Οκτώ χώρες που δεν φορολογούν τα κέρδη απο το BITCOIN

Καθώς οι κυβερνήσεις παγκοσμίως προωθούν τη νομοθεσία για την επιβολή φόρων στα κέρδη κεφαλαίου από συναλλαγές bitcoin (BTC), επιδιώκοντας να κερδίσουν περισσότερα από μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που παραπονιέται για τη ρυθμιστική εποπτεία, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές χώρες που παραμένουν φιλικές στα crypto, επιτρέποντας στους επενδυτές να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να κατέχουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με μηδενικούς φόρους.

Οι περιστάσεις ποικίλλουν ανάλογα τη χώρα, αλλά το πραγματικό κίνητρο συντείνει περισσότερο στη διευκόλυνση της αύξησης των επενδύσεων εντός του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, ίσως ως βάση για μια μελλοντική φορολογία.
Προς το παρόν, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Ακολουθεί μια λίστα με οκτώ χώρες – χωρίς σειρά σπουδαιότητας – οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως φορολογικοί παράδεισοι για το bitcoin, αφού δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να φορολογήσουν τα κέρδη σας από αυτό.

πορτογαλια

Στην Πορτογαλία, οι φορολογικές αρχές παραιτήθηκαν από όλους τους φόρους στις συναλλαγές και τις πράξεις εμπορίας κρυπτονομισμάτων – πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρο υπεραξίας ή φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), όταν αγοράζουν ή πωλούν BTC και άλλα ψηφιακά στοιχεία.
Η Πορτογαλική Φορολογική Αρχή (PTA) δήλωσε ότι «η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με «πραγματικό» νόμισμα αποτελεί μια κατ’ απαίτηση, χωρίς ΦΠΑ υπηρεσία»

Ενώ οι πολίτες δεν έχουν καμία υποχρέωση να πληρώνουν φόρο εισοδήματος κατά την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με fiat, το PTA, ωστόσο, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις που δέχονται ψηφιακά νομίσματα ως πληρωμή αγαθών και υπηρεσιών υπόκεινται σε καταβολή φόρων όπως ο ΦΠΑ και ο φόρος εισοδήματος.
Η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος καθιστά τους νόμους της Πορτογαλίας, μερικούς από τους πιο ευνοϊκούς σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι ο φόρος εισοδήματος είναι ένα τεράστιο κόστος στους λογαριασμούς των περισσότερων εμπορευόμενων κρυπτονομίσματα.

γερμανια

Εάν κατέχετε bitcoin για ένα έτος ή περισσότερο στη Γερμανία, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρους. Ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα βγάλατε από την πώληση του BTC σας, δεν πληρώνετε κέρδη κεφαλαίου εφόσον κρατάτε τα νομίσματά σας για περίοδο που υπερβαίνει τους 12 μήνες.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θεωρεί το BTC ως ιδιωτικό χρήμα, σε αντίθεση με την ευρεία άποψη στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες βλέπουν τα crypto ως νόμισμα, εμπόρευμα ή ίδια κεφάλαια.
Στη Γερμανία, οι ιδιωτικές πωλήσεις που δεν υπερβαίνουν τα 600 ευρώ είναι αφορολόγητες. Οι επιχειρήσεις, ωστόσο, εξακολουθούν να υποχρεούνται να πληρώνουν φόρους επί των κερδών που προέρχονται από το bitcoin μέσω εταιρικών φόρων εισοδήματος.

σιγκαπουρη

Τόσο τα άτομα όσο και οι επιχειρήσεις που κατέχουν BTC ή άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως μακροπρόθεσμη επένδυση, δεν φορολογούνται στη Σιγκαπούρη – απλά και μόνο επειδή ο φόρος υπεραξίας δεν υπάρχει σ’ αυτή την πόλη-κράτος.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Σιγκαπούρη υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος, εάν εμπλέκονται στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων ως βασική επιχειρηματική δραστηριότητα. Όσοι επιλέγουν το bitcoin ως πληρωμή για υπηρεσίες που παρέχουν, υπόκεινται στους κανονικούς νόμους περί φορολογίας εισοδήματος. Οι εταιρείες φορολογούνται στο κέρδος που παράγεται στη Σιγκαπούρη.

μαλαισια

Όπως και στη γειτονική Σιγκαπούρη, δεν υπάρχει φόρος υπεραξίας στη Μαλαισία. Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που περιλαμβάνουν μετρητά ή άλλο ψηφιακό στοιχείο, δεν φορολογούνται στη χώρα αυτή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ωστόσο, αυτό πιθανότατα θα αλλάξει εάν το BTC αναγνωριστεί ως νόμιμο χρήμα στη Μαλαισία, όπως φημολογείται στον τοπικό τύπο τους τελευταίους μήνες.

