Εκατοντάδες θεσμικοί επενδυτές στέλνουν ένα θετικό μήνυμα για το Bitcoin και τα ψηφιακά νομίσματα

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, σε 774 θεσμικούς επενδυτές από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη επιβεβαιώνουν ότι αυξάνεται το ενδιαφέρον και η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων, ως μια νέα κατηγορία επενδυτικών στοιχείων, σύμφωνα με τον Tom Jessop, Πρόεδρο της Fidelity Digital Assets.

Η Fidelity Digital Assets, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού αμοιβαίων κεφαλαίων Fidelity, που πραγματοποίησε την έρευνα στους επενδυτές, μεταξύ 18 Νοεμβρίου 2019 και 6 Μαρτίου 2020, διαπίστωσε ότι:

  • Σχεδόν το 80% των επενδυτών που ρωτήθηκαν βρίσκουν κάτι ελκυστικό για αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
  • Το 36% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι επενδύουν επί του παρόντος σε πακέτα κρυπτονομισμάτων
  • οι 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα crypto στοιχεία έχουν θέση στο επενδυτικό τους χαρτοφυλάκιο.
  • Οι Αμερικανοί επενδυτές που τοποθετήθηκαν σε κρύπτο περιουσιακά στοιχεία, αυξήθηκαν στο 27% από το 22% του 2019.
  • Από όλους τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους επενδυτές που έχουν έκθεση σε κρυπτονομίσματα, πάνω από το 60% αγοράζουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία απευθείας.
  • το 22% των Αμερικανών ερωτηθέντων που έχουν επενδύσει σε crypto στοιχεία έχουν έκθεση μέσω συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures), σε σύγκριση με το 9% του 2019.
  • Πάνω από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων κατέχουν bitcoin (BTC), ενώ το 11% κατέχει ethereum (ETH).
  • Το 91% των ερωτηθέντων που διαθέτουν χαρτοφυλάκια ανοιχτά στα κρυπτονομίσματα, εκτιμούν ότι θα διαθέσουν τουλάχιστον το 0,5% του χαρτοφυλακίου τους σε κρυπτονομίσματα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Σχεδόν το 80% των θεσμικών επενδυτών βρίσκουν κάτι ελκυστικό για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, προσδιορίζοντας τα τρία σχεδόν εξίσου συναρπαστικά χαρακτηριστικά, τόσο οι θεσμικοί των ΗΠΑ όσο και οι Ευρωπαίοι επενδυτές, ως εξής: μη συσχετισμένα με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων (36%), ένα καινοτόμο τεχνολογικό παιχνίδι (34%) και υψηλή δυναμική ανόδου (33%) «, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι περισσότεροι Ευρωπαίοι επενδυτές (25% έναντι 10% στις ΗΠΑ) θεωρούν ελκυστικό το γεγονός ότι ορισμένα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι απαλλαγμένα από κυβερνητική παρέμβαση.

«Η Ευρώπη είναι ίσως πιο υποστηρικτική και φιλική», είπε ο Jessop στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε «απλά πράγματα που συμβαίνουν στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, π.χ. αρνητικά επιτόκια σε πολλές χώρες. Το Bitcoin μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστικό, επειδή υπάρχουν άλλα στοιχεία που δεν πληρώνουν απόδοση»

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η αστάθεια των τιμών, οι ανησυχίες σχετικά με τη χειραγώγηση της αγοράς και η έλλειψη θεμελιωδών στοιχείων για τη μέτρηση της κατάλληλης αξίας παραμένουν ως κύρια εμπόδια για την υιοθέτηση εκ μέρους των θεσμικών. Ωστόσο, μεταξύ των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ, η ένταση των ανησυχιών μειώθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος στους περισσότερους παράγοντες.

«Οι ανησυχίες των επενδυτών εστιάζονται σε μεγάλο βαθμό σε ζητήματα που θα επιλυθούν καθώς εξελίσσεται η υποδομή της αγοράς», σύμφωνα με τον Jessop.

Η έρευνα περιελάμβανε 774 θεσμικούς επενδυτές, εκ των οποίων οι 393 από τις ΗΠΑ και οι 381 από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ταμείων συντάξεων, οικογενειακών γραφείων, ψηφιακών και παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου, χρηματοοικονομικών συμβούλων και χρηματοδοτήσεων και ιδρυμάτων.

πηγή: Linas Kmieliauskas – 09/06/2010 – https://cryptonews.com/news/hundreds-of-institutional-investors-send-a-good-sign-to-bitc-6785.htm

USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

LORD UNDERWEAR – ανδρικά, γυναικεία και παιδικά εσώρουχα, Κατερίνη
https://www.lord.gr

WEST CITY – Ενημερωτικός site & επαγγελματικός οδηγός για τη περιοχή της δυτικής Αχαΐας.
https://westcity.gr/

Nuciya- online κατάστημα βιολογικών και φυσικών προϊόντων ομορφιάς
https://www.nuciya.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.