Η χειρότερη κρίση του αιώνα βάζει στο προσκήνιο το Bitcoin

Οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο υποφέρουν λόγω της πανδημίας του COVID-19, η οποία αποκάλυψε τις αδυναμίες τους αλλά και τα μεγάλα οφέλη της αποκεντρωμένης τεχνολογίας και των κρυπτονομισμάτων.

Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει πολύ άσχημα τις οικονομίες των χωρών σε όλο τον κόσμο. Η συντριπτική απάντηση από τις κυβερνήσεις παγκόσμια, ήταν να θέσουν τις χώρες τους σε πλήρη ή μερικά lockdowns. Αυτό έχει σώσει πολλές ζωές, αλλά η οικονομική επίπτωση ήταν δυσμενής. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να σημειώσουν ένα ποσοστό ανεργίας 30% και μια άνευ προηγουμένου πτώση 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Αλλά και η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν τα πάνε πολύ καλύτερα.

Σε τέτοιες αβέβαιες στιγμές, οι επενδυτές είναι φυσικά νευρικοί. Μετά τη μαζική συντριβή του Μαρτίου, και εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας και φόβου, το χρηματιστήριο επιστρέφει σε νέα υψηλά – στη μέση μιας πανδημίας. Η American Main Street και η Wall Street φαίνεται να ζουν σε παράλληλα σύμπαντα, υποδηλώνοντας ότι η τελευταία ανάκαμψη θα μπορούσε να είναι λίγο περισσότερο από μια επικίνδυνη φούσκα.

Όταν η μαζική πώληση του Μαρτίου επηρέασε τα crypto και η τιμή του Bitcoin  κατέβηκε στα 3.600 δολάρια, κλόνισε την πίστη εκείνων που το έβλεπαν ως ασφαλές καταφύγιο (safe haven).
Ωστόσο, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το Bitcoin ανέκαμψε γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο. Εάν η παγκόσμια μακροοικονομική κατάσταση επιδεινωθεί, ενδέχεται να παρατηρήσουμε βραχυπρόθεσμα κάποια πιο πτωτική πίεση τιμών στο Bitcoin. Εν τω μεταξύ, οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το BTC δεν θα μπορούσαν να είναι πιο ανοδικές. Αυτή είναι η στιγμή που η χειρότερη κρίση του αιώνα φέρνει στο προσκήνιο το Bitcoin.

Άπειρη ποσοτική χαλάρωση

Μαζί με τα lockdowns, ένα άλλο μέτρο που έχει ληφθεί -ειδικά από τα πιο πλούσια έθνη- είναι να ρίξoυν χρήματα στο πρόβλημα του κοροναϊού. Πάνω από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί παγκοσμίως για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων – και εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην κρίση. Καθίσταται σαφές ότι τα 8 τρισεκατομμύρια δολάρια δεν είναι καν αρκετά. Λοιπόν, πόσα θα είναι αρκετά και πόσο βιώσιμο μπορεί να είναι αυτό;

Όταν αντιμετωπίζουν κατακόρυφη πτώση του ΑΕΠ, ρεκόρ ανεργίας και πολλές επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν για πάντα, η απεριόριστη ποσοτική χαλάρωση θέτει ακόμη και τα πλουσιότερα έθνη σε επικίνδυνη βάση. 
Ο κίνδυνος τα εθνικά νομίσματα να αντιμετωπίσουν υπερπληθωρισμό αυξάνεται. Παρόλο που είναι απίθανο οι ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο να υποστούν τα ίδια σενάρια με τις αναπτυσσόμενες χώρες -όπως η Βενεζουέλα ή η Αργεντινή- η ατέλειωτη εκτύπωση χρημάτων θα οδηγήσει τουλάχιστον στο να χάσουν την ονομαστική τους αξία τα νομίσματα, καθώς η αγοραστική τους δύναμη διαβρώνεται και οι κάτοχοι τους λαμβάνουν αρνητική απόδοση στις τραπεζικές καταθέσεις.

Στο κλίμα που επικρατεί, οι περισσότεροι καθημερινοί άνθρωποι μπορεί να μην σκέφτονται τόσο το να επενδύσουν αυτή τη στιγμή, όσο το να φροντίσουν να καλύψουν τις ανάγκες της καθημερινότητας. Ωστόσο, πλούσιοι και έμπειροι επενδυτές, έχουν αρχίσει να βλέπουν επιτέλους τις δυνατότητες του Bitcoin. Ο διάσημος μακροοικονομικός επενδυτής Paul Tudor Jones πρόσθεσε πρόσφατα το Bitcoin στο δημόσιο χαρτοφυλάκιό του , αποκαλώντας το «ταχύτερο άλογο». Εξήγησε επίσης ότι το αγόραζε ως αντιστάθμιση για τον πληθωρισμό που βλέπει να προέρχεται από όλη αυτή την εκτύπωση χρημάτων. Αυτό σίγουρα στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα.

