ARK: Blockchain με ένα κλικ

To ARK έχει χαρακτηριστεί ως η “wordpress της Blockchain”. To έργο του ARK δίνει τη δυνατότητα σε όλους, ανεξάρτητα από το σκοπό ή το τεχνικό τους υπόβαθρο, να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα την τεχνολογία Blockchain για τα έργα, τις εφαρμογές ή τις επιχειρήσεις τους. Δηλαδή, δημιουργία της δικής τους Blockchain,  με ένα κλικ.

To ARK (https://ark.io/) ιδρύθηκε το 2016, από ομάδα 29 ατόμων, η οποία μέχρι σήμερα έχει διευρυνθεί, αφού προστέθηκαν μέλη που ασχολούνται είτε με την ανάπτυξη του λογισμικού, είτε τη διάχυση του έργου στην κοινότητα, είτε με το management.  
Σήμερα, με 38 βασικά μέλη στην ομάδα, από 12 διαφορετικές χώρες, αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζεται στην αποκέντρωση και την προάγει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.
Από το 2017 αποτελεί νομικό πρόσωπο με έδρα τη Γαλλία, ενώ έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 50 φορείς και εταιρίες.

Ποιό είναι το έργο του ARK

Το ARK υλοποιεί ένα έργο το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όλους, να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα την τεχνολογία blockchain. Παρέχει δηλαδή έτοιμα τα εργαλεία που επιτρέπουν σε άτομα, σε προγραμματιστές και startup εταιρείες, να εφαρμόζουν τη τεχνολογία blockchain ως θεμέλιο για τα δικά τους έργα, τις εφαρμογές και τις ιδέες που θέλουν να πραγματώσουν.

Ο ανοιχτός κώδικας, τα εργαλεία δημιουργίας blockchain, τα εύχρηστα πορτοφόλια και όλη η γκάμα των προϊόντων, καθιστούν την τεχνολογία blockchain προσβάσιμη σε  όλους.
Είτε θέλετε να δημιουργήσετε μία blockchain ή απλά να χρησιμοποιήσετε ένα ασφαλές πορτοφόλι για να αποθηκεύσετε κρυπτονομίσματα, με το ARK θα έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνετε τη δουλειά σας.

Τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ARK

Simplicity (απλότητα): Τα εργαλεία δημιουργίας ανοιχτού πηγαίου κώδικα και blockchain, επιτρέπουν σε όλους να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα την τεχνολογία blockchain

Security (ασφάλεια):  Βασιζόμενο σε ένα μηχανισμό συναίνεσης με εκπροσώπους, σε σύστημα Proof of Stake (DPoS), 51 εκπρόσωποι υποστηρίζουν, ασφαλίζουν και συντηρούν το δημόσιο δίκτυο της ARK

Speed (ταχύτητα): Ο χρόνος των οκτώ δευτερόλεπτων ανά block σε συνδυασμό με την εκφόρτωση όλων των μη ουσιωδών συναλλαγών σε αλυσίδες-γέφυρες (bridgechains) διατηρεί το Δημόσιο Δίκτυο του ARK λεπτό και αποδοτικό

Scalability (επεκτασιμότητα): Με ένα δίκτυο επεκτάσιμων, διαλειτουργικών αλυσίδων- γεφυρών (bridgechains), το οικοσύστημα ARK μπορεί να επεκταθεί εκθετικά χωρίς επιβράδυνση

Sovereignty (κυριαρχία): Δημιουργήστε τα δικά σας προσαρμοσμένα blockchain, με κατά παραγγελία διαχείριση, που σημαίνει ότι το δίκτυό σας λειτουργεί σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σας.

Support (υποστήριξη): Our dedicated community and expert team pride themselves on providing the highest level of support for ARK users. Μία αφοσιωμένη κοινότητα και η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εγγυούνται την παροχή του υψηλότερου επιπέδου υποστήριξης στους χρήστες του ARK

ARK Blockchain Platform: μία επισκόπηση της τεχνολογίας της

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ARK Core: Το ARK Core, ο πηγαίος κώδικας του ARK, είναι ελαφρύς και εύχρηστος αλλά πολύ ισχυρός και έχει δημιουργηθεί στο TypeScript. Λειτουργεί ως βασικό συστατικό ολόκληρου του οικοσυστήματος ARK.

