Η επικοινωνία και η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στα Crypto

Η μελέτη της Edelman αποκάλυψε ότι τρία στα τέσσερα άτομα που ρωτήθηκαν μεταξύ δύο εκατομμυρίων ερωτηθέντων δεν γνωρίζουν τι είναι η τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα.

«Η ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τα μειονεκτήματα, τα οφέλη και τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα μπορούσε να συμβάλει στην αύξηση της εμπιστοσύνης στα κρυπτονομίσματα και να δημιουργήσει μια θετική προοπτική για τεχνολογίες όπως η blockchain.» Αυτά ήταν τα ευρήματα στη μελέτη της Edelman που δημοσιεύθηκε στις 12 Μαΐου.

Η παγκόσμια εταιρεία επικοινωνιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν για την κρυπτογράφηση, τόσο περισσότερο βλέπουν τη δυνατότητα για τον θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στην ζωή τους. Η έκθεση αναφέρει ότι το 35% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η blockchain και τα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, θα μπορούσαν να έχουν θετικό αποτέλεσμα ως αναδυόμενες τεχνολογίες.

Έλλειψη επικοινωνίας?

Μιλώντας στην Cointelegraph, ο Javier Pastor, διευθυντής πωλήσεων για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bit2me, που εδρεύει στην Ισπανία, συμφωνεί με τα συμπεράσματα της έρευνας της Edelman. Ο Javier Pastor αναφέρθηκε και σε μια ανάλογη έρευνα που διεξήχθη από το ανταλλακτήριο, σχετικά με τις ανάγκες των ανθρώπων στην κοινότητα κρυπτογράφησης, αποκαλύπτοντας ότι το 51,1% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θεωρούν την εκπαίδευση ως κρίσιμο παράγοντα για την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων.

«Σίγουρα όταν μιλάμε για κρυπτονομίσματα, εξακολουθούμε να βλέπουμε εκτεταμένη άγνοια για αυτά. Ο συγκεκριμένος σκοπός της κρυπτογράφησης δεν φτάνει στους ανθρώπους, ακριβώς λόγω της έλλειψης επικοινωνίας. Νομίζω ότι ένα από τα μυστικά ή τους πυλώνες της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων είναι να προσφέρουμε εκπαίδευση, ξεκινώντας από τα σχολεία. «

Από την άλλη πλευρά, ο Guzman Pintos, συνιδρυτής και Επικεφαλής Ανάπτυξης στο Luxor Mining, πιστεύει ότι υπάρχουν ορισμένοι κρίσιμοι παράγοντες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αντιμετώπιση αυτού του θέματος:

Πιστεύω ότι οι δύο κύριοι παράγοντες στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων τα επόμενα χρόνια πρόκειται να είναι ο αυξανόμενος αριθμός χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως και η αύξηση της διαφάνειας μέσω κανονισμών.

Η ευθύνη των εταιρειών crypto για την εκπαίδευση

Ο Pintos πρόσθεσε ότι οι εταιρείες κρυπτογράφησης χρειάζεται να κάνουν περισσότερα για να οικοδομήσουν ένα ισχυρό οικοσύστημα δημιουργώντας ευαισθητοποίηση, ανοιχτό κώδικα πηγής, ενθαρρύνοντας τους ελέγχους και «το πιο σημαντικό, διπλή προσπάθεια στον τομέα της εκπαίδευσης», για να δουν περισσότερους ανθρώπους -από όλο τον κόσμο- να συμμετέχουν στο χώρο.

Ο Daniel Quiroga, Αντιπρόεδρος Δημόσιων Υποθέσεων της Edelman Colombia, επισήμανε μια άλλη από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι εταιρείες fintech, εν μέσω της κρίσης COVID-19, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τομέα κρυπτογράφησης:

Στο Edelman Trust Barometer, τη μεγαλύτερη μελέτη εμπιστοσύνης στον κόσμο, διαπιστώσαμε ότι πριν από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία, η εμπιστοσύνη στις εταιρείες και τους διευθύνοντες συμβούλους έφτασε σε επίπεδα που δεν είχαν ξαναδεί. […] Ωστόσο, η κρίση που οφείλεται στο COVID-19 συνεπάγεται νέες προκλήσεις για τις εταιρείες, δεδομένου ότι οι καταναλωτές περιμένουν από αυτές να προσαρμοστούν στην τρέχουσα κατάσταση και θα τιμωρήσουν εκείνες τις εταιρείες που ενεργούν αδιαφορώντας για την κατάσταση.

Μελέτες σχετικά με την αντίληψη του κοινού για την blockchain και τα κρυπτονομίσματα

Σε έρευνα της CivicScience, εταιρείας δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ, σχετικά με την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν εμπιστεύονται το Libra του Facebook περισσότερο από το Bitcoin ή άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, 39% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν ήταν σίγουροι για την απάντηση.

Μια μελέτη της Juniper Research αποκάλυψε ότι υπάρχει μια αυξανόμενη πεποίθηση ότι η τεχνολογία blockchain θα μειώσει σημαντικά το κόστος των λιανοπωλητών τροφίμων με τον εξορθολογισμό των αλυσίδων εφοδιασμού, προσφέροντας έτσι οφέλη στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/study-communication-and-education-are-key-to-building-trust-in-crypto?fbclid=IwAR2XpE8kzRT5d6upFyAccvd5EmTk267uaWhSGRnuBGBQKTCrYq57NCQgvPA


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΠΡΟΣΦΟΡΑ LEDGER: 50% ΣΤΟ NANO S

Με την ευκαιρία του Halving, η Ledger κόβει την τιμή του Nano s στη μέση! 50% έκπτωση στο συγκεκριμένο μοντέλο για τις επόμενες 5 ημέρες. Ανώτατο όριο 3 τεμάχια για κάθε αγοραστή. Η προσφορά ισχύει μέχρι 17/5/2020.

Δείτε τη προσφορά https://shop.ledger.com/pages/we-are-the-bull-run/…

ERGOBYTE  -Oλοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής  https://www.ergobyte.gr/portal/ergobyte/el/home

Snif.gr  -Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών https://www.snif.gr/?fbclid=IwAR3IiHOPTX8nw6Gr-pZiPtpn0cdaKDM1qo2phMOq-H5JpBKZCHBQTg3Ljb8

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.