Αυτά είναι τα 8 μεγαλύτερα Crypto Funds σύμφωνα με νέο κατάλογο.

Υπάρχουν οκτώ crypto funds με περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια σε υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία (AUM), σύμφωνα με το Dove Mountain Data που άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα. Το Dove Mountain Data, είναι μια ζωντανή βάση δεδομένων όλων των funds που διατηρούν κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα.

Αυτή η δωρεάν, ζωντανή βάση δεδομένων δημιουργήθηκε από τον Regan Bozman, Επιχειρησιακό Διευθυντή στο CoinList, μια πλατφόρμα καταχώρισης token που υποστηρίζεται από τον CEO του Twitter, Jack Dorsey.

Σε μια δημοσίευση στο blog του αυτήν την εβδομάδα, ο Bozman είπε ότι ο στόχος αυτού του έργου είναι «να καταστήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων στον χώρο πιο διαφανή». Υποστήριξε ότι «για μια βιομηχανία που προβάλει τη διαφάνεια, η συγκέντρωση κεφαλαίων παραμένει μια αδιαφανής διαδικασία και πολλά κεφάλαια επιλέγουν να λειτουργήσουν κάτω από το ραντάρ. Υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για τα κεφάλαια να το πράξουν, αλλά παρόλα αυτά, κάνει τη ζωή των επιχειρηματιών πιο δύσκολη.»

Σύμφωνα με το Dove Mountain Data, αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν οκτώ εταιρείες στην κορυφή, με 250 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και πάνω σε κρυπτονομίσματα, τα οποία ανακοίνωσαν δημόσια τις σχετικές επενδύσεις τους τελευταίους 12 μήνες.
Τα περισσότερα από αυτά είναι στις ΗΠΑ. Ο Bozman είπε στο Cryptonews.com ότι οι τρεις πρώτοι ξεχωρίζουν από το πλήθος, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι βρίσκονται ακριβώς στο μεταίχμιο της AUM των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά είναι:

1. a16z Crypto

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2018
AUM: USD 825 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο:   Anchorage,  CeloAVALabsCryptoKittiesMakerDAO, & 21 άλλες.
Περισσότερα: General Partner of a16z Crypto vs. Nobel Laureate

2. Polychain Capital

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2016
AUM: USD 600 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: CoinListCoinbasedYdXCompound, & 22 άλλες.

3. Paradigm

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2018
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: TagomiNumeraiUniswapKeep, & 5 άλλες.

4. Blockchain Capital

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2013
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: SecuritizeBison TrailsKrakenRipple, & 45 άλλες.
Περισσότερα:  11 ‘Bold’ Crypto Predictions for 2020 by Blockchain Capital

5. Digital Currency Group

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2015
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: ChainalysisbitFlyerBitPayLuno, & 86 άλλες.
Περισσότερα: The Bitcoin debate: Peter Schiff vs. Barry Silbert

6. Galaxy Digital Capital Management

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2017
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: Bakkt, Bison Trails, BitGo, and BlockFi.

7. Hashed

Έδρα: Ασία
Έτος ίδρυσης: 2017
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: TerraOasis LabsKyberNuCypher, & 3 άλλες.
Περισσότερα: Hashed CEO on New Trend In Crypto Startup Investing: Money Wises Up

8. Pantera

Έδρα: US
Έτος ίδρυσης: 2013
AUM: USD 250 εκατομμύρια
Εταιρίες στο χαρτοφυλάκιο: Brave, Bakkt, AbraCircle, & 50 άλλες.
Περισσότερα: ‘Serial Killer’ Bitcoin to Explode This Year – Pantera’s Morehead

Η Binance Labs περιλαμβάνεται επίσης σε αυτήν τη λίστα της Dove Mountain Data, με εταιρείες του χαρτοφυλακίου της τις Oasis Labs, Terra και MobileCoin – αλλά ο Bozman είπε στο Cryptonews.com ότι είναι στην πραγματικότητα κάτω από το επίπεδο των 250 εκατ. και ότι η βάση δεδομένων χρειάζεται κάποια προσαρμογή εδώ.

