Όχι, Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Blockchain δεν μπορεί να λύσει τα πάντα

Η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού έχει τη δυνατότητα να λύσει πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αλλά υπάρχουν μερικά που πρέπει να τα επιλύσουμε εμείς.

Η crypto κοινότητα εντυπωσιάστηκε από την αφίσα «Το Bitcoin θα μας σώσει», που κρατούσε ένας διαδηλωτής σε διαμαρτυρία ενάντια στο φυλετικό ρατσισμό, στο Ντάλας, την περασμένη εβδομάδα.

Η καρδιά της Crypto κοινότητας χτυπάει στο σωστό μέρος

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις, που ξέσπασαν μετά τον τραγικό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια της αστυνομίας, έχουν επίσης συγκεντρώσει ευρεία υποστήριξη από την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, τόσο στο Twitter όσο και στους δρόμους.

Και έτσι θα έπρεπε. Η βιομηχανία που αναπτύχθηκε γύρω από τα crypto έχει ρίζες στις πολιτικές ελευθερίες και την οικονομική δικαιοσύνη. Είναι επίσης ένα πολυποίκιλο οικοσύστημα φορέων: προγραμματιστές, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο. Το Crypto έχει τη δυνατότητα να είναι μια πραγματικά πολυφυλετική, διαφορετική και διεπιστημονική προσπάθεια.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πολλοί επιφανείς των crypto έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους για τα ιδανικά πίσω από το κίνημα «Black Lives Matter», επειδή η καταπίεση και η βία προς μια ομάδα, μεταξύ μας είναι ή θα έπρεπε να είναι, προσβολή για όλους μας. Η στάση αυτή απηχεί το γνωστό κείμενο που έγραψε ο Μάρτιν Νιέμολερ μετά το Ολοκαύτωμα: «Πρώτα ήρθαν για τους Κομμουνιστές και δεν μίλησα …»

Η τεχνολογία Blockchain φέρνει πολλές υποσχέσεις για τους περιθωριοποιημένους, και εκείνους που υποφέρουν από τις θεσμοθετημένες διακρίσεις, ειδικά στον χρηματοοικονομικό τομέα. Αλλά όπως τώρα δεν είναι η ώρα να δηλώσουμε το Bitcoin ως σωτήρα στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, δεν είναι επίσης καιρός να ισχυριστούμε ότι η τεχνολογία blockchain είναι μια πανάκεια σε όλα τα δεινά της κοινωνίας.

Όχι, το blockchain δεν είναι η απάντηση στη φυλετική αδικία

Η τεχνολογία Blockchain έχει μια σειρά από περιπτώσεις χρήσης. Μερικές από αυτές τις δυνατότητες έχουν ήδη εφαρμοστεί. Άλλες δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως. Από την οικονομική τεχνολογία έως τις αλυσίδες εφοδιασμού, την προέλευση, τις εκλογές και τη διαχείριση ταυτότητας, η τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών είναι μια καινοτομία που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε αρκετούς τομείς της ζωής μας.

Αλλά δεν μπορεί να αντιστρέψει αιώνες κοινωνικής αδικίας, δεν μπορεί να αλλάξει την ανθρώπινη στάση και δεν μπορεί να επιλύσει όλες τις συγκρούσεις. Μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα να κάνει πολλά από αυτά τα πράγματα. Όμως η βούληση για αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να είναι ανθρώπινης προέλευσης.

Όχι μόνο δεν είναι καιρός να ανακηρύξουμε το blockchain ως λύση στον συστημικό ρατσισμό που οδήγησε σε διαμαρτυρίες και ταραχές στις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι επίσης καιρός να προσπαθήσουμε να συμπιέσουμε μια αφήγηση blockchain σε ένα θέμα που ανήκει στην καρδιά της ίδιας της ανθρωπότητας.

Η επιβολή λύσεων βασισμένων σε blockchain, για παράδειγμα, στα αρχεία βίαιων περιστατικών στα οποία είχε εμπλακεί ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολη, Ντέρεκ Τσάββιν, κατά τη διάρκεια της καριέρας του δεν θα τον εμπόδιζε να σκοτώσει τον Φλόιντ. 

Το μέλλον του DLT φαίνεται λαμπρό, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα και ο τόπος για να το υποστηρίξετε

Η κίνηση blockchain δεν έχει ακόμη ωριμάσει πλήρως. Αναμφίβολα θα είναι στο πλευρό μας καθώς παλεύουμε να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να αναδημιουργήσουμε έναν πιο δίκαιο και -ελπίζουμε- λιγότερο βίαιο κόσμο.

Καθώς προχωρούμε προς το μέλλον, η τεχνολογία blockchain μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε καινούρια πράγματα, η ανοικτή χρηματοδότηση και η κυριαρχία έναντι των δικών μας ταυτοτήτων, θα δώσουν οφέλη εκεί όπου έχουν αποτύχει τα πατροπαράδοτα συστήματα.

Όμως, ενώ το blockchain μπορεί να είναι ένας πολύ απαραίτητος παράγοντας αλλαγής, ο πραγματικός παράγοντας που θα φέρει την αλλαγή θα είναι η ίδια η κοινωνία. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενδέχεται να υποχρεωθούν να υπολογίσουν τις συνέπειες που θα φέρουν οι αμετάβλητες ιδιότητες ενός κατανεμημένου καθολικού. Αλλά σίγουρα δεν θα ακούσουν ένα αποκεντρωμένο καθολικό, θα ακούσουν μόνο τις φωνές των ψηφοφόρων.

Το Blockchain μπορεί να καταγράψει περιστατικά αστυνομικής βίας. Δεν μπορεί όμως να τα αποτρέψει.

Το Blockchain μπορεί να καταγράψει την ψήφο σας. Δεν μπορεί όμως να ψηφίσει.

Όλοι μας στην κοινότητα του blockchain, υποστηρίζουμε τη δυνατότητα του DLT να λύσει πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες και οι κοινωνίες μας. Αλλά το blockchain δεν μπορεί να λύσει τα πάντα. Σίγουρα δεν μπορεί να μας σώσει από τον εαυτό μας.

Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Πηγή: Paul de Havilland https://cointelegraph.com/news/no-blockchain-technology-cannot-solve-everything


USE CRYPTO, ACCEPT CRYPTO

Γιατί να αγοράζω και να πουλάω με crypto;
Πάνω από 180.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές, χρησιμοποιούν τα κρυπτονομίσματα τους ως νόμισμα, στις καθημερινές ή τις εμπορικές τους συναλλαγές. Ενθαρρύνουμε  και στηρίζουμε ενεργά αυτή τη προσπάθεια, για την ευρεία καθιέρωση του αποκεντρωμένου χρήματος.
Στον κατάλογο μας θα βρείτε επιχειρήσεις, από την Ελλάδα και όλο το κόσμο, που δέχονται κρυπτονομίσματα.
Σήμερα σας προτείνουμε:

HERSONISSOS PHARMACY -  Χατζηδάκη Κ. & Χατζάκης Μ.  -Φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα ιατρικών ειδών & προϊόντων ομορφιάς
http://hersonissospharmacy.com/gr/
NETSTUDIO  -Ιστοσελίδες και e-shop υψηλών απαιτήσεων 
  https://www.netstudio.gr/?fbclid=IwAR3YLk4KVImMhx2uwXFu7y5lWGbW0pYo5jh4RV__l-YKY6PvBa4dsvIG91Q

LEDGER – Cryptocurrency wallet https://shop.ledger.com/?r=2e4db5b56cc7


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.