Παράγοντας των DeFi χαρακτηρίζει την Crypto κοινότητα κυρίως ως «κοντόφθαλμους στοχαστές»

Ο επιχειρηματίας στον κλάδο των DeFi, Alex Mashinsky, χαστουκίζει την κουλτούρα και την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία των μελών της ως αποκλειστικά ενδιαφερόμενους για το γρήγορο κέρδος.

Σε συνέντευξή του στην Cointelegraph, ο Alex Mashinsky, ο ιδρυτής της αποκεντρωμένης εφαρμογής χρηματοδότησης Celsius Network, έβαλε στο στόχαστρο την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, για τη νοοτροπία που επικρατεί, να είναι σταθερά προσανατολισμένη στο γρήγορο βραχυπρόθεσμο κέρδος και να την αποτυχία της να προωθήσει τη μαζική υιοθέτηση.
Ο Mashinsky προέτρεψε την κοινότητα να αξιοποιήσει την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσει το χρήμα και τα συστήματα χρηματοδότησης που προσφέρονται εν μέσω της εντεινόμενης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

ο Mashinsky απέρριψε το Bitcoin το 2010

Η Celsius είναι η όγδοη εταιρεία του Mashinsky, με τις επτά προηγούμενες επιχειρήσεις να συμπεριλαμβάνουν και δύο unicorn start-ups που συγκέντρωσαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια χρηματοδότηση. Κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το Voice over Internet Protocol από το 1994 και ίδρυσε ένα παγκόσμιο ανταλλακτήριο εμπορευμάτων το 1996.
Ο Mashinsky δήλωσε ότι ένας από τους υπαλλήλους του, του έδειξε το Bitcoin white paper το 2010, ενθυμούμενος ότι γέλασε και σκέφτηκε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Θέλω να πω, αυτή είναι η πιο αργή βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε ποτέ. Είναι τόσο αναποτελεσματικό και χρειάζεται τόση ηλεκτρική ενέργεια – είναι τρελή αυτή η ιδέα.

Πρόσθεσε ότι ολόκληρη η καριέρα του ήταν στο να βρίσκει καλύτερες, φθηνότερες και γρηγορότερες λύσεις, και «εδώ είναι κάτι που είναι πιο αργό, πιο ακριβό και πραγματικά επαχθές, οπότε δεν με εντυπωσίασε καθόλου». Αλλά μια συγκεκριμένη στιγμή, άγγιξε μια χορδή του Mashinsky:

Μετά την κατάρρευση του Mt. Gox, βλέποντας την ανθεκτικότητα αυτής της κοινότητας (φανταστείτε αν ο Nasdaq και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαφανιζόταν εν μία νυκτί) όπου όλοι συνέχισαν σαν να μην συνέβη τίποτα. Αυτό συνέβη στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων βασικά, από το 2013 έως το 2014. Συνειδητοποίησα ότι μου διέφευγε κάτι πολύ σημαντικό και έπρεπε να επανεκτιμήσω πλήρως τη θέση μου σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την αποκέντρωση.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ CELSIUS

Παρά την ανθεκτικότητά του, ο Mashinsky χαρακτήρισε τον τότε χώρο των κρυπτονομισμάτων ως κάτι λίγο ανώτερο από «μια εξειδικευμένη παιδική χαρά για (σπασικλάκια) geeks και προγραμματιστές».

Alex Mashinsky: Πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι που θα φέρει περισσότερη χρησιμότητα και θα δημιουργήσει λιγότερη μεταβλητότητα, γιατί διαφορετικά εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι απλά δεν πρόκειται να συμμετάσχουν. Υπάρχουν πολλοί από εμάς που πιστεύουμε ότι αυτό (τα κρύπτο και η τεχνολογία πίσω από αυτά) αποτελεί την Αποκάλυψη. Υπάρχουν αρκετοί από εμάς, που πιστεύουμε ότι αυτό είναι το μέλλον της τεχνολογίας και πολλοί από εμάς που πιστεύουμε ότι η αποκέντρωση θα κυριαρχήσει στον κόσμο.
Αλλά δεν υπάρχουν αρκετοί σαν εμάς. Πώς φέρνετε μέσα στα κρύπτο τον «μέσο Joe» που μισεί την τράπεζά του ή δεν εμπιστεύεται την κυβέρνησή του;
Τότε συνειδητοποιήσαμε ότι τα έσοδα από τόκους εξαφανίζονται από τον πλανήτη μας. Είναι ένα εξαφανισμένο χαρακτηριστικό του τραπεζικού συστήματος. Εάν μπορούσαμε απλώς να το επαναφέρουμε και να κερδίζουν οι άνθρωποι πραγματική απόδοση, θα είχαμε δισεκατομμύρια πελάτες, επειδή 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται αυτή την απόδοση των χρημάτων τους.

