Blockchain για την ανάπτυξη μεγάλου μέρους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Γερμανίας

Καθώς στη Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την διακοπή όλης της παραγωγής ενέργειας με βάση τον άνθρακα και της πυρηνικής, η blockchain υποστηρίζει πολλές πλατφόρμες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με τη Γερμανία να στοχεύει στον παροπλισμό κάθε παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη χώρα έως το 2022 και όλων των σταθμών καύσης άνθρακα έως το 2038, μυριάδες διαφορετικοί παραγωγοί ανανεώσιμης ενέργειας, διαφόρων μεγεθών, αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση. Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού ενισχύει όλο και περισσότερο την αρχιτεκτονική για πολλά συστήματα που σχεδιάζονται από τους καινοτόμους παρόχους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας.

Η Cointelegraph μίλησε με τον Richard Lohwasser, τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Lition Energie, μια εταιρεία greentech που εδρεύει στο Βερολίνο και ξεκίνησε μια αγορά βασισμένη σε blockchain, που επιτρέπει στους καταναλωτές να επιλέξουν μεταξύ πολλών παρόχων ενέργειας. Η συζήτηση αφορούσε στον τρόπο χρήσης του DLT σε όλο τον εξελισσόμενο τομέα ενέργειας της Γερμανίας.

μια πλατφορμα ενεργειασ με βαση την blockchain

Αφού ιδρύθηκε στα τέλη του 2017, η Lition αδειοδοτήθηκε ως προμηθευτής ενέργειας από τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές τον Μάρτιο του επόμενου έτους και άρχισε να παρέχει ενέργεια στους πελάτες της από τον επόμενο κιόλας μήνα. Η εταιρεία ξεκίνησε μεγάλες καμπάνιες μάρκετινγκ το καλοκαίρι του 2019, εκτιμώντας ότι θα είχε πελάτες σε περισσότερες από 1.000 πόλεις μέχρι το χειμώνα.

Οι συνεργάτες της Lition περιλαμβάνουν διεθνείς πάροχους λογισμικού όπως Microsoft, SAP και PowerCloud, καθώς και τις τοπικές εταιρείες SüdwestStrom και N26, ενώ οι επενδυτές της περιλαμβάνουν «ευρωπαϊκά οικογενειακά γραφεία που επενδύουν μέσω ενός μετατρέψιμου τίτλου».

Η Lition λειτουργεί μια αγορά πράσινης ενέργειας που συνδέει τα νοικοκυριά απευθείας με ανεξάρτητους πράσινους σταθμούς της επιλογής τους. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει να προσφέρει ηλιακούς συλλέκτες μετά τον Ιούνιο. Η πλατφόρμα περιλαμβάνει μια δοκιμαστική λύση δεύτερου επιπέδου, κατασκευασμένη πάνω στο Ethereum (ETH). Η Lition προσφέρει δυνατότητα διαγραφής δεδομένων και τέλη συναλλαγής ίσα με 0,001 USD Coin (USDC).

Cointelegraph: Πώς επηρέασε η αναδιάρθρωση του γερμανικού ενεργειακού τομέα τις τοπικές εταιρείες DLT;

Richard Lohwasser: Είναι δύσκολο να το εκτιμήσουμε ακόμα. Βρισκόμαστε στη μέση του Energiewende, που είναι ο γερμανικός όρος για να περιγράψουμε αυτήν την ενεργειακή μετάβαση. Οι πρακτικές συνέπειες της νέας στρατηγικής ξεδιπλώνονται καθώς μιλάμε. Αυτήν τη στιγμή, η παραγωγή ενέργειας μετατοπίζεται σε πιο περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Υπάρχει σαφής ανάγκη αποκέντρωσης στην ενεργειακή υποδομή σε εθνικό επίπεδο. Για πολλά χρόνια, έχουμε συνηθίσει να έχουμε λίγους κεντρικούς παραγωγούς ενέργειας. Κατά συνέπεια, ολόκληρη η υποδομή ήταν αρκετά συγκεντρωτική και καθόλου κατάλληλη για ένα ενεργειακό μείγμα που περιλαμβάνει μια τεράστια ποσότητα αιολικής, ηλιακής, βιομάζας και άλλων ειδών παραγωγής ενέργειας, που έχουν αρκετά χαμηλό κιλοβάτ ανά μονάδα παραγωγής.

Επομένως, υπάρχει πραγματική ανάγκη να επανεξετάσουμε και να επανασχεδιάσουμε τα πλέγματα με αποκεντρωμένο τρόπο. Εδώ έρχεται η blockchain, ως ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, για την ομαλή μετάβαση προς την αποκέντρωση

Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια αυτής της επανάστασης. Το όραμα και το ιδανικό αποτέλεσμα είναι ότι οι γειτονιές μπορούν να είναι αυτάρκεις και σιγά σιγά να ξεφεύγουν από το πλέγμα (ενν. των μεγάλων παρόχων). Είναι επίσης εξαιρετικό από την άποψη της εξάρτησης, καθώς μπαίνουμε σε μια εποχή υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, αφού όλο και περισσότερες συσκευές εισέρχονται στην καθημερινή μας ζωή. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται πιο σημαντικό να υπάρχει απλοποιημένη πρόσβαση στην ενέργεια.

