Η Coinmarketcap αποκαλύπτει κι άλλες αλλαγές στο σύστημα κατάταξης των ανταλλακτηρίων

Η CoinMarketCap εισήγαγε νέες μεθόδους μέτρησης, με σκοπό την καταπολέμηση εμφάνισης ψεύτικου όγκου συναλλαγών από τα ανταλλακτήρια, ωστόσο, ανησυχίες εκφράζονται για την μεροληψία της πλατφόρμας υπέρ της μητρικής εταιρείας, της Binance.

Ο κορυφαίος φορέας συγκέντρωσης και επεξεργασίας δεδομένων στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, η CoinMarketCap (CMC), εισήγαγε νέες μεθόδους μέτρησης για την κατάταξη των ανταλλακτηρίων όπως και των ζευγών (μεταξύ κρυπτονομισμάτων) της αγοράς, με βάση ένα σύνολο παραγόντων που αποσκοπούν στη μείωση της επίδρασης του ψεύτικου όγκου συναλλαγών που εμφανίζουν ορισμένα ανταλλακτήρια, στα δεδομένα της πλατφόρμας.

Οι αλλαγές βασίζονται σε άλλες που εισήχθησαν πρόσφατα και έχουν αποδειχθεί αμφιλεγόμενες ως προς την εύνοια που φαίνεται να αποκομίζει η νέα μητρική εταιρεία της CoinMarketcCap, η Binance.

Για να επισημάνει τους ύποπτους όγκους που αναφέρθηκαν από ανταλλακτήρια, η CoinMarketCap παρουσίασε τη νέα της μέτρηση «Εμπιστοσύνη», στις 29 Μαΐου. Ο παράγοντας χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης για να εξετάσει όλα τα δεδομένα που απορροφά η CMC «για να προσδιορίσει εάν οι όγκοι που αναφέρονται από τα ανταλλακτήρια είναι διογκωμένοι και σε τι έκταση».

αλλαγεσ τησ CoinMarketCap και στα εμπορευομενα ζευγη

Η CoinMarketCap εισήγαγε επίσης ένα νέο προεπιλεγμένο σύστημα κατάταξης για τα εμπορευόμενα ζεύγη κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την πλατφόρμα, αντικαθιστώντας την τρέχουσα μέτρηση όγκου συναλλαγών ως προεπιλεγμένη ταξινόμηση.
Επιπλέον, η CMC θα χρησιμοποιήσει έναν μόνο αλγόριθμο που λαμβάνει υπόψη το Βαθμό ρευστότητας, τον Παράγοντα κυκλοφορίας Ιστού και τον Όγκο κάθε ζεύγους. Η CoinMarketCap σχεδιάζει να εισαγάγει σύντομα τον παράγοντα ως προεπιλεγμένη μέθοδο ταξινόμησης, για την κατάταξη των ανταλλακτηρίων στην πλατφόρμα της.

Στις 22 Μαΐου, η CMC κατάργησε τη μέτρηση «προσαρμοσμένου όγκου», η οποία αποκλείει τους όγκους που δημιουργούνται από ζευγάρια χωρίς προμήθειες συναλλαγών, ζευγάρια με εξόρυξη συναλλαγών και παράγωγα. Μια ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο blog της πλατφόρμας δηλώνει ότι οι χρήστες μπερδεύτηκαν ως προς τη φύση της αποτίμησης των ζευγών, με πολλούς να συμπεραίνουν ότι η μέτρηση επιδίωξε να καταπολεμήσει τους διογκωμένους όγκους.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΪΚΉ ΠΡΟΣ ΤΗ BINANCE ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

Στις 14 Μαΐου, η CoinMarketCap παρουσίασε το νέο «παράγοντα επισκεψιμότητας ιστού» Το κριτήριο επιδιώκει να αναλύσει τη δραστηριότητα των χρηστών στα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού προβολών σελίδας, των μοναδικών επισκεπτών, του χρόνου που αφιερώνεται στον ιστότοπο, του ποσοστού εγκατάλειψης της μηχανής αναζήτησης και της κατάταξης των μηχανών αναζήτησης.

Η νέα μητρική εταιρεία της CMC, το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance, δέχτηκε κριτική για την εισαγωγή ως μονάδα μέτρησης την επισκεψιμότητα ιστού, επειδή ως αποτέλεσμα της χρήσης αυτής της μέτρησης, το Binance διεκδίκησε την πρώτη θέση. Μια παρόμοια μέτρηση εξετάστηκε και απορρίφθηκε παλαιότερα από την CoinMarketCap, πριν από την πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας.

Η επισκεψιμότητα ιστού περιλαμβάνεται στη νέα προεπιλεγμένη μέτρηση και η Binance παραμένει στο νούμερο ένα της κατάταξης.
Στις 8 Μαΐου, η CMC ξεκίνησε τη «βελτιωμένη βαθμολογία ρευστότητας», η οποία επιδιώκει να εντοπίσει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που αποδίδουν τη λιγότερη ολίσθηση, με προτεραιότητα στα μεγέθη παραγγελιών μεταξύ 100$ και 10.000$, προς όφελος των traders λιανικής.

πηγή: SAMUEL HAIG – 29/05/2020 – https://cointelegraph.com/news/coinmarketcap-unveils-further-changes-to-ranking-system


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΙΜΙΩΝΗ -Κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς. https://www.facebook.com/kimionipharmacy/

ERGOBYTE -ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. https://www.ergobyte.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ -Δικηγόρος – Καθηγητής ΑΠΘ. http://iglezakis.gr/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.