Η μετάλλαξη του Bloomberg και η πρόβλεψη των 20 χιλ. για την τιμή του BTC, εντός του 2020

Οι αναλυτές του Bloomberg, είναι οι τελευταίοι που ανέβηκαν στο τρένο των ειδικών που εκτιμούν ότι το bitcoin θα ξεπεράσει το μέχρι σήμερα ρεκόρ της τιμής του και μάλιστα εντός του 2020.

Η τολμηρή αυτή πρόβλεψη, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η συμπεριφορά των τιμών που παρατηρείται τα τελευταία 2,5 χρόνια, μοιάζει με τα μοτίβα των 2,5 ετών μετά την κορυφαία αύξηση των κρυπτονομισμάτων στα ύψη ρεκόρ του Δεκεμβρίου του 2013.

«Μετά την πτώση κατά 60% το 2014, στα τέλη του 2016 το κορυφαίο κρυπτονόμισμα συνάντησε την κορυφή του 2013. Γρήγορη προώθηση για τέσσερα χρόνια και στο δεύτερο έτος μετά την, σχεδόν κατά 75%, πτώση του 2018», σημείωσε το Bloomberg Crypto στη μηνιαία του έκθεση: «Το Bitcoin θα φτάσει το ρεκόρ των περίπου 20.000$ φέτος, κατά την άποψή μας, αν ακολουθήσει την τάση του 2016».

Ας ρίξουμε μία ματιά σ’ αυτά τα μοτίβα.

από το 2013 μεχρι to 2017

Το Bitcoin κατέγραψε το υψηλό της μέχρι τότε ύπαρξής του, πάνω από τα 1.100$ στις αρχές Δεκεμβρίου 2013 και μειώθηκε περισσότερο από 55% μέσα στο επόμενο έτος.

Η καθοδική τάση της αγοράς έφτασε άγγιξε το χαμηλό, κοντά στα 150$ τον Ιανουάριο του 2015 και το bitcoin έγινε πάλι ανοδικό το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους. Οι τιμές στη συνέχεια αυξήθηκαν στα επίπεδα πάνω από τα 700$, πριν από το δεύτερο halving, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου 2016.

απο το 2017 μεχρι σημερα

Έχοντας ξεπεράσει το ρεκόρ των 20.000 δολαρίων στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, το bitcoin μειώθηκε κατά 75% το 2018. Το κρυπτονόμισμα έφτασε κοντά στα 3.100$ τον Δεκέμβριο του 2018 και αυξήθηκε κατά 90% μέσα στο επόμενο έτος.

Επιπλέον, οι τιμές παρέμειναν ως επί το πλείστον σε προσφορά (εκτός από την μαζική πώληση του Μαρτίου) τους πέντε μήνες που οδήγησαν στο τρίτο halving, στις 11 Μαΐου 2020. Στις αρχές Μαΐου, το κρυπτονόμισμα έφτασε στην περιοχή πάνω από τις 10.000$.

Με το bitcoin να τείνει να κινείται σε αυτούς τους μακροπρόθεσμους κύκλους, οι τιμές μπορεί πράγματι να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση των 20.000$ φέτος, όπως εκτιμάται από το Bloomberg. «Κάτι πρέπει να πάει πολύ στραβά για να μην εκτιμηθεί το bitcoin», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές στο κείμενο τους.

οι μακροοικονομικοι παράγοντες

«Αυτό το έτος χαρακτηρίζεται από όλο και πιο ευνοϊκές τεχνικές και θεμελιώδεις βάσεις για το bitcoin», συνεχίζει η έκθεση του Bloomberg. Πράγματι, με την αυξημένη συμμετοχή των θεσμικών οργάνων και άλλους παράγοντες που επιταχύνουν την ωρίμανση της αγοράς του bitcoin, οι πιθανότητες φαίνεται να συσσωρεύονται υπέρ της συνεχούς ανοδικής αύξησης των τιμών.

Το ανοιχτό ενδιαφέρον ή οι ανοικτές θέσεις σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που είναι εισηγμένα στο Chicago Mercantile Exchange (CME), το οποίο θεωρείται συνώνυμο με ιδρύματα και μακροοικονομικούς traders, έχει αυξηθεί περισσότερο από 500% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία έρευνας παραγώγων κρυπτονομισμάτων Skew.

Επιπλέον, τα εργαλεία διαπραγμάτευσης που βασίζονται σε bitcoin, όπως το Bitcoin Trust της Grayscale (GBTC), το μεγαλύτερο από τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM), βρίσκονται τελευταία σε οργασμό ανάπτυξης. (Το Grayscale είναι θυγατρική της Digital Currency Group, της μητρικής εταιρείας CoinDesk.)

«Μέχρι στιγμής φέτος, το αυξανόμενο AUM (της Grayscale) έχει καταναλώσει περίπου το 25% των νέων Bitcoin που εξορύσσονται έναντι ποσοστού κάτω από 10% το 2019. Το διάγραμμα απεικονίζει τον ταχύτατα αυξανόμενο μέσο όρο 30 ημερών GBTC AUM κοντά σε 340.000 σε ισοδύναμα Bitcoin, περίπου 2% της συνολικής προσφερόμενης ποσότητας του κρυπτονομίσματος. Πριν από περίπου δύο χρόνια, αντιπροσώπευε το 1%», σημειώνει το Bloomberg.

Το Bitcoin Trust της Grayscale, έχει συσσωρεύσει νομίσματα 1,5 φορές περισσότερα από τα συνολικά νομίσματα που εξορύχτηκαν από το halving της 11ης Μαΐου, σύμφωνα με τον αναλυτή κρυπτονομισμάτων Kevin Rooke.

Με απλά λόγια, η ζήτηση φαίνεται να ξεπερνά την προσφορά και αυτό είναι ένας κλασικός παράγοντας που αυξάνει τις τιμές, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το περιουσιακό στοιχείο.
Επιπλέον, οι άνευ προηγουμένου τρόποι νομισματικής και δημοσιονομικής τόνωσης, που ξεκίνησαν από τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προκαλείται από τον κορωνοϊό όπως και η ανεργία που αναμένεται να αυξήσει ευρέως τον πληθωρισμό, είναι παράγοντας που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για bitcoin.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν το bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού, δεδομένου ότι η προσφορά του είναι περιορισμένη στα 21 εκατομμύρια και η νομισματική πολιτική του έχει καθοριστεί στον κώδικά του, με την περικοπή κατά 50% των αμοιβών των κρυπτωρύχων, κάθε τέσσερα χρόνια.

Ενδιαφέρον είναι το σημείωμα στο τέλος του άρθρου: «Disclosure: The author holds no cryptocurrency at the time of writing.» Ο συγγραφέας δεν διαθέτει κρυπτονομίσματα κατά τη στιγμή της συγγραφής.

πηγή: Omkar Godbole – 4/06/2020- https://www.coindesk.com/bloomberg-predict-20k-bitcoin-2020


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

REGALO – Δώρο γάμου, διακοσμητικά, ανδρικό & γυναικείο δώρο https://www.facebook.com/regalo.com.gr/

TATIANA STYLING STUDIOΑνδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, Παλαιό Φάληρο https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/

SexWeLove – διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών, Ιρλανδία https://sexwelove.com/?ref=easaikoenhx


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.