OpenSource: ο πηγαίος κώδικας του ARK αποτελεί τεχνολογία ανοιχτού κώδικα.

Features: Η αρθρωτή αρχιτεκτονική της πλατφόρμας ARK, επιτρέπει πολλές ισχυρές δυνατότητες, όπως δυναμικές δομές αμοιβών, προσαρμοσμένους τύπους συναλλαγών, υλοποιήσεις multi-sig, webhooks και προσθήκες (plug-ins).

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ARK Public Network: To δημόσιο δίκτυο του ARK (ARK mainnet) ξεκίνησε την 21η Μαρτίου 2017.

Decentralization (αποκέντρωση): 51 εκπρόσωποι ασφαλίζουν το δίκτυο χρησιμοποιώντας τους κόμβους τους για να σφυρηλατήσουν και να επικυρώσουν τα μπλοκ. Οι εκπρόσωποι αυτοί μπορούν να ψηφιστούν ή να μη ψηφιστούν, ανά πάσα στιγμή, από τους ψηφοφόρους του ARK.

Speed (ταχύτητα): To δημόσιο δίκτυο του ARK, χρησιμοποιεί χρόνο 8 δευτερολέπτων ανά μπλοκ,  που σημαίνει ότι οι συναλλαγές εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα με την διενέργειά τους.

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

ARK Bridgechains: Bridgechains είναι πλευρικές αλυσίδες, διαλειτουργικές με το κύριο δίκτυο του ARK. Οι ARK bridgechains χρησιμοποιούνται από προγραμματιστές και επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους Blockchain η οποία λειτουργεί παράλληλα με το ARK mainnet.
Με την εκφόρτωση μη απαραίτητων σύνθετων συναλλαγών σε αυτές τις γέφυρες, η ARK διασφαλίζει ότι το το κύριο δίκτυο (mainnet) παραμένει γρήγορο και όχι φορτωμένο.

Προβλήματα που λύνουν οι bridgechains: Περιορισμοί στην επέκταση, Αργή ταχύτητα συναλλαγών / χρόνοι αποκλεισμού, Υψηλό κόστος / τέλη, Κυριαρχία

Το Whitepaper του ARK (Technical Whitepaper)

Το ARK Whitepaper είναι μία εξαιρετική πηγή για να μάθετε περισσότερα για το ARK. Περιγράφει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, από την αποστολή και το όραμα της ARK, μέχρι τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού συναίνεσης έως τις αλυσίδες γεφυρών,  είναι τα πάντα εκεί.

Εάν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο  στο ARK και να καταλάβετε πραγματικά τι ακριβώς αντιπροσωπεύει  ή πώς καθιστά την τεχνολογία Blockchain προσβάσιμη για όλους, κάντε λήψη του whitepaper  εδώ.  

ARK: το κρυπτονόμισμα του ARK

Στον πυρήνα του, το δημόσιο δίκτυο ARK φιλοξενεί ένα παγκόσμιο κρυπτονόμισμα που ονομάζεται ARK. To νόμισμα του ARK αποτελείται από 149 εκατομμύρια κομμάτια, εκ των οποίων βρίσκονται σε κυκλοφορία τα 120,9 εκατομμύρια.  Μέχρι σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 222.000 desktop πορτοφόλια ARK από τους χρήστες του.
Το κρυπτονόμισμα ARK χρησιμοποιείται επίσης ως μέσο ανταλλαγής υπηρεσιών mainnet, για παροχή ρευστότητας σε  Bridgechains και για χρήση ως μέθοδος πληρωμής για το ARK Marketplace.

Τα κρυπτονομίσματα ARK μπορούν να αγοραστούν μέσω ανταλλακτηρίων (Binance, Bittrex, Changelly, OKEX και πολλά άλλα), να πουληθούν, να ανταλλαχθούν, να ξοδευτούν, να τεθούν σε stake και ακόμη να χρησιμοποιηθούν για να ψηφιστούν οι εκπρόσωποι.