λευκορωσια

Στη χώρα αυτή της Ανατολικής Ευρώπης, τη Λευκορωσία, ένας νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 2018, νομιμοποίησε τα κρυπτονομίσματα, εξαιρώντας τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα από οποιαδήποτε μορφή φορολογίας για τις συναλλαγές με ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, με οποιονδήποτε τρόπο, τουλάχιστον έως το 2023.

Μεμονωμένες δραστηριότητες, όπως η εξόρυξη ή η αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων, θεωρούνται προσωπικές επενδύσεις και, ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται σε φόρο. Ομοίως, οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ειδική οικονομική ζώνη του High Technologies Park, κοντά στην πρωτεύουσα Μινσκ, που ασχολούνται με την εξόρυξη, την εμπορία, τις αρχικές προσφορές νομισμάτων ή άλλες κρύπτο δραστηριότητες, δεν φορολογούνται.

σλοβενια

Για τη Σλοβενία, το φορολογικό σύστημα για άτομα και εταιρείες που ασχολούνται με το BTC είναι μάλλον διαφορετικό. Αν και δεν επιβάλλονται υπεραξίες στους πολίτες για την πώληση bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, αναμένεται να καταβάλουν φόρο εισοδήματος ανεξάρτητα από το νόμισμα που ανταλλάσσεται. Ωστόσο, οι εταιρείες που λαμβάνουν πληρωμή σε BTC ή από εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο με τον συντελεστή του φόρου εταιρειών.

Η φορολογία των εταιρειών «εξαρτάται από τις περιστάσεις μιας συγκεκριμένης υπόθεσης και από τις πληροφορίες που παρέχονται στη δήλωση: κατάσταση παραλήπτη εισοδήματος. τύπος εισοδήματος. Εάν τα κέρδη αναγνωρίζονται ως υπεραξίες, τότε ο φόρος είναι 19%», λένε οι ειδικοί.

μαλτα

Το φημισμένο «νησί της blockchain», η Μάλτα, δεν φορολογεί τα μακροχρόνια κρατημένα ψηφιακά νομίσματα, είτε για υπεραξία είτε για ΦΠΑ. Ωστόσο, οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που εκτελούνται εντός της ημέρας, θεωρούνται παρόμοιες με τις ημερήσιες συναλλαγές σε μετοχές ή σε συνάλλαγμα, προσελκύοντας φόρο ως επιχειρηματικό εισόδημα με ποσοστό 35%.

Η Μάλτα είναι ίσως μια από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα χώρες στον κόσμο, εισάγοντας μία νομοθεσία που έχει νομιμοποιήσει μια ποικιλία κρύπτο δραστηριοτήτων στη χώρα. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το bitcoin «ως μονάδα λογαριασμού, μέσο ανταλλαγής ή ως στοιχείο αξίας».

ελβετια

Στην Ελβετία, ένας από τους κρύπτο παραδείσους της Ευρώπης, τα ειδικά πιστοποιημένα άτομα που αγοράζουν, πωλούν ή διατηρούν κρυπτονομίσματα για προσωπικά οφέλη, δεν υποχρεούνται να πληρώνουν φόρο επί των υπεραξιών τους.
Ωστόσο, τα έσοδα από την εξόρυξη, που θεωρούνται εισόδημα αυτοαπασχόλησης, φορολογούνται μέσω του φόρου εισοδήματος. Η κερδοφόρα συναλλαγή σε κρυπτονομίσματα από εξειδικευμένους επαγγελματίες, υπόκειται σε εταιρικό φόρο, ενώ οι μισθοί που καταβάλλονται σε bitcoin πρέπει να δηλώνονται για στη φορολογία εισοδήματος.

πηγή: https://news.bitcoin.com/eight-countries-that-dont-tax-your-bitcoin-gains/


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

snif.gr – Μηχανή αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών
http://www.snif.gr

ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ – βιομηχανία γρανιτών και μαρμάρου. Κατασκευή & τοποθέτηση κάθε φυσικού και χαλαζιακού πετρώματος, Μαρούσι – Αθήνα
https://www.marmara.gr/

WOD STREET 47 – Γυμναστήριο – Κέντρο σωματικής ευεξίας- Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, https://www.facebook.com/WOD.Street.47/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οκτώ χώρες που δεν φορολογούν τα κέρδη απο το BITCOIN

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.