Cointelegraph: Τι γίνεται με την εμπειρία λειτουργίας στον τομέα blockchain της Γερμανίας;

RL: Η Γερμανία εν γένει είναι μια πολύ ζωντανή χώρα όσον αφορά το blockchain, αλλά εκεί όπου είναι ακόμα πιο ζωντανή είναι στο Βερολίνο. Οι περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις και έργα είναι εδώ και πολλές εκδηλώσεις γίνονται όλο το χρόνο. Είμαστε περήφανα μέλη του Bundesblock, που είναι μια ένωση που επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, τόσο για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην πολιτική όσο και στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Μέσω μιας κοινής προσπάθειας ολόκληρης της κοινότητας blockchain, η Γερμανία ξεκίνησε τελικά τη δική της εθνική στρατηγική blockchain τον Σεπτέμβριο του 2019. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε στη διαμόρφωση αυτής της στρατηγικής με την πρακτική εμπειρία μας.

Το να λειτουργείς εδώ εξακολουθεί να αποτελεί μία πρόκληση, λόγω των γκρίζων ζωνών στη νομοθεσία. Για παράδειγμα, θα θέλαμε να αφήσουμε τους πελάτες μας να πληρώσουν με LIT, αλλά αυτό δεν είναι ακόμη δυνατό. Ωστόσο, βλέπουμε ένα πραγματικό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση να μην χάσει το τρένο της blockchain.

CT: μπορείτε να μας δώσετε μία γενική εικόνα της πλατφόρμας Lition;

RT: Η Lition παρέχει μια πλατφόρμα όπου οι καταναλωτές μπορούν να συνδεθούν απευθείας με έναν παραγωγό της επιλογής τους, ενώ οι παραγωγοί μπορούν να πουλήσουν την ενέργειά τους σε πιο ευνοϊκές τιμές. Δεδομένου ότι η ισχύουσα νομοθεσία εξακολουθεί να εμποδίζει τις αγορές ενέργειας που αφορούν μόνο έναν ιδιωτικό παραγωγό και έναν καταναλωτή, η Lition υποστηρίζει την επαφή μεταξύ των μερών. Εκεί μπαίνει η blockchain – παρέχει διαφάνεια προς όλους τους εμπλεκόμενους, δημιουργώντας ένα μοναδικό, χωρίς θέματα εμπιστοσύνης περιβάλλον.

Εξακολουθούμε να προσαρμόζουμε το σύστημα σε σχέση με τις συναλλαγές ανά πελάτη. Μέχρι στιγμής, έχουμε περίπου μία συναλλαγή κάθε 15 λεπτά, στην οποία ενεργοποιείται μια εντολή αγοράς / πώλησης, για το συγχρονισμό της προσφοράς και της ζήτησης ενέργειας, μεταξύ των παραγωγών και των πελατών μας.

Η Lition είναι ένα πρωτόκολλο επιπέδου δύο που έχει δημιουργηθεί για να λειτουργεί στο Ethereum και να επιτρέπει τη μέγιστη διαλειτουργικότητα και γρήγορους χρόνους εξυπηρέτησης. Αναπτύξαμε τη blockchain μας βάσει του ανοιχτού κώδικα Quorum, στις μέρες μας δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό από την αρχή, αυτή είναι η ομορφιά του κινήματος ανοιχτού κώδικα.

Η ιστορία των συναλλαγών μας γίνεται μοναδική μέσω ενός κατακερματισμού που είναι αγκιστρωμένος σε διαστήματα στο δίκτυο Ethereum. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει περισσότερη ευρωστία και αποκέντρωση στην τεχνολογία μας. Ωστόσο, αναπτύσσουμε επίσης ένα agnostic blockchain που ταιριάζει και σε άλλες κύριες αλυσίδες, έτσι ώστε οι τελικοί χρήστες της τεχνολογίας μας να μπορούν να αποφασίσουν από ποια κύρια αλυσίδα θέλουν να επωφεληθούν π.χ. Binance, EOS, Cardano ή κάποια άλλη.

Το Lition έχει σχεδιαστεί κυρίως για να εκτελεί συναλλαγές δεδομένων οποιουδήποτε τύπου, όπως δεδομένα που περιγράφουν και εικονικοποιούν ενεργειακές ροές ή δεδομένα σχετικά με κοινοπρακτικά δάνεια (όπως έχουμε), αλλά κάθε διαδικασία που περιλαμβάνει συστήματα πληροφοριών και εμπιστοσύνη είναι κατάλληλη για την τεχνολογία μας.

Επιπλέον, καθώς είμαστε συνδεδεμένοι με τη blockchain Ethereum, είναι επίσης δυνατό να επεξεργαστούμε έξυπνα συμβόλαια και να συγχρονίσουμε τα δεδομένα με τη λύση layer-two. Εκτός από την ενεργειακή επιχείρηση, η Lition παρέχει επίσης συμβουλευτική και ένα τεχνολογικό πλαίσιο σε επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σφαίρα της blockchain.

πηγή: SAMUEL HAIG– 3/06/2020 – https://cointelegraph.com/news/blockchain-underpinning-much-of-germanys-renewable-energy-evolution


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

DELTA STROM – Στρώματα ύπνου, χειροποίητα, υβριδικά νέας τεχνολογίας
Καλλιθέα, Αττική. https://deltastrom.com/

HostChefs – Web Hosting & Design Services, Βόλος
https://hostchefs.eu/

NUCIYA – online κατάστημα φυσικών και βιολογικών προϊόντων ομορφιάς  https://www.nuciya.com/index.php?tracking=5ecbe4bb363b8


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.