4 λόγοι που το Bitcoin Halving δεν θα πυροδοτήσει «μαζική συνθηκολόγηση» των επιχειρήσεων εξόρυξης.

Οι κρυπτωρύχοι του Bitcoin δεν είναι πιθανό να προχωρήσουν σε συνθηκολόγηση και περισσότερο σε ένα «σπιράλ θανάτου της εξόρυξης» μετά το halving του 2020, λόγω τεσσάρων σημαντικών λόγων.
Μια δημοφιλής αφήγηση, που περιστρέφεται γύρω από το halving του Bitcoin (BTC), είναι ότι μπορεί να προκαλέσει τη συνθηκολόγηση των κρυπτωρύχων. Ωστόσο, είναι πρόωρο να προβλέψουμε ότι πολλοί κρυπτωρύχοι θα κλείσουν το 2020, ρίχνοντας κατά συνέπεια την τιμή των κρυπτονομισμάτων.

Ορισμένα διευθυντικά στελέχη του χώρου, πιστεύουν ότι η τιμή του Bitcoin ενδέχεται να μειωθεί μετά το halving της 11ης Μαΐου, καθώς τα έσοδα των κρυπτωρύχων του Bitcoin μειώνονται επίσης σημαντικά. Συνήθως, επηρεάζει εκείνους που επενδύουν με μεγάλο leverage (ουσιαστικά με δανεικά κεφάλαια) και τους μικρούς κρυπτωρύχους, αναγκάζοντάς τους να κλείσουν τα μηχανήματά τους.

Ο Διευθυντής της Digital Asset , ο Charles Edwards, είπε:

Αυτό θα είναι το πιο βάναυσο Bitcoin Halving στην ιστορία. Το κόστος παραγωγής πρόκειται να διπλασιαστεί στα 14.000$, δηλ. 70% πάνω από την τρέχουσα τιμή. Κατά το τελευταίο halving, η τιμή ήταν μόλις 10% χαμηλότερη από το κόστος παραγωγής και η τιμή και το HR κατέρρευσαν έως και -20%. Χωρίς FOMO τώρα, περιμένετε μια μεγάλη συνθηκολόγηση των κρυπτωρύχων, ίσως και 30% +

Μια διαδεδομένη θεωρία είναι ότι, καθώς οι κρυπτωρύχοι συνθηκολογούν, θα αρχίσουν να πωλούν Bitcoin στην αγορά και να προσθέτουν σημαντική πίεση πώλησης (και πτώση της τιμής περαιτέρω), η οποία θα οδηγεί περισσότερους κρυπτωρύχους να αποχωρήσουν και ούτω καθεξής, με αποτέλεσμα τη μυθική «σπιράλ θανάτου της εξόρυξης».

Φέτος, υπάρχουν πολλές μεταβλητές που ενδέχεται να αποτρέψουν την εμφάνιση μιας τέτοιας τάσης. Τέσσερα βασικά επιχειρήματα κατά της συνθηκολόγησης των κρυπτωρύχων είναι: α) η φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια στην Κίνα μείωσε τα λειτουργικά έξοδα β) η πτώση της τιμής της ενέργειας λόγω κρατικών lockdown παγκοσμίως και γ) η προσαρμογή της δυσκολίας εξόρυξης.

Οι κρυπτωρύχοι συνέχισαν να συσσωρεύουν Bitcoin πριν από το halving, προσβλέποντας σε αύξηση της τιμής. Πηγή: Bytetree

φθηνοτερη ηλεκτρικη ενεργεια στη κινα & μικροτερη ζητηση για ενεργεια παγκοσμιωσ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνα καταλαμβάνει περίπου το 65% της συνολικής υπολογιστικής ισχύος του Bitcoin, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Επιπλέον, η κινεζική επαρχία Sichuan, πρόκειται σύντομα να εισέλθει στην περίοδο των βροχών. Πολλοί πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας στην επαρχία αυτή βασίζονται στην υδροηλεκτρική ενέργεια. Όταν υπάρχει αφθονία νερού, επιτρέπει στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια να παράγουν περισσότερη ενέργεια από το συνηθισμένο.

Η αύξηση της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Sichuan, δίνει σε μεγάλα κέντρα εξόρυξης στην περιοχή τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Για τους επόμενους μήνες, οι μεγάλοι κρυπτωρύχοι, ενδέχεται να λάβουν εξαιρετικά μειωμένες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, μειώνοντας κατά συνέπεια και το λειτουργικό κόστος των μονάδων εξόρυξης.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εφαρμογή των μέτρων «μένουμε στο σπίτι» και τα αυστηρά lockdown σε όλες σχεδόν τις χώρες, μειώνουν περαιτέρω το επίπεδο χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα μεγάλα εργοστάσια αλλά και εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις, παρέμειναν κλειστά για περίπου δύο μήνες.