ARK Wallet: Αποθηκεύστε, στείλτε και λάβετε τα κρυπτονομίσματα σας

Τα desktop ή/και για κινητά τηλέφωνα πορτοφόλια ARK, είναι εξαιρετικά ασφαλή και εξ ορισμού κατασκευασμένα για όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα.
Το επίπεδο  διεπαφής και τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά αναπτύχθηκαν με γνώμονα τον χρήστη, καθιστώντας τα γρήγορα και εύκολα στη χρήση, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνται σχεδόν αμέσως, λόγω της ταχύτητας του ARK Public Network.
Χρησιμοποιήστε το Πορτοφόλι ARK για: Ασφαλή προστασία των tokens ARK, για αποστολή και λήψη των νομισμάτων, για την Ψηφοφορία των εκπροσώπων (staking)

οι εκπρόσωποι (Delegate)

Το δημόσιο δίκτυο ARK διέπεται από 51 εκπροσώπους «σφυρηλάτησης» των μπλοκ, μέσω ενός τροποποιημένου μοντέλου συναίνεσης Delegated Proof of Stake (DPoS).
Αυτοί οι εκπρόσωποι σφυρηλάτησης των μπλοκ, μπορούν να ψηφιστούν ή όχι και να αποχωρήσουν, ανά πάσα στιγμή. Είναι επιφορτισμένοι τόσο με την ασφάλεια του δικτύου όσο και με την επικύρωση μπλοκ, μέσω των κόμβων που λειτουργούν.
Σχεδόν όλοι μπορούν να τρέξουν έναν κόμβο ARK και να εγγραφούν ως εκπρόσωποι, αλλά μόνο οι εκπρόσωποι που ψηφίστηκαν στις κορυφαίες 51 θέσεις (σε μερίδιο ψήφου), θα είναι επιλέξιμοι για να σφυρηλατήσουν νέα μπλοκ.
Αυτά τα σημεία σφυρηλάτησης είναι πολύ ανταγωνιστικά και οι εκπρόσωποι ψηφίζονται από τους κατόχους των κρυπτονομισμάτων ARK (staking). Αν δεν ψηφιστούν επαρκώς ώστε να βρίσκονται μέσα στις 51 πρώτες θέσεις, χάνουν το προνόμιο του εκπροσώπου.
Αυτή είναι μία ανοιχτή διαδικασία, που λαμβάνει χώρα καθημερινά, εφ ‘ όσον τα κρυπτονομίσματα που τίθενται σε καθεστώς staking, αποτελούν την ψήφο των κατόχων τους για συγκεκριμένο εκπρόσωπο.
Το ARK, όταν ο κάτοχος των κρυπτονομισμάτων θέλει να αποχωρήσει και να αποσύρει τα νομίσματά του από το staking, του τα αποδίδει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση.

ARK for Developers:  Δημιουργήστε, συνεισφέρετε και κερδίστε με ARK

Το ARK δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους προγραμματιστές, ανεξάρτητα από το σκοπό ή την τεχνική τους ικανότητα, να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα την τεχνολογία Blockchain.
Είτε είναι κάποιος έμπειρος προγραμματιστής Blockchain ή ένας ενθουσιώδης αρχάριος, ο ανοιχτός πηγαίος κώδικας, η λεπτομερής τεκμηρίωση, τα SDK και τα εργαλεία δημιουργίας Blockchain, οι 12+ γλώσσες προγραμματισμού και η επικοινωνία με άλλα δίκτυα και πλατφόρμες, παρέχουν όλα όσα χρειάζεται για να δώσει ζωή και υπόσταση στις ιδέες του.
ARK Deployer: είναι ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο δημιουργίας Blockchain που επιτρέπει στον προγραμματιστή να δημιουργήσει, να προσαρμόσει και να αναπτύξει το δικό του Blockchain σε τρία εύκολα βήματα. Δημιουργεί δηλαδή το δικό του  Blockchain, προσαρμοσμένο στις εξειδικευμένες ανάγκες του έργου του, μέσα σε λίγα λεπτά.

Το ARK στα social media

Η κοινότητα ARK βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που συζητούν όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τα νέα του χώρου και τα έργα. Γίνετε μέρος της συζήτησης ακολουθώντας το ARK σε Facebook, Slack, Reddit, Twitter, Youtube, Telegram και άλλα …


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.