ρευστοποίηση θέσεων αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη συνέχεια, εξετάζονται τρεις παράγοντες που πυροδότησαν την πτώση.
Η τιμή του Bitcoin (BTC) μειώθηκε από τα 10.000$ στα 8.100$, μέσα σε μια μόλις ημέρα, καθώς έπεσε κατά 9% σε μία ώρα. Εκκαθάρισε θέσεις αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σβήνοντας κυριολεκτικά την αγορά μελλοντικών συμβολαίων.

Οι τρεις βασικοί λόγοι που προκάλεσαν την τεράστια διόρθωση του Bitcoin ήταν:
α) η ισχυρή περιοχή αντίστασης του Bitcoin, για πολλά χρόνια, πάνω από τη γραμμή των 10.000$,
β) οι φάλαινες που έριξαν κάτω την αγορά στο BitMEX και
γ) η ακραία μεταβλητότητα προ του halving.

η ισχυρή περιοχή αντίστασης του Bitcoin για πολλα χρόνια στην περιοχη μεταξυ 10.200 έωσ 10.500$.

Από τα μέσα του 2018, το εύρος των 10.200 έως τα 10.500$ χρησίμευσε ως ιστορικά ισχυρή περιοχή αντίστασης για το κορυφαίο σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονόμισμα . Μετά την πρώτη του έξοδο άνω των 10.500 δολαρίων, τον Ιούνιο του 2019, η οποία οδήγησε σε γρήγορη κίνηση στα 14.000$, το Bitcoin απέτυχε να κινηθεί πάνω από αυτό το επίπεδο, πέντε στις έξι φορές, τα τελευταία δύο χρόνια.

Bitcoin rejects $10,000 ahead of halving
Το Bitcoin αποτυγχάνει στα 10,000 δολάρια, προ του halving. Πηγή: Tradingview

Όταν η τιμή του Bitcoin αρχικά έπεσε στα 9.900$ στις 8 Μαΐου, σήμαινε την αποτυχία υπέρβασης ενός βασικού επιπέδου αντίστασης και άφησε το BTC ευάλωτο σε μια απότομη διόρθωση.
Καθώς οι φάλαινες άρχισαν να πωλούν στα 9.900$, οδηγηθήκαμε σε σε μια σειρά από εκκαθαρίσεις μακροχρόνιων συμβολαίων, κυρίως στο BitMEX και τα Binance Futures. Σε μια ώρα, ρευστοποιήθηκαν περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια.

οι φαλαινεσ κινηθηκαν γρηγορα να πουλησουν BTC στο σημείο απορριψης

Μόλις επιβεβαιώθηκε η απόρριψη στα 10.200$, οι φάλαινες άρχισαν να μειώνουν έντονα τις θέσεις τους στο Bitcoin σε μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.
Το ανοιχτό επιτόκιο, στα τέσσερα μεγάλα ανταλλακτήρια παραγώγων, που περιλαμβάνουν τα Binance Futures, BitMEX, Deribit και OKEx, έπεσε. Ο όρος «ανοιχτό επιτόκιο» αναφέρεται στο συνολικό ποσό των μακροχρόνιων και βραχυπρόθεσμων συμβάσεων, που ανοίγουν σε μια δεδομένη στιγμή.

Open interest of BitMEX Bitcoin futures contract
Τα Open interest συμβόλαια Bitcoin futures της BitMEX . Πηγή: Hsaka

Η ραγδαία πτώση του ανοιχτού επιτοκίου, σήμαινε ότι καθώς άρχισε να οικοδομείται η πίεση πώλησης, προκάλεσε την παγίδευση των αγοραστών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις θέσεις τους.
Το βαθμός χρηματοδότησης των Bybit, Binance Futures και BitMEX παρέμεινε στο -0,05% περίπου. Ένα αρνητικό ποσοστό χρηματοδότησης όταν η τιμή του BTC μειώνεται, σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς συνάπτει σύντομα συμβόλαια, αναμένοντας ότι το BTC θα μειωθεί περαιτέρω.
Με άλλα λόγια, πολλοί traders, ειδικά φάλαινες, στοιχηματίζουν ενάντια στο BTC, σε ένα κρίσιμο σημείο αντιστροφής μιας μακροπρόθεσμης τάσης, προκαλώντας την απότομη πτώση σε μικρό χρονικό διάστημα.

γενικευμενη ασταθεια προ του halving

Πριν από το halving του Bitcoin που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, η δραστηριότητα συναλλαγών σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε σημαντικά.
Η CME σημείωσε ρεκόρ στα ανοιχτά επιτόκια, η Deribit κατέγραψε τον υψηλότερο όγκο όλων των εποχών για τα options συμβόλαια της και οι ανταλλαγές spot, έδειξαν όγκο που θύμιζε μέρες του 2017, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Όταν πολλοί νέοι επενδυτές εισέρχονται στην αγορά εν αναμονή ενός σημαντικού γεγονότος, ανοίγει την αγορά για μια απότομη μαζική πώληση. Για παράδειγμα, μετά το halving του 2016 , η τιμή του Bitcoin μειώθηκε περισσότερο από 30%, καθώς οι traders αντέδρασαν με μια «πουλάω τα φρέσκα» ανταπόκριση.

Αν συνυπολογίσουμε το μακρόσυρτο ράλι του Bitcoin στην περιοχή των 10.000$, τους επενδυτές – φάλαινες, που πρόλαβαν τους επενδυτές λιανικής με απότομες μαζικές πωλήσεις στα 9.900 δολάρια καθώς και την υψηλή ανυπομονησία για το halving, ίσως εντοπίσουμε τις τρεις αιτίες που πυροδότησαν τη βραχυπρόθεσμη οπισθοδρόμηση πριν από το πολυαναμενόμενο γεγονός του Bitcoin, στις 12 Μαΐου.

Πηγή: JOSEPH YOUNG – 10/05/2020, 12.45 μ.μ. – https://cointelegraph.com/news/3-reasons-for-the-bitcoin-price-halving-dump-from-10k-to-81k


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER – Hosting Experts – Domain Names, Θεσσαλονίκη
https://www.pointer.gr/

DNSNETWORK – Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί, Αθήνα
http://www.dnsnetwork.gr

MEDICAL DENT – Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.