Τα θύματα και οι νικητές

«Η αγορά κρυπτονομισμάτων της περιόδου 2018-2019, δημιούργησε αθόρυβα ορισμένα θύματα», έγραψε ο Bozman στην ανάρτησή του, τα οποία εν γένει ήταν «αρχικά κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν με την έκδοση των ICO το 2017 [ICO /αρχική προσφορά νομισμάτων], κέρδη που απλά δεν μπορούσαν να αποφέρουν αποδόσεις με την πάροδο του χρόνου.»
Επίσης, ο Μάρτιος του 2020 δημιούργησε θύματα από μόνος του, όπως το Adaptive Capital και το Cambrial Capital. Άλλες αυξανόμενες, σημαντικές πηγές χρηματοδότησης παρακάμφθηκαν από τα ίδια εσωτερικά τους ζητήματα, τα αποτυχημένα έργα ή / και τις λανθασμένες αποφάσεις, όπως το Bitmain. «Κάποια άλλα funds μειώθηκαν λόγω της απόλυτης ανικανότητας», δήλωσε ο Bozman.

Από την άλλη πλευρά είναι τα κεφάλαια που έχουν μεγαλώσει από την περίοδο του 2017-2018, την ανοδική περίοδο της αγοράς. Ο συγγραφέας επισημαίνει τα: a16zCrypto, Paradigm και Polychain Capital ως τους μοναδικούς επενδυτές που βασίζονται στα κρυπτονομίσματα με έδρα τις ΗΠΑ και με αποθεματικά μεγαλύτερα από 500 εκατομμύρια USD, όπως είπε στο Cryptonews.com.
Αυτά οδήγησαν επίσης την κούρσα των επενδύσεων σε κρύπτο τα τελευταία δύο χρόνια, συμπαρασύροντας την ανάπτυξη και άλλων έγραψε ο Bozman, δίνοντας ως παραδείγματα τα: Argent (12 εκατομμύρια USD), Amber (28 εκατομμύρια USD), Celo (25 εκατομμύρια USD), Compound (25 εκατομμύρια USD), Dfinity (102 εκατ. USD), Oasis Labs (45 εκατ. USD) και StarkWare (30 εκατ. USD).

τα Funds σημερα και μετα το 2020

Τα τελευταία crypto funds, αυτά που παρουσιάστηκαν το 2019 ή αργότερα, είναι μικρότερα από τα «πρεσβύτερα» τους (με περίπου <50 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σε σύγκριση με τα αρχαιότερα funds του 2017 με τα ‘100 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και ενδιαφέρονται περισσότερο να επενδύσουν σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Αυτό συμβαίνει καθώς «το DeFi εκρήγνυται ως κατηγορία επενδύσεων.»

«Ορισμένα από τα κορυφαία έργα DeFi σήμερα έχουν επιτύχει σημαντική προσέλκυση επενδυτών ενώ αυξάνουν συμβάλλουν λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων», έγραψε ο Bozman.

Το ενδιαφέρον των Venture capital (VC) για τα crypto έχει μειωθεί, σύμφωνα με τον Bozman, πιθανώς επειδή «η κατηγορία αυτή περιουσιακών στοιχείων παραμένει αρκετά ανώριμη και ίσως εξελίσσεται με πιο αργό ρυθμό από ότι περίμεναν οι επενδυτές».

Τούτων λεχθέντων, «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος κρίσης κεφαλαίων του αργού σταδίου, εάν τα επιχειρηματικά κεφάλαια συνεχίσουν να απομακρύνονται από το χώρο και μόνο ένας μικρός αριθμός κεφαλαίων κρυπτονομισμάτων μπορεί να οδηγήσει στους μεγάλους τελικούς γύρους», κατέληξε ο Bozman. «Οι επόμενοι δεκαοκτώ μήνες θα είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη βιομηχανία εφ όσον η αγορά συγκέντρωσης κεφαλαίων συνεχίζει να εξελίσσεται.»

πηγή: Sead Fadilpašić – 12/06/2020 – https://cryptonews.com/news/these-are-8-biggest-crypto-funds-according-to-a-new-database-6795.htm


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

ΦΡΟΝΤΙΔΑ – Ορθοπεδικά, ιατρικά εξαρτήματα & υποδήματα, Θεσσαλονίκη
https://www.facebook.com/frontidathessaloniki/

SexWeLove -μεγάλο διαδικτυακό κατάστημα ερωτικών ειδών με έδρα την Ιρλανδία https://sexwelove.com

Nuciya- online κατάστημα βιολογικών και φυσικών προϊόντων ομορφιάς
https://www.nuciya.com


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.