Οι χαμηλοί ρυθμοί κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, οι χαμηλές παγκοσμίως τιμές του πετρελαίου και η τάση των κορυφαίων εταιρειών εξόρυξης να διατηρούν ένα μεγάλο απόθεμα μετρητών, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο συνθηκολόγησης των κρυπτωρύχων.

τα ασθενη νομισματα οδηγουν σε μειωση των λειτουργικων εξοδων

Σύμφωνα με τον Whit Gibbs, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hashr8, η μείωση της αξίας στο ρούβλι, μπορεί να επηρεάσει τα κέντρα εξόρυξης που εδρεύουν στη Ρωσία.
Το σύνολο των εσόδων των εξορυκτικών επιχειρήσεων, έρχεται σε μορφή Bitcoin. Ωστόσο, τα λειτουργικά έξοδα καταβάλλονται συχνά στα τοπικά εθνικά νομίσματα. Όταν η τιμή του Bitcoin αυξάνεται, αλλά η αξία των νομισμάτων fiat μειώνεται, μειώνονται τα έξοδα για τις εταιρείες εξόρυξης καθώς τα τοπικά νομίσματα fiat χάνουν αξία έναντι του BTC.

Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία και οι πιθανές επιπτώσεις τους στην εξόρυξη του Bitcoin δεν λαμβάνονται υπόψη. Ως εκ τούτου, το να δηλώσουμε ότι οι κρυπτωρύχοι είναι πιθανό να συνθηκολογήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, μάλλον είναι πρόωρο.

Ο Gibbs είπε:

Αυτό το halving θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι το πιο βάναυσο στην ιστορία, αλλά αυτό είναι απλώς μια πιθανή εικασία. Δεν υπήρξε μια ολοκληρωμένη έκθεση την τελευταία εβδομάδα για να μιλήσουμε λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες και πώς θα επηρεάσουν την εξόρυξη / την τιμή του bitcoin.

η προσαρμογή της δυσκολίας εξόρυξης του Bitcoin

Όταν ο αριθμός των κρυπτωρύχων που εξορύσσει το Bitcoin μειώνεται, ως αποτέλεσμα της χαμηλής τιμής και των λιγότερων ανταμοιβών ανά μπλοκ μετά το halving, η δυσκολία εξόρυξης του BTC προσαρμόζεται αυτόματα για να διατηρήσει ένα σταθερό διάστημα μπλοκ.

Bitcoin mining difficulty
H δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin. Πηγή: Blockchain.com

Ο όρος «εξόρυξη» αναφέρεται στη δημιουργία νέων bitcoin ως ανταμοιβή για τη συμβολή των υπολογιστικών πόρων στο δίκτυο. Το δίκτυο προσαρμόζει αυτόματα τη δυσκολία εξόρυξης του Bitcoin, κάθε 2.016 μπλοκ, αν η υπολογιστική ισχύς, γνωστή και ως ταχύτητα κατακερματισμού (hash rate), μειώνεται ή/ και αυξάνεται.
Ο μηχανισμός ρύθμισης της δυσκολίας εξόρυξης, σταματά μία καταιγίδα συνθηκολόγησης από τους κρυπτωρύχους, καθώς γίνεται φθηνότερη η εξόρυξη BTC, όταν μειώνεται ο ρυθμός κατακερματισμού (hash rate) .

πηγή: JOSEPH YOUNG – 12/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/4-reasons-the-bitcoin-halving-wont-trigger-a-big-miner-capitulation


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

Προσφορά Ledger wallet

Με την ευκαιρία του Halving, η Ledger κόβει την τιμή του Nano s στη μέση! 50% έκπτωση στο συγκεκριμένο μοντέλο για τις επόμενες 5 ημέρες. Ανώτατο όριο 3 τεμάχια για κάθε αγοραστή. Η προσφορά ισχύει μέχρι 17/5/2020.
Δείτε τη προσφορά https://shop.ledger.com/pages/we-are-the-bull-run/…

ΧΙΩΤΗΣ – FIRESHOP, Πυροσβεστήρες, Πυρανίχνευση & συστήματα τοπικής κατάσβεσης, Νέα Ιωνία – Αττική, https://fireshop.gr/

WEST CITY – Ενημερωτικό site & επαγγελματικός οδηγός για τη Δυτική Αχαΐα, https://westcity.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.