Οι 5 βασικοί λόγοι που η τιμή του BTC έπεσε από τα 9.800$ στα 9.200$, σε μία νύχτα

Η τιμή του Bitcoin (BTC) μειώθηκε από τα 9.800$ σε χαμηλά στα 9.200$ στα μεγάλα ανταλλακτήρια, μέσα σε μια νύχτα. γεγονός που έρχεται μετά από μία εβδομάδα σχετικά χαμηλής μεταβλητότητας του BTC, κατά την οποία κυμάνθηκε στην περιοχή μεταξύ των 9,900$ έως και τα 9,500$.

Η ξαφνική βραχυπρόθεσμη πτώση της τιμής, μπορεί γενικά να αποδοθεί σε πέντε σημαντικούς παράγοντες:
– μία πλημμυρίδα ρευστοποιήσεων στο BitMEX,
– φάλαινες που αναζήτησαν ρευστότητα σχεδόν στα επίπεδα στήριξης,
– μια αύξηση στις πωλήσεις των κρυπτωρύχων και
– την ταχεία ανάπτυξη της αγοράς των options.

καταιγιδα ρευστοποιήσεων στο BitMEX

Τις τελευταίες 18 ώρες, περίπου 53 εκατομμύρια δολάρια ρευστοποιήθηκαν μόνο στο BitMEX. Αυτό δείχνει ότι οι traders περίμεναν σε μεγάλο βαθμό την τιμή του Bitcoin να ανακτήσει το επίπεδο αντίστασης στα 10.000$ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αντίθετα, η τιμή του Bitcoin απέτυχε στα 9.800$ με ένα μαζικό κύμα πωλήσεων, μειώνοντας την αξία του BTC περίπου στα 9.300$ αρχικά, μέσα σε μια ώρα.

Συνολικές ρευστοποιήσεις στο Bitcoin, τις 3 τελευταίες ημέρες. Πηγή: Skew

Υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο πίεσης πώλησης στην περιοχή των 9.000 δολαρίων, επειδή οι traders ενεργοποιούνται για να αντισταθμίσουν τις θέσεις τους σε περίπτωση βαθιάς υποχώρησης.

Ο trader κρυπτονομισμάτων, Koroush AK,  έγραψε:

Για την περασμένη εβδομάδα αναπηδήσαμε μεταξύ ~ 9850$ και ~ 9250$ με μικρές αποκλίσεις. Καλά επίπεδα για να παίξετε αν σας αρέσει ένα καλό εύρος. Τα 9850$ προηγούνται αρκετών αντιστάσεων HTF αλλά μετά από τα περίπου 10.500$, θα πρέπει να δούμε πυροτεχνήματα. Σε περίπτωση που στα 9250$ αποτύχει, περιμένω (τιμή) από τα 8000 – 9000$.

Τον Απρίλιο του 2020, χρειάστηκαν περίπου 38 ημέρες για να κερδίσει το Bitcoin το έδαφος από τα 5.800$ στα 7.700$. Όμως, χρειάστηκαν λιγότερες από 9 ημέρες, για να αυξηθεί το Bitcoin από τα 7.700$ στα 10.000$.

Comparison of Bitcoin price action from $5,800 to $7,700 and $7,700 to $10k. Source: Tradingview

Σύγκριση της πορείας της τιμής του Bitcoin από τα $5,800 στα$7,700 και από τα $7,700 στα $10.000. Πηγή: Tradingview

Από τεχνικής απόψεως, υπάρχει μικρή αντίσταση ή υποστήριξη, στη περιοχή μεταξύ 7.700 και 9.100$. Οι Traders φαίνεται να είναι προσεκτικοί για μια περαιτέρω πτωτική τάση, λόγω της αδύναμης τεχνικής δομής μεταξύ του εύρους τιμών.

οι φαλαινεσ χρησιμοποιησαν το ψευδες περι Satoshi αφηγημα για να αναζητησουν ρευστοτητα

Όπως αναφέρθηκε εκτενώς στην Cointelegraph στις 20 Μαΐου, ένα άτομο μετακίνησε 50 BTC από ένα πορτοφόλι που χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2009. Το 50ο BTC εξορύχτηκε μόλις ένα μήνα μετά την εξόρυξη του πρώτου μπλοκ Bitcoin, προκαλώντας τους ανθρώπους να αναρωτιούνται εάν ήταν ο ίδιος ο Satoshi Nakamoto πίσω από το ανώνυμο πορτοφόλι.
Όμως, από την απουσία ενός μοτίβου Patoshi έως και την ύπαρξη αρκετών πρώιμων κρυπτωρύχων το 2009, σχεδόν όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι ο αποστολέας δεν ήταν Satoshi.