Τα αστέρια έχουν ευθυγραμμιστεί ΓΙΑ το Bitcoin

Όταν ρωτήθηκε εάν το τρέχον κλίμα επιδείνωσης των νομισματικών κρίσεων δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για τα κρυπτονομίσματα να αποκτήσουν ευρεία υιοθέτηση, ο Mashinsky δήλωσε ότι δεν υπήρξε προηγούμενη στιγμή κατά την οποία τα αστέρια να έχουν ευθυγραμμιστεί τόσο καλά για το Bitcoin.

Alex Mashinsky: Έχετε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εκτυπώνει περισσότερα χρήματα σε δύο εβδομάδες από ότι σε περισσότερα από 100 χρόνια. Είναι σαν ολόκληρος ο κόσμος να έχει μια τεράστια πλημμύρα και ταυτόχρονα να υπάρχει ένας σεισμός μεγέθους 10 Ρίχτερ – αυτό είναι το ισοδύναμο αυτού που συμβαίνει στον κόσμο της οικονομίας.
Και επιπλέον, έχουμε μια παγκόσμια πανδημία ενός ιού που δεν υπήρχε για 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη. Τι άλλο μπορείτε να ζητήσετε; Εάν το Bitcoin δεν λάμψει, τότε σε τι χρησιμεύει;

Και τώρα το ερώτημα είναι, τι κάνουμε [η crypto κοινότητα] αυτή τη στιγμή; Είναι αυτό που είπε ο Τσόρτσιλ, οι περισσότεροι από εμάς σκοντάφτουμε πάνω σε μια ευκαιρία και φεύγουμε μακριά. Εδώ είναι η ευκαιρία. Μας κοιτάζει καταπρόσωπο.

Και τι κάνει η κοινότητα; Λοιπόν, πολεμάμε μεταξύ μας σχετικά με ζητήματα νομοθεσίας και την τεχνολογία – όλων των ειδών τα ζητήματα αντί να συνασπιστούμε και να πείσουμε όλους τους ανθρώπους στον κόσμο ότι αυτή είναι η λύση, είναι αυτή η αντικατάσταση όλων αυτών των νομισμάτων fiat, που απλά ροκανίζουν τις αποταμιεύσεις μας.

Επικρίνοντας την ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ των CRYPTO

Όταν ρωτήθηκε για τις προσπάθειες της crypto κοινότητας για την προώθηση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων, ο Mashinsky δήλωσε: «Αν έπρεπε να αξιολογήσω την κοινότητα, θα μας έδινα ένα C-μείον στο θέμα υιοθέτηση».
Alex Mashinsky: Δημιουργήσαμε εκπληκτική τεχνολογία, την γιορτάζουμε μεταξύ μας, αλλά δεν έχουμε παραδώσει στις μάζες εκεί έξω αυτά που χρειάζονται για να συμμετάσχουν. Δεν λύσαμε το πρόβλημά τους – λύσαμε το πρόβλημά μας.

Φοβόμαστε την υποτίμηση. Λοιπόν, υπέροχα – δημιουργήσαμε το Bitcoin. Θέλουμε μια μέθοδο πληρωμής, επομένως δημιουργήσαμε το Tether. Θέλουμε ένα έξυπνο συμβόλαιο, ώστε να μπορούμε να το παίζουμε μυστήριοι στον περίγυρο. Τέλεια, δημιουργήσαμε όλα αυτά τα έργα DeFi, τα οποία, δεν ισχύουν για το 99% του πληθυσμού. Μεγαλύτερη αδιαφορία δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε.

Τι είναι τα μη συσχετισμένα περιουσιακά στοιχεία; Πώς τα αγοράζω; Πώς τα αποθηκεύω ή τα κρατάω; Πώς μπορώ να δημιουργήσω απόδοση; Αυτά είναι πράγματα που ενδιαφέρουν το 100% του πληθυσμού της γης, επειδή κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει τόκους για τα επόμενα 30 ή ακόμη και για 50 χρόνια.

