Fed: «Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε ψηφιακά χρήματα»

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell δήλωσε ότι η τράπεζα έχει «πλημμυρίσει» την οικονομία με χρήματα και θα συνεχίσει τα προγράμματα δανεισμού για όσο χρονικό διάστημα χρειαστούν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών Jerome Powell, μίλησε πρόσφατα για τα μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με πολλούς στο Twitter να ερμηνεύουν τις παρατηρήσεις του ως απόδειξη της ανάγκης για κρυπτονομίσματα.

Σε μια συνέντευξη στις 17 Μαΐου στο «60 Minutes», ο Powell μίλησε με τον παρουσιαστή ειδήσεων Scott Pelley, λέγοντας ότι η Fed «πλημμύρισε» ουσιαστικά την οικονομία με εκτυπωμένα χρήματα ως απάντηση στην πτώση του Dow Jones τον Μάρτιο και την απομάκρυνση των επενδυτών από τα χρεόγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Treasuries).

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell

Σύμφωνα με τον Powell, η Fed μπορεί να δημιουργήσει δολάρια ΗΠΑ ψηφιακά εκτός από τη δημιουργία φυσικών λογαριασμών:

Ως κεντρική τράπεζα, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε ψηφιακά χρήματα. Και το κάνουμε αυτό αγοράζοντας Treasury Bills ή ομόλογα για άλλα εγγυημένα κρατικά χρεόγραφα. Και αυτό αυξάνει πραγματικά την προσφορά χρήματος. Εκτυπώνουμε επίσης πραγματικό νόμισμα και το διανέμουμε μέσω των Federal Reserve Banks.

Όταν ρωτήθηκε από τον Pelley, αν η Fed θα μπορούσε να κάνει περισσότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Powell είπε ότι «ήταν σαν πυρομαχικά για μια μακριά βολή», δηλώνοντας ότι η τράπεζα θα διευρύνει τα υφιστάμενα προγράμματα δανεισμού της για «όσο τα χρειαζόμαστε»

Αποδεικνύετε την ανάγκη για Bitcoin?

Πολλά μέλη της crypto κοινότητας του Twitter, έσπευσαν γρήγορα να σχολιάσουν τις παρατηρήσεις του προέδρου της Fed. Ο Podcaster Marty Bent σχολίασε ότι «τέτοια πληθωριστικά μέτρα όπως να «πλημμυρίσουν» το σύστημα με χρήματα, θα ήταν πιο δύσκολο να το κάνουν με ένα κρυπτονόμισμα όπως το Bitcoin.»

Άλλοι, όπως ο  Nick Chong, ήταν πιο συνοπτικοί: 

Αυτός είναι ένας περίεργος τρόπος να πεις «Αγοράστε Bitcoin»

Αποσύνδεση του Bitcoin από τις παραδοσιακές αγορές?

Το είδος των ενεργειών που συζητά ο Πάουελ μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις παραδοσιακές αγορές. Ωστόσο, η πρόσφατη ανοδική συμπεριφορά του Bitcoin, υποδηλώνει ότι το κρυπτονόμισμα πλέον είναι πολύ λιγότερο συσχετισμένο με τις μετοχές από ότι ήταν στην αρχή της πανδημίας.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/fed-chair-we-have-the-ability-to-create-money-digitally


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR – Men, women, children underwear https://www.lord.gr/el/
BRAINWIRE -Κατασκευή και ανάπτυξη ιστοσελίδων & eshop καταστημάτων https://brainwire.gr/
LEDGER -Cryptrocurrency hardware wallet https://shop.ledger.com/?r=2e4db5b56cc7


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.