LOCALBITCOINS: Ηγετική θέση της Ρωσίας στο παγκόσμιο εμπόριο Bitcoin

Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα στη χώρα, η Ρωσία ενισχύει την ηγετική της θέση στο μερίδιο του όγκου συναλλαγών Bitcoin, σε συναλλαγές peer-to-peer, στο LocalBitcoins.

Η Ρωσία έχει διαπραγματευτεί το μεγαλύτερο όγκο Bitcoin στο ExchangeBitcoins για δύο συνεχόμενους μήνες, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με ανάλυση της CryptoDiffer.

Η Ρωσία διαπραγματεύεται σχεδόν διπλάσιο BTC στο LocalBitcoinS από τη Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για το 19% του συνολικού όγκου συναλλαγών BTC στο LocalBitcoins τον Μάιο, αφήνοντας τη Βενεζουέλα και τις Ηνωμένες Πολιτείες πίσω. Οι συναλλαγές BTC στο LocalBitcoins της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ φέρεται να αντιστοιχούσαν στο 11% και στο 10%, αντίστοιχα. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών Bitcoin στο LocalBitcoin τον Μάιο του 2020, ανήλθε σε 17.867 bitcoin, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από το CryptoDiffer συμπίπτουν και με τα δεδομένα από τον σημαντικό ιστότοπο στατιστικών Bitcoin, Coin Dance. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Coin Dance, οι εβδομαδιαίοι όγκοι συναλλαγών BTC της Ρωσίας στο LocalBitcoins αντιπροσώπευαν περίπου 800 BTC τον Μάιο του 2020. Εν τω μεταξύ, η Βενεζουέλα και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 400 BTC την εβδομάδα τον ίδιο μήνα.

Το LocalBitcoins δυναμώνει τη θέση του στη ρωσική αγορά

Ένας εκπρόσωπος του LocalBitcoins επιβεβαίωσε στην Cointelegraph ότι η Ρωσία ήταν μια από τις κορυφαίες αγορές της πλατφόρμας. Επικαλούμενος μια εσωτερική έκθεση του LocalBitcoins, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για το 17,9% του συνολικού όγκου συναλλαγών στο ανταλλακτήριο τον Μάιο του 2020. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Ρωσία ήταν επίσης η μεγαλύτερη αγορά τον Απρίλιο και η κορυφαία χώρα συναλλαγών γενικά το πρώτο τρίμηνο του 2020 για το LocalBitcoins.

«Το LocalBitcoins με έδρα τη Φινλανδία, παρέχει υπηρεσίες συναλλαγών Bitcoin έναντι του ρωσικού ρουβλιού από το 2013. Αφού έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα των εβδομαδιαίων συναλλαγών BTC το 2017, η ρωσική αγορά παρέμεινε σημαντική αγορά μέχρι σήμερα», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ανταλλακτηρίου.

Η ηγετική θέση της Ρωσίας για το Bitcoin στο LocalBitcoins έρχεται εν μέσω της φαινομενικής ώθησης της εταιρείας στη ρωσική αγορά. Στα μέσα Απριλίου 2020, το LocalBitcoins παρουσίασε ένα ειδικό blog στη ρωσική γλώσσα, που έκανε το ντεμπούτο του με ένα άρθρο του Ρώσου διευθυντή της κοινότητας, Vladislav Alimpiev. Το LocalBitcoins προωθεί επίσης την υπηρεσία του για Ρώσους χρήστες, γράφοντας στο Twitter ότι η πλατφόρμα είναι μεταξύ των βασικών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων για τη Ρωσία.

Ο συνολικός όγκος συναλλαγών στο LocalBitcoins έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια

Η Ρωσία έγινε ο μεγαλύτερος έμπορος Bitcoin στο LocalBitcoins, εν μέσω μιας γενικής μείωσης της δραστηριότητας συναλλαγών Bitcoin στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Coin Dance, οι εβδομαδιαίοι όγκοι συναλλαγών Bitcoin στο ανταλλακτήριο κατέρρευσαν από περίπου 10.000 BTC τον Μάιο του 2019 σε περίπου 4.500 BTC τον Μάιο του 2020.

Αιτία της σημαντικής μείωσης του όγκου των συναλλαγών στο LocalBitcoins θεωρείται το γεγονός ότι η πλατφόρμα τερμάτισε απότομα μερικές τοπικές συναλλαγές μετρητών τον Ιούνιο του 2019. Οι όγκοι συνέχισαν να μειώνονται καθώς το ανταλλακτήριο εντείνει τα μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και αναστέλλει λογαριασμούς σε πολλές περιοχές .

Παγκόσμιοι όγκοι συναλλαγών BTC στα LocalBitcoins. Πηγή: Coin Dance

Η πτώση στις παγκόσμιες αγορές του LocalBitcoins συμβαδίζει με τη σημαντική μείωση της ρωσικής αγοράς. Ως εκ τούτου, οι εβδομαδιαίοι όγκοι συναλλαγών BTC στη Ρωσία μειώθηκαν σχεδόν 60% από περίπου 2.000 BTC τον Μάιο του 2019 σε 800 BTC τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Coin Dance .

Ενώ η Ρωσία είναι προφανώς η κορυφαία αγορά για το LocalBitcoins μέχρι στιγμής, η χώρα έχει δει κάποια ζητήματα στο θέμα της ρύθμισης των κανόνων για τα κρυπτονομίσματα. Στις 21 Μαΐου, οι Ρώσοι νομοθέτες πρότειναν να ποινικοποιήσουν τις παραβιάσεις κρυπτονομισμάτων με πρόστιμα έως 28.240$ και φυλάκιση έως και επτά χρόνια.

Σχολιάζοντας το θέμα αυτό, ο εκπρόσωπος του LocalBitcoins είπε:

«Παρακολουθούμε τη νομική κατάσταση στη Ρωσία και ελπίζουμε ότι ο ρωσικός λαός θα συνεχίσει και στο μέλλον να έχει πρόσβαση στο Bitcoin και τα οφέλη του».

Πηγή:https://cointelegraph.com/news/russia-leads-global-btc-trading-on-localbitcoins-for-2nd-month-in-a-row


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

FEEL YOUR HOME -Εταιρεία χονδρικού και λιανικού εμπορίου ειδών σπιτιού https://feelyourhome.gr/

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ -Ιατρός, Καρδιολόγος email nikosbernardos@yahoo.gr

TATIANA STYLING STUDIO -Ανδρικό, γυναικείο & παιδικό κομμωτήριο. Μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση https://www.facebook.com/TatianaStylingStudio/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.