Οι επιχειρήσεις Crypto πρεπει να καινοτομουν

Όταν ρωτήθηκε ποιες συμβουλές θα έδινε σε προγραμματιστές και επιχειρηματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, ο Mashinsky είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καινοτομούν αντί να δανείζονται.

Alex Mashinsky: Το κύριο πράγμα που νομίζω ότι διαφεύγει στους περισσότερους ανθρώπους όταν έρχονται στα κρύπτο, έχοντας εμπειρία από θέσεις στη Wall Street ή σε κάτι στο Main Street, είναι που λένε: «Ω, θεέ μου. Αν το πάρω απλώς και το μεταφέρω στο blockchain, θα είναι το επόμενο μεγάλο πράγμα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να πάρω την καλύτερη ιδέα για το πώς η Wall Street κλέβει χρήματα από τους ανθρώπους και να το παραδώσω στο blockchain και θα γίνω δισεκατομμυριούχος.»
Το κύριο ζήτημα μας είναι η καινοτομία. Πρόκειται για την εφεύρεση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, που δεν υπήρξαν ποτέ, επειδή το blockchain είναι πιο αργό και ακριβότερο και πιο δυσκίνητο από οποιαδήποτε βάση δεδομένων, από οποιοδήποτε κεντρικό σύστημα.
Το τηλέφωνό σας λειτουργεί χίλιες φορές πιο γρήγορα από οποιοδήποτε blockchain. Το τηλέφωνό σας μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε blockchain στον κόσμο, ανεξάρτητα από το ποιο θα επιλέξετε. Δεν πρόκειται για την ταχύτητα. Πρόκειται για τη συναίνεση. Πρόκειται για το ανοιχτό καθολικό. Πρόκειται για την απόδοση ενός προϊόντος που δεν μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Και δεν βλέπω να κυκλοφορεί αυτό το είδος σκέψης.

Αν κοιτάξετε τις περισσότερες εταιρείες, ακόμη και τις επιτυχημένες εταιρείες, όπως το Coinbase και το Binance, είναι απλώς αντίγραφα της Wall Street – είναι όλοι συλλέκτες τελών, που κλέβουν από τους πελάτες τους, χρεώνοντας τους αυξημένα τέλη.

Και τα ανταλλακτήρια προσφέρουν staking τώρα, και όλοι είναι ενθουσιασμένοι : «Ω, Θεέ μου. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω έναν κόμβο, μπορώ απλώς να το δώσω στο Coinbase» Λοιπόν, διαβάστε τα ψιλά γράμματα: Σας χρεώνουν το 25% των τελών staking. Αυτό είναι χειρότερο από τη Wall Street.

κατακτώντας την πιο ισχυρή αυτοκρατορία

Για τον Mashinsky, ο τελικός στόχος της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων πρέπει να είναι «η δημιουργία ενός νέου οικονομικού συστήματος».

AM: Θέλετε να αντικαταστήσετε το δολάριο ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε ποτέ είναι το δολάριο των ΗΠΑ. Θέλετε να καταργήσετε αυτό το πράγμα και θα κλέψετε από όλους τους πελάτες σας; Ποτέ δεν πρόκειται να κερδίσετε.
Στο VoIP, η εταιρεία που κέρδισε μετά από 40 χρόνια ήταν η WhatsApp – η οποία δεν χρεώνει ποτέ κανέναν από τους πελάτες της. Έχει 2 δισεκατομμύρια πελάτες και κανένας από τους πελάτες της δεν έχει πληρώσει ακόμη τίποτα στο WhatsApp. Και εμείς κάνουμε το αντίθετο από αυτό.

Η κοινότητά μας δεν επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την υιοθέτηση ή τη νίκη, εστιάζει βραχυπρόθεσμα – επικεντρώνεται στο «πώς μπορώ να βγάλω τα περισσότερα από όλους τους άλλους, επειδή, ποιος ξέρει, ίσως το όλο πράγμα να εξαφανιστεί. Είναι όλοι κοντόφθαλμοι στοχαστές.

