Θα μπορούσαν οι ταραχές στις ΗΠΑ να επηρεάσουν την ηγεμονία του δολαρίου;

Το Decrypt ρώτησε τους ειδικούς, εάν οι ταραχές στις ΗΠΑ έχουν αποσταθεροποιήσει την ηγεμονία του δολαρίου. Οι γνώμες διίστανται.

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω», φώναξε ο Τζορτζ Φλόιντ, ένας αφρο-αμερικανός άνδρας καθώς πέθανε, ενώ ένας αστυνομικός στη Μινεάπολη γονάτιζε πάνω στο λαιμό του, στις 25 Μαΐου. Για σχεδόν μια εβδομάδα τώρα, τα λόγια του Φλόιντ επαναλαμβάνουν οι διαδηλωτές σε πολλές αμερικανικές πόλεις, που απαιτούν τον τερματισμό της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αποτέλεσμα χιλιάδες συλλήψεις και εκτεταμένες ταραχές.

Σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία προκάλεσε μαζική ανεργία και τη χειρότερη οικονομική ύφεση μετά τη Μεγάλη Ύφεση, και ξαφνικά οι ΗΠΑ μοιάζουν με ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για να βρίσκεται κανείς αυτή τη στιγμή.

Με μία πρώτη ματιά, τα πράγματα φαίνονται ακόμα πιο δύσκολα για το δολάριο των ΗΠΑ, το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και τη ραχοκοκαλιά της «Γης της Ελευθερίας».
Από τον θάνατο του Floyd, το δολάριο ΗΠΑ είναι ελαφρώς χαμηλότερα έναντι της στερλίνας και του ευρώ ενώ η αξία του ήταν ασταθής από τότε που η πανδημία έπληξε για πρώτη φορά τη χώρα Θα μπορούσαν όλα αυτά να αποσταθεροποιήσουν το ηγεμονικό νόμισμα;

«Οι υπεύθυνοι χάραξης και υλοποίησης πολιτικής (ενν. στις ΗΠΑ) φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη του λαού, που είναι η βασική αρχή ενός ισχυρού νομίσματος», δήλωσε ο Marshall Hayner, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας πληρωμών κρυπτονομισμάτων.

Metal.nic carter @ nic__carter : Το Bitcoin δεν το «διορθώνει αυτό» (έκφραση της κοινότητας των κρύπτο: «Fix This»), αλλά τώρα που τόσο η κοινωνία των πολιτών όσο και το κράτος είναι έξω φρενών, το να διαθέτεις ένα απρόσβλητο, απολιτικό σύστημα αποθήκευσης και μεταφοράς πλούτου, είναι μια βαθιά ανακούφιση. Είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της αντι-αυταρχικής εργαλειοθήκης, δημοσίευσε στο Twitter ο χρήστης @nic__carter

Οι οικοδομικές και κατασκευαστικές επιχειρήσεις που πρόκειται να ανοίξουν ξανά καθώς το lockdown αρχίζει να υποχωρεί, τώρα πρέπει να προετοιμαστούν για περαιτέρω κλείσιμο που προκαλείται από τις διαδηλώσεις και τις ταραχές. «Αυτό σίγουρα θα προκαλέσει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση για να διασφαλίσει την υγεία της οικονομίας μας, και συνεπώς περισσότερη εκτύπωση σε δολάρια», δήλωσε ο Hayner.

Το πώς θα εξελιχθούν οι διαμαρτυρίες, οι οποίες φαίνεται να γίνονται μεγαλύτερες και πιο βίαιες, είναι πολύ νωρίς για να το πούμε. Όμως, ενώ «έχουν απολύτως βραχυπρόθεσμη αρνητική επίδραση στο δολάριο των ΗΠΑ», δήλωσε ο Dan Schatt, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Cred, «ο χρυσός και το Bitcoin είναι και τα δύο ανοδικά, το Bitcoin θεωρείται όλο και περισσότερο ως καλό αντιστάθμισμα έναντι της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, αν και στις 12 Μαρτίου, όταν το χρηματιστήριο έπεσε, το ίδιο έκανε και το Bitcoin.

Αυτή η ζοφερή εικόνα για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας, είναι μόνο ένα στιγμιότυπο σε μια χώρα κατακερματισμένη μεταξύ φυλετικών διαφορών. Δεν συμφωνούν όμως όλοι σ’ αυτό.

η αισιοδοξη πλευρα

Ο Sinjin David Jung, διευθύνων σύμβουλος του International Blockchain Monetary Reserve, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις δημιουργούν «επιφανειακή υλική ζημιά σε σύγκριση με τη ζημιά που έχει προκαλέσει αυτός ο συστημικός ρατσισμός στην κοινωνική ενότητα της Αμερικής».

Εάν οι διαμαρτυρίες οδηγήσουν σε μία ουσιαστική αλλαγή, «αυτό μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως ενίσχυση της μελλοντικής ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση του δολαρίου ΗΠΑ», πρόσθεσε.

Ο Alon Rajic, ο οποίος διαχειρίζεται έναν ιστότοπο που συγκρίνει τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, δήλωσε ότι «η ισχύς του δολαρίου θα παραμείνει παρά τις ταραχές».

Οι αγορές, δήλωσε ο Rajic, «υποθέτουν ότι οι λεηλασίες και οι ταραχές είναι απλώς ένα προσωρινό φαινόμενο για να εκτονωθεί λίγο η πίεση της κοινωνίας, παρά για μια τάση, και ως εκ τούτου, θεωρούν [τις τρέχουσες ταραχές] ασήμαντες». Είπε ότι οι ταραχές του Λος Άντζελες του 1992, είχαν μικρό αντίκτυπο στις μετοχές και στις αγορές συναλλάγματος, «αν και τότε φαινόταν πολύ πιο σημαντικές».

Αν και οι αγορές εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, όσοι απαιτούν δικαιοσύνη στους δρόμους της Αμερικής, ελπίζουν για το ακριβώς αντίθετο.

ΠΗΓΉ: By Robert Stevens– 1/06/2020 –  https://decrypt.co/30864/george-floyd-protests-us-dollar


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας
Καλλιθέα, Αττική. https://deltastrom.com/
HostChefs – Web Hosting & Design Services, Βόλος
https://hostchefs.eu/
OXYZEN YACHTING – Σκάφη αναψυχής (superyacht), αγοραπωλησίες, ενοικιάσεις και management. Λευκωσία, Κύπρος
https://oxyzenyachting.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.