Μείωση 83% των fees του Bitcoin μετά τις υψηλές χρεώσεις που έφερε το halvinG

To μέσο κόστος μιας συναλλαγής Botcoin, έπεσε από τα υψηλά επίπεδα που ακολούθησαν το halving, στις 12 Μαΐου. Από τις 20 Μαΐου, το μέσο τέλος συναλλαγής Bitcoin έχει μειωθεί κατά 83,7%. 

Tα τέλη συναλλαγών του Bitcoin έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου. Το μέσο κόστος αποστολής μιας συναλλαγής Bitcoin είναι αυτή τη στιγμή μόλις 1,083 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Bitinfocharts.

Στις 20 Μαΐου, δυο εβδομάδες πριν, το μέσο κόστος μιας συναλλαγής Bitcoin ήταν 6,667 δολάρια. Αυτή ήταν η υψηλότερη μέση χρέωση σε σχεδόν δύο χρόνια – από τον Ιούλιο του 2018 που τα fees σημείωσαν υψηλότερη τιμή. 

Η άνοδος των τελών συναλλαγής συνέπεσε με το θετικό συναίσθημα και τις προσδοκίες που δημιουργούσε το επικείμενο halving.  Αυτό το κομμάτι της νομισματικής πολιτικής, που ενσωματώνεται στο πρωτόκολλο του Bitcoin, μείωσε τα έσοδα από το mining στο μισό, πράγμα που σημαίνει ότι οι miners έπρεπε πλέον να εργαστούν δύο φορές πιο σκληρά για να κερδίσουν τις ανταμοιβές τους σε Bitcoin.

Σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για Bitcoin – το εμπόριο αυξήθηκε λόγω του halving, επειδή ορισμένοι πίστευαν ότι η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε να αυξηθεί μετά από αυτό, ακολουθώντας το μοτίβο των προηγούμενων halving – μεγάλωσε πολύ και η ζήτηση για επεξεργασία συναλλαγών Bitcoin, με αποτέλεσμα την άνοδο των τελών.

Όμως, καθώς καινούργιοι, πιο ισχυροί miners εισήλθαν στο δίκτυο – που αποδεικνύεται από την ανερχόμενη ανάκαμψη στο δίκτυο Bitcoin τις τελευταίες δύο ημέρες – υπάρχουν πλέον αρκετοί miners για την επεξεργασία των συναλλαγών και έτσι το μέσο κόστος των χρεώσεων άρχισε να ισορροπεί.

Αν και τα fees είναι πλέον πάνω από 80% χαμηλότερα από το επίπεδο της 20ης Μαΐου, η τρέχουσα μέση χρέωση συναλλαγής Bitcoin είναι πολύ υψηλότερη από ότι ήταν στην αρχή του έτους. 
Την 1η Ιανουαρίου, το κόστος ήταν κατά μέσο όρο μόλις 0,287 δολάρια. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από την τελευταία αύξηση των τελών συναλλαγής στα σημερινά επίπεδα, στις 12 Απριλίου, το μέσο τέλος συναλλαγής ήταν 0,39 $.

Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό ποσοστό εξακολουθεί να είναι αυξημένο κατά 277% σε σύγκριση με την 1η Ιανουαρίου. Εκείνο που αναμένεται είναι ότι, αν συνεχιστεί η τρέχουσα πτωτική τάση, το μέσο τέλος συναλλαγής θα μπορούσε να επιστρέψει στα επίπεδα που είχε στην αρχή του έτους. 

Πηγή: https://decrypt.co/31543/bitcoin-transaction-fees-fall-halving


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

NORTHWIND -Data Recovery – Ανάκτηση δεδομένων https://www.northwind.gr/gr/

DNSNETWORK -Συστήματα ασφαλείας, κάμερες & συναγερμοί https://www.facebook.com/dnsnetwork.gr/

BIOFIRE -Τζάκια βιοαιθανόλης https://www.e-biofire.gr/el/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.