η ευκαιρια του Bitcoin

Τελικά, ο Mashinsky ισχυρίζεται ότι το Bitcoin προσφέρει «την ευκαιρία να πάμε στο μέλλον, αντικαθιστώντας το αποτυχημένο καπιταλιστικό σύστημα που έχουμε».
AM: Η ευκαιρία είναι τόσο ξεκάθαρη, και όμως συνεχίζουμε να την ψηλαφούμε και να απομακρυνόμαστε, αντί να την ολοκληρώνουμε. Ανήκω στο «1%» στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορώ να σας πω ότι το αμερικανικό καπιταλιστικό σύστημα αποτυγχάνει. Δεν προσφέρει τίποτα για το 99% των Αμερικανών.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι όταν η οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα, γυρίζουμε από το καλύτερο καπιταλιστικό σύστημα στο χειρότερο σοσιαλιστικό σύστημα. Σκεπάζουμε απλώς με μια κουβέρτα ολόκληρη την οικονομία και διασώζουμε τις καλές εταιρείες και τις κακές εταιρείες, με χρήματα αξίας 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που δανειστήκαμε από το μέλλον.

Υποτίθεται ότι παίρνουμε αυτό το συγκεντρωτικό σύστημα, όπου το ένα δέκατο του 1% του πληθυσμού – δηλαδή 33 οικογένειες – ελέγχει ολόκληρο τον πλανήτη και το αντικαθιστάμε με κάτι αποκεντρωμένο, όπου οι άνθρωποι που δημιουργούν την αξία είναι αυτοί που επωφελούνται από αυτό. Όχι οι άνθρωποι που ξέρουν πώς να κατανείμουν κεφάλαια ή να διαχειρίζονται κεφάλαια ή έχουν πρόσβαση στο κεφάλαιο, έτσι δηλαδή όπως λειτουργεί η κοινωνία σήμερα.

Εάν είστε ο Warren Buffet, μπορείτε απλά να ανακατέψετε τα πράγματα και να διαθέσετε κεφάλαια, επειδή είστε αυτή η «περίφημη διασημότητα». Κανείς δεν νοιάζεται αν είστε εφευρέτης ή εάν είστε γιατρός σε νοσοκομείο που έσωσε χιλιάδες ζωές, κανείς δεν νοιάζεται για εσάς. Ο Warren Buffet, αυτός είναι ο ήρωάς μας.

πηγή: SAMUEL HAIG – 23/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/defi-exec-believes-crypto-community-mostly-short-term-thinkers


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

MEDICAL DENT – Αισθητική Οδοντιατρική και Εμφυτεύματα, Αθήνα
Web: www.medicaldent.gr

HERSONISSOS PHARMACY – Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.
Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
Χερσόνησος, Κρήτη. http://hersonissospharmacy.com/gr/

PHARMACY 128 – Φυσικό και ηλεκτρονικό φαρμακείο. Θεσσαλονίκη
https://www.pharmacy128.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

2 σκέψεις σχετικά με το “Παράγοντας των DeFi χαρακτηρίζει την Crypto κοινότητα κυρίως ως «κοντόφθαλμους στοχαστές»

  1. Και πολύ καλά τα λέει! Το Bitcoin άντεξε σε επιθέσεις από όλο σχεδόν τον πλανήτη.. μεγαλοεπενδυτές , επενδυτικά funds, τράπεζες, κυβερνήσεις.. και τελικά θα το καταστρέψουμε εμείς; η ίδια του η κοινότητα; που επιμένουμε να το βλέπουμε σαν τζόγο, σαν μια γρήγορη αρπαχτή και όχι σαν αυτό που πραγματικά είναι.. Μια επανάσταση!

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Το δύσκολο είναι να σκεφτεί κανείς «έξω απ’ το κουτί». Εκεί είναι η καινοτομία και η επανάσταση. Όπως λέει και ο Mashinsky, στο άρθρο, ο καθένας κουβαλάει μία εμπειρία από κάποιο τομέα και έρχεται να την εφαρμόσει στο χώρο της Blockchain. Έτσι και η κοινότητα, από μετοχές και χρηματιστήριο ξέρουν οι περισσότεροι, έτσι αντιμετωπίζουν και τα κρύπτο… trading και easy money… Τουλάχιστον οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, που έζησαν το trading και easy money του ΧΑΑ, θα έπρεπε να έχουν βάλει μυαλό και να αντιλαμβάνονται ότι εδώ είναι η ευκαιρία για όλο τον κόσμο (το 99% που λέμε) να επιβάλει το δικό του νόμισμα. Γιατί τα νομίσματα που έχουμε σήμερα είναι των άλλων (το 1% που λέμε) και για να τα κατέχεις (αν και εφ’ όσον), χρεώνεσαι εφ’ όρου ζωής και όποτε θέλουν σου τα κρατάνε για τις ανάγκες τους…

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.