Το Bitcoin θα δημιουργήσει μια νέα οικονομική ελίτ το 2020

Η πανδημία COVID-19 αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα του υπάρχοντος χρηματοοικονομικού συστήματος, αλλά ανέδειξε και τα πλεονεκτήματα του Bitcoin.

Καθώς πολλές οικονομίες αρχίζουν αργά να «ανοίγουν» ξανά, μετά τα lockdowns, η σταθερότητά τους παραμένει αβέβαιη. Το 2020 θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας ως η χρονιά που οι χρηματοοικονομικές αγορές υπέστησαν τη χειρότερη μέρα τους από το 1987 και η αξία του πετρελαίου έγινε αρνητική για πρώτη φορά.

Το Bitcoin συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά του σε ολόκληρο τον κόσμο, ειδικά καθώς οι αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες, με πληθυσμούς που αθροίζουν δισεκατομμύρια, αρχίζουν να αναγνωρίζουν τις δυνατότητές του. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει αποδείξει εξαιρετική ανθεκτικότητα στη χειρότερη οικονομική κρίση της εποχής μας – ακόμη και προσπερνώντας τον χρυσό ως το καλύτερο επενδυτικό στοιχείο του 2020.

Η πανδημία COVID-19 έχει δημιουργήσει ρήγματα στην παγκόσμια οικονομία, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed) – την πιο ισχυρή κεντρική τράπεζα του κόσμου – να μην έχει άλλη επιλογή από το να εκτυπώσει απεριόριστα χρήματα από το μαγικό δέντρο χρημάτων τους. Η ζημιά εκτιμάται ότι θα κοστίσει τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και αυτό συνεπάγεται εκτεταμένη ανεργία.

Η κρίση δεν θα τελειώσει όσο η πανδημία υπάρχει και θα αποκαλύψει στο παραδοσιακό χρηματοοικονομικό σύστημα ότι υπάρχουν πολλά να μάθει. Φέτος, το Bitcoin θα δημιουργήσει μια νέα οικονομική τάξη και είναι καιρός όλοι ή να του δώσουν προσοχή ή να το χάσουν.

Η παραδοσιακή χρηματοδότηση πρέπει να ανανεωθεί

Τη στιγμή που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε «άπειρο χρήμα» και η τιμή του πετρελαίου απέκτησε αρνητικό πρόσημο, η αξία του Bitcoin μεγάλωσε. Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να βασίζονται στις παραδοσιακές μορφές χρηματοδότησης. 
Εδώ και δεκαετίες, το χρέος σε όλο τον κόσμο έχει αυξηθεί και οι φούσκες περιουσιακών στοιχείων συνεχίζουν να μεγαλώνουν. Φαίνεται ότι δεν έχουμε μάθει τίποτα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008. Αυτή η κρίση στην υγεία είναι το κερασάκι στην ήδη καταρρέουσα τούρτα πάνω στην οποία βασίζεται η κοινωνία μας. Αλλά με το Bitcoin, το 2020 θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική ιστορία.

Η ικανότητα του Bitcoin να ανεβαίνει προς τα πάνω στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές αποτελεί ενδεικτικό όχι μόνο της αντοχής του αλλά και του ρόλου του ως το πιο ασφαλές καταφύγιο. 
Στις 3 Ιανουαρίου 2009, στο Genesis Block του Bitcoin, ο μυστηριώδης δημιουργός, Satoshi Nakamoto, άφησε ένα μήνυμα στα ανεπεξέργαστα δεδομένα του μπλοκ: «Times 03 / Jan / 2009, Ο Καγκελάριος στα πρόθυρα της δεύτερης διάσωσης για τις τράπεζες.»  Δώδεκα χρόνια αργότερα, το μήνυμα δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο: Το Bitcoin εφευρέθηκε για να προωθήσει την πλήρη αναμόρφωση ενός ευμετάβλητου χρηματοπιστωτικού συστήματος, διαχωρίζοντας το χρήμα από το κράτος. Αν κοιτάξετε την ικανότητα του Bitcoin να υπάρχει χωρίς κεντρικό έλεγχο, θα δείτε μια λάμψη ελπίδας.