Τα ελλιπή δεδομένα δεν εμπόδισαν τις φάλαινες να επωφεληθούν από το αφήγημα για να προκαλέσουν αστάθεια στην αγορά. Μόλις η συναλλαγή δημοσιεύθηκε, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε σχεδόν 5% αμέσως. Οι φάλαινες πιθανότατα πρόσθεσαν πίεση πώλησης, για να αποκτήσουν ρευστότητα σε χαμηλά επίπεδα στήριξης.

μια ανοδοσ στισ πωλησεισ των miners

Σύμφωνα με στοιχεία του ByteTree, το Miner’s Rolling Inventory (MRI) – η κυλιόμενη απογραφή των κρυπτωρύχων- ανέρχεται στο 102,8%. Εάν το MRI υπερβαίνει το 80%, δείχνει ότι οι κρυπτωρύχοι πωλούν τα BTC που εξορύσσουν, αντί να τα κρατήσουν.

Miners sell BTC while on-chain data shows Bitcoin is overbought. Source: ByteTree

Οι Miners πωλούν BTC ενώ τα while on-chain στοιχεία δείχνουν ότι το Bitcoin βρίσκεται σε υπερβολική αγορά. Πηγή: ByteTree

Στις 20 Μαΐου, την ημέρα που η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 9.200$, το καθαρό απόθεμα των κρυπτωρύχων ήταν -187 BTC. Δεδομένου ότι οι κρυπτωρύχοι εξορύσσουν έως και 900 BTC μετά το halving, πούλησαν περισσότερα από αυτά που εξόρυξαν εκείνη την ημέρα.
Η πρόσφατη τάση των κρυπτωρύχων να πωλούν περισσότερα BTC από ότι πριν από το halving, εμφανίστηκε στις 11 Μαΐου και πιθανόν να προσθέτει επίμονη πίεση πώλησης στο BTC, καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ανοδοσ στισ αναληψεισ USDT

Τα On-chain δεδομένα από το Glassnode δείχνουν ότι ο αριθμός των αναλήψεων του Tether (USDT) στα ανταλλακτήρια, άγγιξε το υψηλό όλων των εποχών. Το Tether χρησιμοποιείται ευρέως ως εναλλακτική λύση για τα ψηφιακά μετρητά, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, όπως η Κίνα.

Outflow of Tether (USDT) from cryptocurrency exchanges. Source: glassnode

Εκροή Tether (USDT) από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Πηγή: glassnode

Η εκροή του Tether από τα ανταλλακτήρια, υποδηλώνει δύο πράγματα: ο αριθμός των πωλητών στην αγορά αυξάνεται και ο αριθμός των Κινέζων αγοραστών ενδέχεται να μειωθεί.

Το Glassnode είπε:

Ο αριθμός των αναλήψεων USDT (1d MA) στα ανταλλακτήρια, μόλις έφτασε σε ATH 2.083,37. Το προηγούμενο ATH 2.075,792 παρατηρήθηκε στις 30 Απριλίου 2020. «

η αγορα των options επεκτεινεται τροφοδοτωντας την ασταθεια.

Η αγορά των Bitcoin options επεκτείνεται με ταχύ ρυθμό, με το Deribit να φτάνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε ανοιχτό ενδιαφέρον. Σε αντίθεση με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και τις τιμές spot που είναι σχετικά εύκολα τόσο για παλιούς έμπειρους traders όσο και για αρχάριους, οι συμβάσεις options είναι εννοιολογικά πιο περίπλοκες από τις δύο άλλες περιπτώσεις διαπραγμάτευσης.
Ως εκ τούτου, τα options απευθύνονται σε επαγγελματίες και traders πλήρους απασχόλησης και όχι σε συναλλασσόμενους χρήστες που ευκαιριακά επιχειρούν να ασχοληθούν με το trading.

Με τα options να είναι μία από τις τρεις μεγάλες αγορές, παράλληλα με τα spot και τα futures, αυξάνεται η αστάθεια του BTC και η διαφοροποίηση των επενδυτών στην αγορά. Στο εγγύς μέλλον, η αγορά των options είναι πιθανό να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τάση των τιμών του BTC.

πηγή: JOSEPH YOUNG – 21/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/5-key-reasons-bitcoin-price-fell-from-9-800-to-9-200-overnight


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας
Καλλιθέα, Αττική. https://deltastrom.com/
HostChefs – Web Hosting & Design Services, Βόλος
https://hostchefs.eu/
OXYZEN YACHTING
Your expert for tailor – Σκάφη αναψυχής (superyacht), αγοραπωλησίες, ενοικιάσεις και management. Λευκωσία, Κύπρος
https://oxyzenyachting.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.