«Αυτό το Bitcoin Halving θα είναι διαφορετικό» λένε οι ειδικοί της Crypto Valley

Μια ομάδα οκτώ εμπειρογνωμόνων της Crypto Valley, συμφωνεί πως το επερχόμενο halving του Bitcoin θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνα του παρελθόντος.

Με το halving του Bitcoin, λίγες μόνο μέρες μακριά, το CV Lab μαζί με την Cointelegraph κάλεσαν μια ομάδα οκτώ εμπειρογνωμόνων από την ελβετική Crypto Valley για μια live panel συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαϊου.

Οι ειδικοί της Crypto Valley κατέληξαν στο ότι αυτό το halving θα είναι διαφορετικό από τα δυο προηγούμενα, ανεξάρτητα από το σε ποια κατεύθυνση θα πάει η τιμή του Bitcoin. Συμφώνησαν ότι το περιβάλλον της μακροοικονομικής αλλάζει. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται να αποθηκεύσουν τις αποταμιεύσεις τους στο Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του ισχύοντος προβληματικού νομισματικού συστήματος.

Επίσης η εξουσία στο χώρο της κρυπτονομισμάτων έχει αρχίσει να μετατοπίζεται από τους miners, στην κοινότητα και τους εμπόρους, σύμφωνα με τον Arnaud Salomon, Διευθύνων Σύμβουλο του Mt Pelerin. Όπως εξήγησε:

Η δύναμη έχει μετατοπισθεί από τους miners. Δεν είναι στην ίδια θέση όπως πριν από δέκα χρόνια ή ακόμη και πριν από πέντε χρόνια […]. Το απόθεμα είναι ήδη τόσο μεγάλο και επειδή σήμερα υπάρχουν πολλά Bitcoin σε κυκλοφορία, οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κάνουν συναλλαγές και ανταλλαγές.

Ο συντονιστής της εκδήλωσης Alexandre Juncker, συγγραφέας του «Blockchain Quarterly», δήλωσε ότι το halving επισημαίνει την αποστολή του Bitcoin να αντιταχθεί στις αυθαίρετες νομισματικές πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κεντρικές τράπεζες.

Βρισκόμαστε στη στιγμή που μια τεράστια οικονομική κρίση, που προκλήθηκε από την πανδημία Conid-19, απειλεί να κατακλύσει τα ήδη υπερχρεωμένα κράτη. Στην αναταραχή που θα έρθει, η πρόταση αξίας του υποτιμημένου, ασταμάτητου, καθαρού Bitcoin, του οποίου η προσφορά είναι γραμμένη σε κώδικα, είναι πιθανό να οδηγήσει στη μαζική υιοθέτηση, που θα αντισταθεί στον υπερπληθωρισμό πολλών χωρών.

Επιπλέον, το Bitcoin προσθέτει πειθαρχία αντί να ανταγωνίζεται το υπάρχον χρηματοοικονομικό σύστημα, σύμφωνα με τον Yves Longchamp, επικεφαλής έρευνας της Seba bank. Τόνισε ότι το Bitcoin προσφέρει μια εναλλακτική λύση, την οποία οι άνθρωποι μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν για την αποθήκευση αξίας σε κάτι που δεν σχετίζεται με άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

«Ξεχάστε την πρόβλεψη τιμών»

Στο τέλος, ο καθηγητής Fabian Schar από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, έκλεισε την παρουσίασή του κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τη δική του άποψη σχετικά με το halving, λέγοντας: 

Ξεχάστε την πρόβλεψη τιμών. Μπορείτε καλύτερα να «στρίψετε» ένα νόμισμα. Πραγματικά δεν υπάρχει τρόπος να προβλέψουμε προς τα που θα πάει η τιμή. Επίσης, είναι το τελευταίο ενδιαφέρον πράγμα για το halving. Υπάρχουν τόσες πολλές ενδιαφέρουσες παράμετροι και τόσα πολλά πράγματα που βρίσκονται στο παρασκήνιο, τόσες πολλές παρατηρήσεις που μπορούμε να κάνουμε..

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/this-bitcoin-halving-is-different-crypto-valley-experts-agree


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP -Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης https://fireshop.gr/

LENNON ECO - GASTROBAR -Coffe/bar - restaurant. Multi Cuisine
https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/

SexWeLove -Διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών https://sexwelove.com/?ref=easaikoenhx


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.