Νοσοκομείο της Κύπρου αναπτύσσει πλατφόρμα Διαχείρισης Ιατρικών Δεδομένων σε DLT

Ένα νοσοκομείο στην Κύπρο θα αναπτύξει σύντομα ένα σύστημα διαχείρισης ιατρικών δεδομένων βασισμένο σε blockchain, που κατασκευάστηκε από την VeChain.

Η Blockchain πλατφόρμα ιχνηλάτησης, η VeChain, ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε από κοινού με την εταιρεία λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη I-Dante.μια πλατφόρμα διαχείρισης ιατρικών δεδομένων βασισμένη σε blockchain.

Η πλατφόρμα, με την ονομασία «The E-NewHealthLife», αναμένεται να αναπτυχθεί στο *Μεσογειακό Νοσοκομείο Κύπρου – με τον τομέα υγειονομικής περίθαλψης του ευρωπαϊκού νησιού να λειτουργεί με πολλές ανεπάρκειες, που προκύπτουν από ξεπερασμένες τεχνολογικές υποδομές, ανακοίνωσε η VeChain στις 16 Μαΐου.

Το Μεσογειακό Νοσοκομείο Κύπρου έχει 300 υπαλλήλους και διαχειρίστηκε 38.000 επισκέψεις σε εξωτερικούς ασθενείς κατά τη διάρκεια του 2019

Η VECHAIN λανσαρει DLT ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η πρώτη φάση της λειτουργίας της πλατφόρμας θα τη δούμε να γίνεται στο τμήμα έκτακτης ανάγκης του νοσοκομείου της Κύπρου, επιτρέποντας στους ασθενείς να ταυτοποιηθούν, να ελέγξουν τις λίστες αναμονής και να διαχειριστούν αυτόνομα τα ιατρικά τους αρχεία, από το κινητό τους τηλέφωνο.
«Αντί να βασίζεται σε ανταλλαγές πληροφοριών για την υγεία ή σε άλλους τρόπους συγκέντρωσης δεδομένων», η Vechain ισχυρίζεται ότι η πλατφόρμα της είναι ικανή να «εξαλείψει τους μεσάζοντες και να έχει πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων ασθενών, σε μεγάλη πληθυσμιακή κλίμακα».

η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ με DLT εκσυγχρονίζει το συστημα ιατρικων δεδομένων

Η VeChain αναφέρει τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το νοσοκομείο στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει την τεχνολογική του υποδομή τις τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων των «διοικητικών και τεχνικών δυσκολιών συγκέντρωσης δεδομένων από διαφορετικά συστήματα ψηφιακών αρχείων», την «έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τοπικών τμημάτων και υπηρεσιών» και την «εξισορρόπηση των απαιτούμενων για την υγεία και των ζητημάτων απορρήτου. «

Η εταιρεία υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα λύσεων που βασίζονται σε blockchain, για τα προβλήματα εκσυγχρονισμού των τεχνολογικών συστημάτων που υποστηρίζουν τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης, σημειώνοντας το αυξημένο επίπεδο απορρήτου που απολαμβάνουν οι ασθενείς και που παρέχεται επίσης από την τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού ή DLT.

During April, VeChain announced that its blockchain technology would be deployed to track the authenticity of Chinese KN95 masks entering the United States after the U.S. Food and Drug Administration, or FDA, approved their use amid the worsening COVID-19 pandemic.
Τον Απρίλιο, η VeChain ανακοίνωσε ότι η blockchain τεχνολογία της θα αναπτυχθεί για να παρακολουθεί την αυθεντικότητα των κινεζικών μασκών KN95, που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την έγκριση της χρήσης των ΗΠΑ από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εν μέσω της επιδεινούμενης πανδημίας του COVID-19.

Η πανδημία του κορωνοϊού προξένησε την ανάπτυξη του DLT σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως την ιχνηλάτηση παραγγελιών ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, τη διαχείριση δεδομένων και τη διανομή δωρεών που έχουν συγκεντρωθεί.

*Το Mediterranean Hospital of Cyprus/ Μεσογειακό Νοσοκομείο Κύπρου, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2013 στη Λεμεσό και είναι το πρώτο Ιδιωτικό Νοσοκομείο που συμμετέχει στο ΓΕΣΥ. Διαθέτει σήμερα 10 Προσωπικούς Ιατρούς και 65 Ειδικούς Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

πηγή: SAMUEL HAIG -17/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/cyprus-hospital-to-deploy-dlt-based-medical-data-management


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT – Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr

HERSONISSOS PHARMACY – Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Χερσόνησος, Κρήτη. http://hersonissospharmacy.com/gr/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.