Εκτός από τη σύντομη συσχέτιση με το χρηματιστήριο νωρίτερα αυτό το έτος, το Bitcoin είναι σε μεγάλο βαθμό μη συσχετισμένο με άλλες αγορές. Οι επενδυτές κατανοούν τη σημασία της διαφοροποίησης ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ιδίως σε καιρούς όπως αυτοί, και πολλοί πιθανότατα θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Tudor Jones.

Σε αντίθεση με τα fiat, το Bitcoin γίνεται πιο σπάνιο

Επιδεικνύοντας αναμφισβήτητα την ποιότητα του, το Bitcoin με το halving στις 12 Μαΐου, μείωσε την ανταμοιβή του μπλοκ για τους miners, που σημαίνει ότι σε αντίθεση με το fiat, η προσφορά του θα μειωθεί. Είναι τόσο έντονη η αντίθεση, που ακόμη και οι σκεπτικιστές πρέπει να σταματήσουν για να σκεφτούν ή τουλάχιστον να μελετήσουν, την αξία της κατοχής κάποιου Bitcoin.

Η θεώρηση του Bitcoin ως safe haven φαίνεται να επανέρχεται, καθώς στοχεύει να περάσει για άλλη μια φορά το φράγμα των 10.000 δολαρίων μετά το halving. Παρά το γεγονός της Μαύρης Πέμπτης και όλη την αστάθεια, έχει δείξει εντυπωσιακή ανάκαμψη και εξακολουθεί να είναι περίπου 35% YTD. Στην πραγματικότητα, μετά από αυτό το τρίτο halving το Βitcoin δικαιώνει τη φήμη του ως «ψηφιακός χρυσός» περισσότερο από ποτέ. Η ζήτηση για χρυσό θα προκαλέσει αύξηση της παραγωγής του, ωστόσο -πολύ σύντομα- ο ρυθμός πληθωρισμού του BTC θα είναι ακόμη πιο χαμηλός και από αυτόν του χρυσού .

Η βιομηχανία crypto συνεχίζει να αναπτύσσεται

Παρά την μεγάλη ανεργία, ο χώρος των κρυπτονομισμάτων αυξάνεται δυναμικά, με πολλές εταιρείες, ιδίως ανταλλακτήρια, να προχωρούν σε προσλήψεις  και να αυξάνουν το προσωπικό τους, συμπεριλαμβανομένων των Kraken, Binance  και OkEx . 
Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, η JP Morgan , ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Gemini και Coinbase. H Renaissance Technologies ενέκρινε την προσφορά συμβολαίων BTC που διακανονίζονται σε μετρητά από τον Όμιλο CME και η Grayscale Investment Trust έχει πρόσφατα δει ένα ρεκόρ εισροής θεσμικών κεφαλαίων που έχουν οριστεί για την αγορά Bitcoin.

Περισσότερα μάτια στρέφονται στο Bitcoin

Με τις επιπτώσεις της πανδημίας οι άνθρωποι (ίσως για πρώτη φορά) αμφισβητούν την αξία του χρήματος. Μπορεί να μην είναι κάτι που είχαν σκεφτεί στο παρελθόν, αλλά βλέποντας τώρα τρισεκατομμύρια δολάρια να δημιουργούνται από αέρα, τους κάνει να αμφισβητούν τον τρόπο που δημιουργούνται τα χρήματα. 

Καθώς το Bitcoin συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του και εμφανίζεται ως απαραίτητο στα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, περισσότερα μάτια θα στραφούν σε αυτό. Πολλοί από εκείνους τους ανθρώπους που παραμένουν, λόγω της πανδημίας, στο σπίτι θα αρχίσουν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό και θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν μια εναλλακτική λύση από το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η ώρα της κρύπτο κοινότητας να λάμψει, μέσω της παροχής εκπαιδευτικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Για το σκοπό αυτό, η OKEx θα ξεκινήσει το πρόγραμμα Beacon  ειδικά προσαρμοσμένο στον ευρωπαϊκό χώρο. Αυτή θα είναι μια ευκαιρία για άτομα που πλήττονται από την κρίση, να εμβαθύνουν στο χώρο της τεχνολογίας blockchain και των crypto. Μέσω masterclass και καθοδήγησης από κορυφαία στελέχη του OKEx, το κορυφαίο ανταλλακτήριο έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να βοηθήσει ανθρώπους, που θέλουν να βγουν από την κρίση.

Ο COVID-19 – παρ όλες τις δυσκολίες και τους θανάτους που προκάλεσε, μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι είναι ο μεγαλύτερος καταλύτης για την μαζική υιοθέτηση του Bitcoin.

Πηγή: Jay Hao https://cointelegraph.com/news/the-worst-crisis-in-a-century-is-setting-the-stage-for-bitcoin


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

POINTER -Hosting Experts – Domain Names https://www.pointer.gr/

LENNON ECO – GASTROBAR -Coffe/bar – restaurant. Multi Cuisine https://www.facebook.com/LennonEcoGastrobar/ CHATEAU MARLOW CHAMPAGNE -σπάνιες και περιορισμένης ποσότητας γαλλικές σαμπάνιες https://chateaumarlow.com/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.