Το Bitcoin θα βγει από αυτήν την κρίση ακόμα πιο δυνατο

Ο Tim Draper είχε δίκιο όταν είπε, «Θα είναι το Bitcoin, όχι οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις, που θα σώσουν την ημέρα». Τα περιουσιακά στοιχεία στα οποία βασίζονται ιστορικά οι επενδυτές, δεν μπορούν πλέον να είναι αξιόπιστα και οι μακροοικονομικές δυνάμεις είναι απόδειξη ότι οι υπάρχουσες εμπορικές μορφές ενδέχεται να μην μπορέσουν να αντέξουν άλλη κρίση.

Υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος για τον οποίο το Bitcoin είναι πιο αξιόπιστο σε σύγκριση με το παραδοσιακό fiat: Τώρα υπάρχει επίσημα ένα «άπειρο» ποσό USD, αλλά ποτέ  δεν θα υπάρχουν περισσότερα από 21 εκατομμύρια Bitcoin. Το meme “money printer go brrr” έγινε viral επειδή είναι αλήθεια. Ο υπερπληθωρισμός θα συνεχίσει να μαστίζει τα οικονομικά μας συστήματα, όσο και πολλά παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σχετικά με το σχεδιασμό, το Bitcoin είναι αντιπληθωριστικό – αυτό είναι μέρος του κώδικα. Ωστόσο, οι πρόσφατες πτώσεις άφησαν πολλούς να πιστεύουν ότι ισχύει το αντίθετο. Όταν η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 3.600 δολάρια στις 12 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ήταν το άμεσο αποτέλεσμα μιας συνολικής πτώσης των επιτοκίων στην αγορά των περιουσιακών στοιχείων και της υπερβολικής διάρκειας εκκαθάρισης. Τα πολλά οφέλη του Bitcoin είναι ότι είναι ένα εύκολο περιουσιακό στοιχείο για εκκαθάριση, καθώς είναι πολύ προσιτό.

Έχουμε πολλά να μάθουμε από το Bitcoin. Πρέπει να εξετάσουμε τον τρόπο κατασκευής και εξόρυξης του Bitcoin για να κάνουμε τις προβλέψεις μας. Σε αντίθεση με το fiat, το Bitcoin είναι αμετάβλητο και αποκεντρωμένο. Προς το παρόν, η μεταβλητότητά του είναι συνέπεια της μικρής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, της λειτουργίας του ως κερδοσκοπικού νομίσματος και του γεγονότος ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το Bitcoin όπως αντιμετωπίζουν τις αποταμιεύσεις τους.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι οι οικονομίες τροφοδοτούνται από πληθωριστικά νομίσματα. Σε μια κρίση όπως η σημερινή, αυτό μπορεί να καταρρεύσει όπως ένας πύργος από τραπουλόχαρτα. Όταν τα χρήματα συνεχίζουν να χάνουν αξία, δεν έχει νόημα να σώσουμε κανένα από αυτά. Το Bitcoin ενισχύει μόνο του τον ρόλο του στην αγορά καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να εκτυπώνουν χρήματα.

Πηγή: Jonathan Leonghttps://cointelegraph.com/news/bitcoin-will-create-a-new-economic-elite-in-2020?fbclid=IwAR1QApopYVDxZIVgIXBeCLWIIBNYBko0OaxRTi_m2M8wd-BmI-581DjRCjk


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR -Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα https://www.lord.gr/el/

DESIGN INDIVIDUALS – We are a multidisciplinary collaborative design group of individuals. Based in Greece, working worldwide. http://designindividuals.gr/

NUCIYA – online κατάστημα φυσικών και βιολογικών προϊόντων ομορφιάς  https://www.nuciya.com/index.php?tracking=5ecbe4bb363b8


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.